English

نام دانشگاه تهران در فهرست ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا

رئیس دانشگاه تهران گفت: بر اساس ویرایش ۲۰۲۳ رتبه‌بندی شانگهای، دانشگاه تهران در ۱۳ گروه و رشته علمی در فهرست ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته و بهبود چشمگیر در جایگاه جهانی خود در چند رشته مهندسی، علوم کشاورزی و مدیریت پیدا کرده است.

نام دانشگاه تهران در فهرست ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا

به گزارش خبرگزاری موج، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر جمهوری ترکیه در تهران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: برای گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های بزرگ کشور ترکیه علاقمند هستیم تا این همکاری‌ها در همه حوزه‌های علم و رشته‌ها به گونه‌ای توسعه پیدا کند که هر دو کشور اسلامی بتوانیم با به اشتراک گذاشتن نقاط قوت یکدیگر، در زمینه تقویت جایگاه علمی دو کشور هم‌افزایی داشته باشیم.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی فراوان و روابط فرهنگی نزدیک بین دو ملت ایران و ترکیه، گفت: شرایط جهان می‌طلبد که ارتباطات دو کشور ایران و ترکیه گسترش بیشتری پیدا کند، بویژه با توجه به شرایطی که امروز در غزه شاهد هستیم. تجمع باشکوه مردم ترکیه در حمایت از مردم غزه، نشان‌دهنده تعصب ارزشمندی است که مردم شریف ترکیه نسبت به مسائل کشور‌های اسلامی و سرنوشت جهان اسلام دارند.

رئیس دانشگاه تهران، افزایش همبستگی و گسترش روابط دو کشور را مستلزم تقویت ارزش‌های مشترک در موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای، فرهنگی و دانشگاهی دانست و تصریح کرد: دولت آیت‌الله رئیسی، اولویت خاصی برای توسعه روابط با کشور‌های همسایه و کشور‌های مسلمان قائل است و گسترش تعاملات دو کشور ایران و ترکیه باعث تقویت جهان اسلام می‌شود.

مقیمی با بیان اینکه دانشگاهیان با گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی می‌توانند در پایداری، ماندگاری و اثربخشی روابط کشور‌ها نقش‌آفرین باشند، بیان داشت: اعتقاد داریم برای اینکه دیپلماسی علمی بتواند مایه قوام دیپلماسی سیاسی شود، نیازمند هم‌اندیشی بیشتر سیاستمداران و دانشگاهیان هستیم و در چارچوب این هم‌اندیشی، ضمن یافتن راهکار‌هایی برای توسعه محتوا‌های ارتباطات دانشگاهی، نهادسازی‌هایی نیز در این زمینه انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در تعاملات بین دانشگاهی ایران و ترکیه، با نوعی غفلت مواجه بوده‌ایم، چراکه علی‌رغم همه اشتراکات دو کشور، تعاملات دانشگاه‌های دو کشور اثربخش نبوده است و نظام‌های دانشگاهی ما پیوند قابل توجهی در زمینه‌هایی نظیر فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد رشته‌های مشترک و دیگر فعالیت‌های علمی مشترک نداشته‌اند.

وی به انعقاد 53 تفاهم‌نامه فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های مختلف ترکیه طی دو دهه اخیر اشاره کرد و یادآور شد: وقتی حجم تبادلات و تعاملات علمی دانشگاه تهران با دانشگاه‌های ترکیه در زمینه‌های مختلف اعم از تبادل دانشجو و استاد، تحقیقات مشترک و سایر برنامه‌ها بررسی می‌شود، ملاحظه می‌کنیم که این تعاملات خیلی ناچیز است. به گونه‌ای که در حال حاضر فقط 15 دانشجو از کشور ترکیه در دانشگاه تهران در رشته‌های علوم انسانی، حقوق و هنر‌ها مشغول به تحصیل هستند و این نمی‌تواند منعکس‌کننده ظرفیت‌های واقعی تعاملات علمی بین دو کشور باشد.

رئیس دانشگاه تهران در ادامه، به یک دهه تجربه تعاملات سازمان‌یافته بین دانشگاه‌های بزرگ ایران و روسیه در قالب برگزاری هفت دوره اجلاس روسای این دانشگاه‌ها در تهران و مسکو اشاره کرد و افزود: در دیدار با سفیر چین در تهران و همچنین رئیس دانشگاه نانجینگ نیز در زمینه برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ ایران و چین توافق صورت گرفت؛ که برگزاری این رویداد مشترک یک گام فراتر از انعقاد تفاهم‌نامه‌های بین دانشگاهی برای گسترش روابط علمی است. ابتکار برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ ایران و سایر کشور‌ها می‌تواند در تعامل با دانشگاه‌های بزرگ ترکیه نیز اجرایی شود.

