English

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل:

اقدامات پیشگیرانه از طغیان آفت شته روسی در مزارع استان اردبیل انجام شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: کارشناسان واحدهای اجرایی ادارات جهاد کشاورزی با اقدامات پیشگیرانه مانع طغیان آفت شته روسی در مزارع این استان شدند.

اقدامات پیشگیرانه از طغیان آفت شته روسی در مزارع استان اردبیل انجام شد
به گزارش خبرگزاری موج اردبیل

، نوبخت اژدری روز چهارشنبه در جلسه مشترک با محققان، دانشگاهیان و کارشناسان بخش اجرایی جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: امسال به علت کم‌آبی، افزایش دمای هوا، کاهش بازندگی و نبود یخبندان بستر مناسبی برای طغیان آفات در مزارع به‌ویژه ازدیاد جوندگان ، شته ، بید کلم و بیماری‌های قارچی کلم و شته روسی فراهم شده است.

وی بیان کرد: همکاران و کارشناسان واحد اجرایی جهاد کشاورزی استان با تشخیص به‌موقع شیوع این آفات با همکاری کشاورزان به‌خوبی توانستند با اجرای تدابیر پیشگیرانه مانع از طغیان این آفات در مزارع استان شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: سال زراعی گذشته به علت خشکسالی، مزارع دیم استان متحمل خسارت سنگین و قابل توجهی شد و در مجموع بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه ۱۷۰ هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرد.

وی اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی مسئولیت مدیریت زراعت در استان را به عهده دارد ولی در این راه نیازمند همراهی و نظر کارشناسی و علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی است.

اژدری، کاهش بارندگی در سال‌های گذشته را موجب بروز مشکلات عدیده برای کشاورزان دانست و با اشاره به کاهش عملکرد در تولید انواع محصولات کشاورزی در استان به علت پدیده خشکسالی گفت: به علت بروز مکرر خشکسالی، باید پایه و اساس کشاورزی استان را بر مبنای کمبود میزان نزولات و آب کشاورزی قرار دهیم و بر همین اساس برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی اهمیت و نقش مراکز تحقیقاتی کشاورزی استان اردبیل در مدیریت وضعیت کمبود آب و بروز خشکسالی را بسیار حیاتی خواند و افزود: محققان توانمند و باید با معرفی ارقام مقاوم به کم‌آبی و خشکی، بستر مناسب را برای کشاورزی در وضعیت کم آبی فراهم کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اثرات مستقیم و غیرمستقیم خشکسالی در میزان تولیدات کشاورزی، کاهش ذخایر آب زیر زمینی، کاهش جریان آب در رودخانه‌ها و در معرض خطر قرار گرفتن اکوسیستم‌های طبیعی، فرسایش خاک، از بین رفتن احشام و حیات وحش بیان کرد: خشکسالی به‌صورت غیرمستقیم در کاهش درآمد کشاورزان، کاهش درآمد مالیاتی دولت، افزایش هزینه آب و حمل و نقل ، افزایش نرخ مهاجرت کشاورزان به شهرها و کاهش تولید عمومی کشور نیز اثر دارد.

وی در ادامه با تاکید بر نقش بیمه محصولات کشاورزی در جبران بخشی از خسارت وارد شده به این بخش در پی بروز پدیده‌هایی مثل خشکسالی اضافه کرد: کمک به کشاورزان تنها از کانال بیمه محصولات کشاورزی امکان‌پذیر است و به غیر از آن هیچ راهکار موثری برای حمایت از کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی وجود ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه