وزیر نیرو:
هزینه واقعی هر مترمکعب آب ۳۰۰ هزار تومان است/ممکن است تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم
وزیر نیرو با اشاره به ناهنجاری در الگوی مصرف آب گفت: در حالی که هزینه واقعی تأمین هر مترمکعب آب حدود ۳۰۰ هزار تومان است، مردم تنها ۸ هزار تومان پرداخت میکنند. وی بر لزوم برخورد با بد مصرفها و تشویق خوشمصرفها تأکید کرد.

، عباس علیآبادی، وزیر نیرو در آیین بهرهبرداری از تصفیهخانههای فاضلاب با ظرفیت ۷۱۰۰ مترمکعب در شبانهروز، با اشاره به کاهش چشمگیر منابع آبی کشور طی سه دهه گذشته اظهار کرد: طی ۳۰ سال اخیر، ۱۰۰ میلیارد مترمکعب از منابع آب تجدیدپذیر کشور کاهش یافته است؛ در حالی که حداکثر ظرفیت برداشت ما حدود ۱۳۰ میلیارد مترمکعب بوده و این یعنی بخش بزرگی از توان کشور برای بهرهبرداری از منابع آبی از دست رفته است.
وی افزود: شرایط اقلیمی ایران بیابانی و خشک است و این کاهش، نتیجهای است از مجموعهای از اقدامات و تحولات چه داخلی و چه ناشی از تغییرات اقلیم جهانی. کره زمین بهطور طبیعی توان پالایش خود را دارد، اما این ظرفیت هم حدی دارد و نمیتوان تا بینهایت فشار وارد کرد.
وزیر نیرو با تأکید بر لزوم عبور از روشهای سنتی و ورود به دوران هوشمندسازی، گفت: یکی از محورهای اساسی انقلاب صنعتی جدید، بهرهوری و هوشمندسازی در مصرف منابع از جمله انرژی و آب است. تولید صرفِ برق، بدون در نظر گرفتن بهرهوری، موجب افزایش بینظمی و اتلاف انرژی میشود. به همین دلیل باید با برنامهریزی صحیح، مرزهای توانایی خود را بازتعریف کنیم.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت بحرانی خشکسالی در کشور اظهار داشت: بیش از پنج سال است که درگیر خشکسالی هستیم و امسال نیز یکی از خشکترین سالهای اخیر را تجربه میکنیم. بارندگیها نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت بیش از ۴۴ درصد کاهش یافته است. این آمارها بسیار نگرانکننده هستند.
علیآبادی با بیان اینکه بخش زیادی از آب کشور در حال هدررفت است، تصریح کرد: متأسفانه در کشور بد مصرفی به یک رویه تبدیل شده است و بسیاری از مردم تصور میکنند با پرداخت پول، میتوانند آزادانه هر میزان آب مصرف کنند. این در حالی است که هر مترمکعب آب دستکم ۳۰۰ هزار تومان هزینه دارد، اما مردم فقط ۸ هزار تومان بابت آن پرداخت میکنند. این نابرابری باید اصلاح شود.
وی افزود: ما باید به سمت اصلاح الگوی مصرف برویم؛ خوشمصرفها باید تشویق شوند و بد مصرفها مورد برخورد جدی قرار گیرند. چرا که بد مصرفی، علاوه بر آسیب به منابع، حقوق دیگران را نیز تضییع میکند.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به پروژه تصفیهخانه فاضلاب گفت: اهمیت این پروژه در این است که متناسب با ورودی، فرآیند تصفیه و پایش دقیق تعریف شده و خروجی آن قابل استفاده در بخشهایی نظیر کشاورزی، فضای سبز و صنعت خواهد بود. این یعنی ما میتوانیم با هزینه کمتر، آب مناسب برای مصارف غیرشرب تأمین کنیم.
علیآبادی تأکید کرد: در برخی مناطق متأسفانه شاهد برداشتهای غیرمجاز از منابع آبی و توسعه کشاورزی بیضابطه هستیم. این اقدامات غیرقانونی است و در صورتی که اصلاح نشوند، وزارت نیرو ناچار به برخورد قانونی خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از مردم و بهرهبرداران دعوت میکنم که با پیوستن به پویش ملی مدیریت مصرف، همدلی و همراهی لازم را داشته باشند تا بتوانیم با همکاری یکدیگر، آیندهای پایدار برای کشور رقم بزنیم.
ارسال نظر