مقیمی با اشاره به استقرار دبیرخانه اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ ایران در دانشگاه تهران، از دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، امیرکبیر، شهیدبهشتی، تربیت مدرس، علامه طباطبائی، خواجه نصیرالدین طوسی، الزهراء (س)، فردوسی مشهد، شیرا ز، تبریز، اصفهان و صنعتی اصفهان به عنوان 14 دانشگاه عضو این اجلاسیه نام برد و تعاملات و هم‌اندیشی‌هایی که به طور مستمر بین روسای این دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد را مایه هماهنگی سیاست‌ها و پررنگ‌تر شدن نقش دانشگاه‌ها در عرصه‌های مهم نظیر تدوین برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دانست.

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش، به برنامه ایجاد شعبه دانشگاه تهران در کشور‌های هدف اشاره کرد و با اعلام اینکه کشور ترکیه یکی از کشور‌های هدف دانشگاه تهران برای راه‌اندازی شعبه است، گفت: شعبه دانشگاه تهران در دو کشور عراق و گرجستان در آستانه تاسیس است. همچنین برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس، شبه قاره هند و آسیای میانه نیز به عنوان کشور‌های هدف راه‌اندازی شعبه دانشگاه تهران در نظر گرفته شده‌اند. در پی سفر اخیر رئیس‌جمهور کشورمان به آفریقای جنوبی نیز در نامه‌ای به رئیسی، آمادگی دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برای افتتاح شعبه دو دانشگاه در ژوهانسبورگ اعلام شد.

وی خاطرنشان کرد: مشوق‌هایی را برای اساتید تعیین کرده‌ایم که اگر دوره فرصت مطالعاتی را در دانشگاه‌های کشور‌های همسایه بگذرانند، مزایایی به ایشان اختصاص پیدا کند. البته برای توسعه پیوند‌های دانشگاهی بین ایران و ترکیه لازم است مشوق‌های بیشتری در نظر گرفته شود.

مقیمی در این دیدار، به تشریح جزئیات جایگاه جهانی دانشگاه تهران در حوزه‌های مختلف علم نیز پرداخت و گفت: بر اساس رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های در سال 2023، دانشگاه تهران در رشته منابع آب با رتبه 37 جهانی دارای بهترین رتبه در میان دانشگاه‌های ایرانی است و بر اساس همین رتبه‌بندی، حضور دانشگاه تهران در میان 75 دانشگاه برتر دنیا در رشته‌هایی نظیر مهندسی مکانیک، مهندسی پزشکی، مهندسی عمران و مهندسی معدن؛ قرارگیری در بین 100 دانشگاه اول دنیا در علوم کشاورزی و رشته‌های علوم و فناوری ابزار و علوم و صنایع غذایی و حضور در فهرست 200 دانشگاه برتر دنیا در علوم دامپزشکی و همچنین رشته‌های مهندسی برق و الکترونیک، علوم و مهندسی کامپیوتر، علوم و مهندسی انرژی و علوم و فناوری حمل‌ونقل، زمینه مناسبی برای گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی در این عرصه‌ها ایجاد می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران، رشد علمی چشمگیر در برخی رشته‌های کلیدی را نتیجه همت اعضای هیات علمی و پژوهشگران دانشگاه تهران دانست و توضیح داد: در ویرایش 2022 رتبه‌بندی موضوعی شانگ‌های شاهد بودیم که دانشگاه تهران در رشته مهندسی مکانیک جزو 150 دانشگاه برتر دنیا، در مهندسی عمران جزو 200 دانشگاه، در منابع آب جزو 75 دانشگاه، در علوم کشاورزی جزو 200 دانشگاه، در مدیریت جزو 300 دانشگاه و در علوم و مهندسی محیط زیست جزو 500 دانشگاه برتر دنیا قرار داشت؛ اما جایگاه دانشگاه تهران در این رشته‌ها بر اساس ویرایش 2023 شانگ‌های به طور چشمگیری بهبود پیدا کرده است؛ به گونه‌ای که در رشته‌های مهندسی مکانیک و مهندسی عمران در فهرست 75 دانشگاه اول دنیا، در منابع آب در جایگاه 37 دنیا، در علوم کشاورزی جزو 100 دانشگاه برتر، در رشته مدیریت جزو 200 دانشگاه اول دنیا و در رشته علوم و مهندسی محیط زیست نیز جزو 400 دانشگاه اول دنیا قرار گرفته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه