مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان:
آتش دست از عرصه های خوزستان کشید
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: در یک هفته اخیر شاهد وقوع آتش سوزی در ۷ منطقه از عرصههای طبیعی بودیم که باتلاش نیروهای امدادی و مردم محلی مهار شدند.
، سیدجمال موسویان گفت: باتوجه به گرمای بی سابقه و افزایش دما و همچنین وزش بادهای شدید در استان، طی یک هفته اخیر شاهد آتش سوزی در عرصههای طبیعی استان بودیم.
وی با اشاره به وقوع آتش سوزی در کوه شو شهرستان اندیکا، مال آقا شهرستان باغملک، منطقه بلوط و مورد دراز دزپارت، بیشه زارهای سلطان آباد شهرستان رامهرمز|، جنگلهای دشت کاشت شهرستان حمیدیه و کوه سولک صیدون در این مدت، افزود: آتش سوزی در منطقه صیدون عامل انسانی داشت که با پیگیری شبانه روزی یگان حفاظت منابع طبیعی و همکاری نیروهای محلی، فرد خاطی شناسایی و مستندات لازم جمع آوری و تحویل مراجع قضایی شد.
به گفته موسویان؛ هرگونه آتشسوزی در منابع طبیعی، چه عمدی و چه بر اثر بیاحتیاطی، جرم محسوب میشود و طبق ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهرهبرداری، حتی عاملان سهوی نیز تا مشمول مجازات حبس یا جزای نقدی بوده وادارهمنابع طبیعی وآبخیزداری مستند به ماده یک و ۲ مسئولیت مدنی ، خسارات وارده به جنگل ها و مراتع را از متخلف دریافت خواهد کرد.
براساس قانون، آتش سوزی عمدی اعم از مواردی که ناشی از آتش زدن کاه و کلش مزارع پس از برداشت محصولات کشاورزی و همچنین اقدامات سودجویانه باشد، سه تا ۱۰ سال حبس برای متهمان به دنبال دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اضافه کرد: برخی از آتش سوزیها در مناطق سختگذر رخ داده و باتوجه به اینکه امکان تردد خودرو به محل حوادث نیست، نیروهای امدادی و مردم محلی با طی کردن پیاده مسیر اقدام به مهار آتش کردهاند، به همین سبب تامین و استقرار بالگرد آبپاش برای استان امری ضروری است.
وی با قدردانی از پیگیریهای استاندار خوزستان جهت تامین اعتبار، تهیه تجهیزات و بالگرد آبپاش برای استان، تاکید کرد: مهار آتش سوزی فقط وظیفه اداره منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست نیست و همه دستگاههای اجرایی مکلف به همکاری و تامین تجهیزات و نیرو برای اطفای حریق هستند و امیدواریم با ابلاغ اعتبارات لازم، تجهیزات مورد نیاز خریداری شوند.
موسویان میگوید: باتوجه به افزایش بی سابقه دما و زودهنگام در فصل بهار و در پیش بودن فصل تابستان و گرمای شدید، پیش بینی میشود حوادث آتش سوزی در جنگلها نسبت به سال گذشته نیز افزایش یابد، به همین دلیل از کشاورزان خواهشمندیم با خودداری از آتش زدن بقایای گیاهی و رعایت نکات ایمنی در فصل برداشت، ما را در حفظ عرصههای طبیعی و محیط زیست و این منابع خدادادی یاری کنند، همچنین انتظار میرود همه دستگاههای اجرایی نیز هنگام وقوع بحران به وظایف خود عمل کرده و حضور فعال و موثر داشته باشند.
براساس ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع؛ هر کس در جنگل عمداً آتش سوزی ایجاد کند به حبس مجرد از سه تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد، در صورتی که مرتکب مأمور جنگلبانی باشد به حداکثر مجازات مذکور محکوم میشود.
تبصره - در موقع آتش سوزی در جنگلها همه مأمورین دولتی اعم از لشکری و کشوری و شهرداریها که در نزدیکی آن محل باشند در مقابل تقاضای مأموران جنگلبانی، انتظامی یا بخشداری موظف هستند با همه وسایل ممکنه دولتی و شهرداری که در اختیار دارند در آتش نشانی کمک کنند.
مأموران کشوری و شهرداری که در ایفای این وظیفه مسامحه و قصور کنند، بر حسب مورد طبق مقررات مواد ۵۸ و ۵۹ قانون استخدام کشوری مجازات میشوند. در مورد مأموران لشکری تعقیب و مجازات آنان طبق مقررات و قوانین نظامی خواهد بود.
ارسال نظر