English

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر:

واقعه غدیر صرفا یک رویداد تاریخی نیست

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر گفت: واقعه غدیر صرفا یک رویداد تاریخی نیست بلکه جریانی مستمر است که اهداف و دستاوردهای مهمی برای بشریت داشت.

واقعه غدیر صرفا یک رویداد تاریخی نیست

به گزارش خبرگزاری موج​، دومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر صبح امروز یکشنبه ۴ خرداد با حضور آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور، رئیس ستاد و جمعی از نمایندگان دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های عضو، برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین کمال خدا داده سرپرست معاونت مراسم و استانهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ابتدا با اشاره به ضرورت توجه به محتوا و مفاهیم نهج البلاغه در برنامه های دهه امامت و ولایت گفت: تا پایان جلسه امروز در خصوص انتخاب شعار محوری برنامه ها تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد، به همین منظور از  نمایندگان دستگاههای مختلف درخواست دارم ضمن ارائه گزارشی از روند اقدامات و برنامه های خود، پیشنهادات و نقطه نظراتشان را در مورد شعار محوری عنوان نمایند. همچنین نحوه مشارکت گروههای مردمی نیز در این جلسه با حضور نمایندگان اقشار مختلف و نهادهای مردمی حاضر در جلسه گفتگو و تبادل نظر می شود.

در ادامه جلسه آیت الله سید جمال الدین دین پرور رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر با بیان اینکه مساله غدیر صرفا یک واقعه تاریخی نیست گفت: بزرگداشت غدیر محدود به برگزاری جشن و شادی نیست بلکه گرامیداشت یک رویداد عظیم تاریخی مهم است که اهداف و دستاوردهای تاثیرگذاری نه تنها برای جهان اسلام، بلکه برای همه بشریت داشت.

وی تاکید کرد: حضرت امام علی علیه السلام  با سرمایه های علمی و معنوی که از طریق پیامبر اسلام صل الله به ایشان منتقل شد، در واقع ادامه دهند جریان نبوت و هدایت بشریت بود که باید ادامه پیدا می کرد.

آیت الله دین پرور خاطرنشان کرد: این جریان در طول تاریخ باقی ماند و به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت امام راحل و شهدا احیا شد و امروز با رهنمودهای مقام معظم رهبری، پرچم دار مقابله با ظلم سلطه گران و طاغوت در جهان است و به نقطه ای رسیده که می تواند در برابر ظلم سلطه گران جهانی، قد علم کند و دنیا را تحت تاثیر قرار دهد.

رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت یادآور شد:پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، موضوع غدیر و حکومت علوی زنده شد و هویت پیدا کرد. انقلاب اسلامی با رهبری امام راحل و مقام معظم رهبری اهداف غدیر را دنبال می کنند و ما باید بدانیم، جریان مخالف با سرکردگی اسرائیل و آمریکا به دنبال مقابله با اهداف غدیر هستند.

وی افزود: انقلاب اسلامی بسیاری از سازمان های بین المللی را بیدار کرد و با احیای دین و اسلام واقعی در واقع روح تازه ای در جان بشریت دمید. البته  اهداف غدیر بسیار گسترده و فراگیر است و این جریان مستمر باید پایدار بماند و ادامه پیدا کند.

در ادامه جلسه حجت الاسلام و المسلمین سالک رئیس بنیاد نهج البلاغه اصفهان با اشاره به مظلومیت نهج البلاغه گفت: امروز در سطح جهانی گرایشی به سوی مساله غدیر و نهج البلاغه ایجاد شده است اما هنوز هم جامعه امروز بشری از منبع سرشار نهج البلاغه و این گنج ارزشمند،کمترین بهره را می برد.

وی افزود: بزرگداشت غدیر و دهه امامت و ولایت فرصت مغتنمی است که مفاهیم و محتوای نهج البلاغه بیشتر تبیین شود و ما در بنیاد نهج البلاغه اصفهان اقدامات خوبی را در این خصوص انجام داده ایم.

حجت الاسلام سالک گفت: پیامبر اسلام(ص) در خطبه غدیر، درباره امیر المومنین علیه السلام صحبت می کنند. در نهج البلاغه نیز خود حضرت، مفاهیم بلندی را ترسیم کرده اند و امروز حرکت های مهمی در خصوص تبیین این مفاهیم شروع شده و اسنادی در حال آماده سازی است ولی همچنان شاهد مظلومیت نهج البلاغه هستیم.

رئیس بنیاد نهج البلاغه اصفهان خاطرنشان کرد: امسال مقام معظم رهبری فرمودند فعالان فرهنگی نهج البلاغه را مطالعه کنند  و آموزش دهند. به این معنا که نهج البلاغه باید در تداوم انقلاب اثرگذار باشد. بنابراین اقداماتی را در این راستا شروع کرده ایم که آموزش مفاهیم نهج البلاغه در ادارات، آموزش و پرورش و دانشگاهها و همچنین برگزاری ۳ کنگره در خصوص نهج البلاغه از آن جمله است.

وی گفت: قرار است کنگره چهارمی نیز ۲۱ آبان ۱۴۰۴ با عنوان نهج البلاغه و حکمرانی علوی برگزار گردد که تصور می کنم این کنگره چهارم آغاز یک حرکت بزرگ جهانی باشد.

در ادامه جلسه دکتر علیرضا معاف معاون پژوهش و برنامه ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی درباره فرآیند اقدامات و سیاست‌گذاری های کلی ستاد ضمن ارائه گزارش اقدامات انجام گرفته ، گفت: حجت الاسلام والمسلمین موسی پور نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی امسال به شایستگی، یکی از فعالان و خادمان نهج البلاغه را به عنوان رئیس ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید غدیر انتخاب کردند و ما نیز با توجه به این انتخاب و فرمایشات مقام معظم رهبری، سعی کردیم شعار محوری برنامه های دهه امامت و ولایت  را با محوریت نهج البلاغه انتخاب کنیم.

مجید صمدیان، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی سادات، با اشاره به رسالت این بنیاد گفت: بنیاد سادات با هدف بهره‌مندی از ظرفیت جهانی سادات در راستای وحدت اسلامی و ترویج معارف اهل بیت علیهم‌السلام راه‌اندازی شده و طی سال‌های گذشته اقدام به برگزاری همایش‌ها و اجتماعات گسترده‌ای در این زمینه کرده است.

وی افزود: این بنیاد با داشتن دفاتر استانی و شبکه‌ای فعال در حدود ۵۰ کشور جهان، توانسته ارتباط مؤثری با فعالان حوزه سادات برقرار کند. امسال نیز در آستانه عید بزرگ غدیر، برنامه‌های متعددی در سراسر کشور با محور تکریم سادات و حضور علما در منازل ایشان در دست اجراست.

مدیرعامل بنیاد سادات همچنین از آمادگی این بنیاد برای تعامل و همکاری با ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت خبر داد و گفت: پیشنهاد ما برگزاری اجتماع بزرگ سادات در سراسر کشور است، با این محور که سادات خود به ارائه خدمات اجتماعی به مردم بپردازند تا ضمن تجلیل از جایگاه این خاندان، پیوندی عمیق‌تر میان جامعه و سادات برقرار شود.

حسین فدایی، نماینده هیئت رزمندگان اسلام در این جلسه، با اشاره به اقدامات انجام شده در آستانه عید غدیر گفت: هیئت رزمندگان اسلام به‌تازگی همایشی در قم برگزار کرده که محور آن انسجام و برنامه‌ریزی ویژه برای دهه امامت و ولایت بوده است.

وی افزود: بدون استثنا، تمام دفاتر و همکاران هیئت رزمندگان در سراسر کشور برای بزرگداشت عید ولایت آماده‌اند و برنامه‌های متنوعی را در این دهه تدارک دیده‌اند. این حرکت فراگیر نشان از عزم جدی برای گرامیداشت باشکوه عید غدیر و ترویج فرهنگ ولایت در سراسر کشور دارد.

حجت‌الاسلام ملک‌محمدی، مشاور نماینده ولی‌فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، در جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت با تأکید بر ابعاد معنوی و مردمی عید غدیر گفت: ما در غدیر هم به شور نیاز داریم و هم به شعور. شعور غدیری در پنج محور اساسی تعریف می‌شود معرفت نسبت به غدیر، محبت به آن، مودت به امیرالمؤمنین علیه‌السلام، اطاعت از ولایت و برائت از دشمنان غدیر.

وی با اشاره به مردمی‌سازی جشن‌های غدیر اظهار داشت: در سال‌های اخیر تلاش کرده‌ایم غدیر را از حالت صرفاً تشریفاتی خارج کرده و به آن رنگ و بوی مردمی ببخشیم. در همین راستا، برای ایام دهه امامت و ولایت امسال، پیش‌بینی توزیع حدود یک میلیون  وعده غذایی و اقدامات خدماتی و مواساتی توسط خود مردم شده است .

حجت‌الاسلام جلالی، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی سرو امید، در نشست ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت ضمن قدردانی از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای برگزاری این جلسه، از برنامه‌های گسترده این مؤسسه در حوزه ترویج فرهنگ امامت خبر داد. وی گفت: مؤسسه سرو امید با هدف عمومی‌سازی مبانی نظریه امامت، به عنوان مسئله بنیادین جهان اسلام، فعالیت خود را با رویکرد فرهنگی و مردمی آغاز کرده است.

جلالی افزود: در راستای پاسخ به نیاز عمومی جامعه، بستر آموزش مجازی فراهم شده و امسال در ایام غدیر، از مجموعه ۱۲ جلدی درسنامه‌های امامت و نیز دوره کامل آموزش مبانی امامت برای عموم مردم در قالب ۱۲ جلسه در آکادمی سرو رونمایی خواهد شد. همچنین سالانه هزار اعزام مبلغ را از میان طلاب و متخصصان حوزه امامت به سطح مساجد ساماندهی می‌کنیم. در حوزه نشر نیز تاکنون ۴۰ عنوان اثر از فارغ‌التحصیلان ما در عرصه هنر و معارف امامت منتشر شده است.

حسین‌زاده نماینده تولیت آستان مقدسه حضرت معصومه (س) در این جلسه، با قدردانی از شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، به تشریح برخی برنامه‌های ویژه این دهه پرداخت و گفت: طی هفته‌های گذشته جلسه‌ای با حضور اغلب خطبای شاخص کشور با هدف هم‌افزایی محتوایی و هماهنگی پیرامون بزرگداشت عید غدیر برگزار شد که نتایج بسیار مؤثری به دنبال داشت. امسال در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله‌علیها) مجموعه‌ای از برنامه‌ها برای اقشار مختلف از عموم مردم تا کودکان و نوجوانان برگزار خواهد شد.

وی به اجتماع بین‌المللی "فرزندان غدیر" اشاره کرد و افزود:  در این برنامه که یکی از شاخص‌ترین رویدادهای امسال خواهد بود، بانوان و دخترانی از بیش از ۱۲۰ کشور جهان اسلام حضور خواهند یافت. همچنین مواکب فرهنگی و خدماتی با مشارکت مجموعه‌های مردمی برپا می‌شود و تولیدات متنوع رسانه‌ای و پویش‌های مجازی در دستور کار قرار دارد.

حسین‌زاده همچنین از برگزاری "شادی‌پیمایی حرم تا حرم" در شب عید غدیر خبر داد و گفت: این حرکت باشکوه از حرم حضرت معصومه(س) به سمت مسجد مقدس جمکران برگزار می‌شود و به‌عنوان یکی از طولانی‌ترین و مردمی‌ترین پیاده‌روی‌های غدیری، نماد شور و شعور ولایی خواهد بود. تمامی این برنامه‌ها با محوریت مشارکت تشکل‌ها، هیئات، کانون‌های فرهنگی، بسیج و فعالان مردمی اجرا خواهد شد.

دکتر دیوسالار، معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با اشاره به وظایف این سازمان در عرصه بین‌الملل گفت: اجرای برنامه‌های مذهبی به‌ویژه در موضوع غدیر، از وظایف ذاتی سازمان و رایزنی‌های فرهنگی ما در خارج از کشور است. در شرایط کنونی، با توجه به ظرفیت‌های موجود از جمله شیعیان، ایرانیان مقیم و گروه‌های همسو، لازم است برنامه‌ریزی منسجم‌تری در سطح بین‌المللی داشته باشیم. 

وی با اشاره به هماهنگی‌های شکل‌گرفته با نهادهایی چون وزارت امور خارجه، جامعۀ المصطفی‌، مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و مجمع تقریب، افزود: امسال با جدیت بیشتری ورود کرده‌ایم و علاوه بر صدور دستورالعمل‌ها، برنامه‌های تحولی در حوزه ترویج نهج‌البلاغه و آموزه‌های ولایت در دستور کار قرار دارد. ترجمه و انتشار نهج‌البلاغه به زبان‌های مختلف، نشست‌های تخصصی دانشگاهی با محوریت حکمرانی علوی، و فعالیت‌های تولید محتوا در فضای مجازی از جمله این اقدامات است.

دیوسالار از آمادگی سازمان برای همکاری با سایر نهادهای فرهنگی در تولید محتوا به زبان‌های گوناگون خبر داد و گفت: سامانه دماوند به عنوان بستر توزیع محتوای چندزبانه در اختیار تمامی نهادها قرار دارد. همچنین جشن‌ها و برنامه‌های ویژه‌ای برای ایرانیان خارج از کشور و گروه‌های مردمی همسو در نظر گرفته شده است که حمایت ما در این عرصه بر حرکت‌های مردمی و بومی در کشورهای مختلف متمرکز خواهد بود.

کتابچی، نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در نشست ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت با اشاره به جایگاه ستادی این معاونت گفت: بر اساس وظیفه ذاتی، هر سال سه رویداد مهم ملی را برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری می‌کنیم؛ روز زن، روز دختر، و روز خانواده که همزمان با روز مباهله برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر تقارن روز خانواده با دهه ولایت و عید غدیر امسال افزود: این مناسبت را فرصتی مغتنم برای گرامیداشت شعائر علوی دانستیم و در دستورالعمل‌های ابلاغی به استان‌ها، بر محوریت گرامیداشت غدیر تأکید شده است. این برنامه‌ها با محوریت مدیران کل امور بانوان استانداری‌ها و با همکاری مشاوران امور بانوان دستگاه‌ها برگزار خواهد شد.

کتابچی همچنین از برگزاری جلسات هماهنگی بین‌دستگاهی برای اجرای منسجم‌تر برنامه‌ها خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با همکاری بخش‌های مختلف دولت، بتوانیم برنامه‌هایی شایسته در راستای تعظیم جایگاه امیرالمؤمنین(ع) در سطح ملی اجرا کنیم.

حجت‌الاسلام مولایی نماینده مجمع جهانی اهل بیت در نشست ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت، با اشاره به نقش مؤثر نهادهای مردمی و خصوصی در پیشبرد برنامه‌های فرهنگی گفت: بسیاری از فعالیت‌های مؤثر در مناسبت‌های دینی به‌ویژه عید غدیر، توسط مؤسسات مردمی انجام می‌شود. اگر ظرفیت و توانمندی‌های این نهادها به اطلاع دستگاه‌های اجرایی برسد، همکاری مؤثرتری شکل می‌گیرد و خلأهای موجود در برنامه‌ریزی‌ها رفع می‌شود.

وی همچنین با اشاره به فرارسیدن هزار و پانصدمین سال میلاد پیامبر اکرم(ص)، پیشنهاد داد که شعار محوری امسال به‌گونه‌ای انتخاب شود که پیوند عمیق بین رسالت نبوی و ولایت علوی را بازتاب دهد.

مولایی گفت: برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی امسال با محوریت پیامبر اعظم(ص) برنامه‌ریزی شده و به نظر می‌رسد انتخاب شعاری مانند نهج‌البلاغه؛ تفسیر رسالت نبوی می‌تواند پیام‌آور تداوم رسالت پیامبر از طریق امیرالمؤمنین(ع) باشد و وحدت معنایی و راهبردی به فعالیت‌ها ببخشد.

خانم صادقی در نشست ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت، با قدردانی از فراهم شدن زمینه حضور نهادهای مردمی، از تولید و توزیع قرآن نفیسی خبر داد که در آن، گزیده‌ای از آیات مربوط به ولایت و فضائل امیرالمؤمنین(ع) در کنار هر صفحه قرآن به‌صورت دقیق و مستند درج شده است.

وی با اشاره به زحمات ۲۰ ساله استاد مفسر این اثر گفت: برای نخستین‌بار در این مصحف، پیوند قرآن و عترت در قالبی عینی و مستند به نمایش گذاشته شده و آیات مرتبط با ولایت در ستون‌های اختصاصی تبیین شده‌اند تا توصیه پیامبر(ص) مبنی بر تمسک به ثقلین به‌شکلی ملموس به مخاطب ارائه شود.

صادقی ضمن اهدای این قرآن به اعضای جلسه، خواستار گسترش توزیع این اثر قرآنی و محتوای مرتبط با غدیر در سطح ملی شد و افزود: از همه فعالان غدیرخواهانه می‌خواهیم تا این قرآن و پیام غدیر را به مخاطبان مختلف در هیئات، مراکز فرهنگی و مذهبی معرفی کنند تا فضائل امیرالمؤمنین(ع) از دل قرآن برای جامعه آشکارتر شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین امین‌زاده، معاون فرهنگی بنیاد نهج‌البلاغه، در نشست ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت، ضمن تشکر از فعالیت‌های بنیادهای هم‌راستا، از تلاش‌های مستمر این نهاد به‌ویژه تحت مدیریت حضرت آیت‌الله دین‌پرور برای ترویج معارف علوی و آموزش نهج‌البلاغه در سطوح مختلف خبر داد.

وی به برگزاری دوره‌های تخصصی نهج‌البلاغه در سطح کشور اشاره کرد و افزود: نامه ۵۳ نهج‌البلاغه، فرمان تاریخی امام علی(ع) به مالک اشتر، به شکلی منظم و آموزشی تدوین و به هیئت دولت ارائه شده و پیگیری‌هایی برای گنجاندن محتوای نهج‌البلاغه در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در حال انجام است. همچنین نشست مهمی نیز با حضور آیت‌الله دین‌پرور در ستاد کل نیروهای مسلح برای ورود آموزه‌های علوی به ساختار فرهنگی نظامی برگزار شده است.

امین‌زاده همچنین پیشنهاد داد که جشن‌های غدیر امسال علاوه بر میادین و مکان‌های عمومی، در سطح محله‌ها با محوریت مساجد، سراهای محله و با مشارکت مردم نیز برگزار شود تا روح مردمی بودن این مناسبت پررنگ‌تر شود. وی بر آمادگی کامل بنیاد برای همکاری با دستگاه‌ها در برگزاری کلاس‌ها و تأمین اساتید متخصص نهج‌البلاغه در سراسر کشور تأکید کرد.

ظریف‌منش دبیر ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت، با اشاره به اهمیت هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی، گفت: غدیر تنها یک روز نیست، بلکه حقیقتی دائمی در زندگی فردی و اجتماعی ماست. این دهه باید به بستری برای جریان‌سازی فکری و عملی پیرامون امیرالمؤمنین(ع) تبدیل شود.» وی افزود: «غدیر عطیه‌ای است که شیعه با مجاهدت آن را حفظ کرده و امروز توانایی عرضه آن به جهان را دارد. دستگاه‌ها باید از ظرفیت ۱۰ روزه دهه امامت استفاده حداکثری کنند، نه اینکه تنها به روز عید غدیر محدود شوند.

ظریف‌منش با تأکید بر ضرورت مردمی‌سازی برنامه‌ها خاطرنشان کرد: برگزاری برنامه‌ها نباید صرفاً دولتی باشد؛ مشارکت مردمی رمز ماندگاری این حرکت است.» وی به طرح‌هایی مانند جشن «لبخند» ویژه کودکان ۷ تا ۱۷ سال در مساجد اشاره کرد و افزود: «در این جشن‌ها، علاوه بر پذیرایی، باید مفاهیم امامت، محبت و اطاعت از امیرالمؤمنین(ع) به کودکان آموزش داده شود.

وی بر ترکیب جشن با معرفت‌افزایی تأکید کرد و از اقدامات ابتکاری برخی استان‌ها همچون برپایی نمایشگاه‌های علوی در مسیر مراسم‌ها، دعوت از روحانیون برای پاسخ‌گویی در محل اطعام و اجرای طرح‌هایی مانند کوچه‌های علوی و بازسازی واقعه غدیر در بیش از ۱۵۰ شهر تقدیر کرد. ظریف‌منش همچنین خواستار تعامل بیشتر دستگاه‌ها با ستاد شد و از همه اعضا خواست پیشنهادات خود را ارائه دهند.

آقای عامریان نماینده مؤسسه مصاف اسلامی، مسئول واحد خانواده این مجموعه، در این جلسه به ارائه تجربیات مؤسسه در حوزه کودک پرداخت و گفت: طی ۵ تا ۶ سال گذشته، در قالب برنامه‌هایی همچون «حسینیه کودک» به صورت تخصصی روی برگزاری مناسک دینی برای کودکان کار کرده‌ایم. در سال‌های اخیر نیز به یک الگوی جدید در برگزاری جشن کودکانه با محوریت مفاهیم دینی رسیده‌ایم که بر پایه ایجاد خاطره خوش برای کودک بنا شده است، نه صرفاً انتقال مفاهیم. الگویی مشابه با آنچه در فرهنگ‌سازی غرب با نمادهایی چون «باربی» شکل گرفته، اما این‌بار با مفاهیم و الگوهای علوی.

وی تأکید کرد: بهترین خاطره برای کودک از مسیر بازی شکل می‌گیرد، به‌ویژه بازی با عناصر طبیعی. ما با الهام از زمان وقوع غدیر، یک بازی آب‌پاشی ساده طراحی کرده‌ایم که با کمترین ابزار در هر شهر و روستایی قابل اجراست. این بازی وقتی همراه می‌شود با ذکر نام امیرالمؤمنین، شنیدن مولودی، و دیدن پرچم‌های علوی، در ذهن کودک پیوندی حسی و پایدار با مفهوم غدیر شکل می‌گیرد؛ پیوندی که در آینده زمینه‌ساز درک عمیق‌تر آموزه‌های دینی خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه