English

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

فریب مشاوران تغذیه و رژیم اینستاگرام را نخورید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تبلیغات رژیم لاغری در اینستاگرام همگی با تفکر تجاری ارائه می شود و به هیچ عنوان از نظر دانشگاهی مورد تایید ما نیست .

فریب مشاوران تغذیه و رژیم اینستاگرام را نخورید

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج ، رژیم تغذیه‌ای یا خوراک روزانه یا غذای معمول مجموعهٔ خوراکی است که یک موجود زنده یا شخص مصرف می‌کند. بعضی اوقات افراد از رژیم تغذیه ای ویژه‌ای پیروی می‌کنند که ممکن است توسط متخصص تغذیه به آن‌ها توصیه شده باشد که به آن پرهیزانه  یا رژیمِ درمانی می‌گویند.

گاهی افراد برای لاغر شدن یا چاق شدن از رژیم مراعات کننده لاغری یا رژیم پرهیزانهٔ چاقی (رژیم افزایش وزن) پیروی می‌کنند. همچنین برخی از افراد مایلند در رژیم غذایی خود تنها از گیاهان استفاده کنند که به رژیم خوراکی آن‌ها گیاه‌خواری گفته می‌شود. نوع دیگری از رژیم تغذیه ای، رژیم تغذیه ای خام گیاه‌خواری است.

افراد متخصص تغذیه رژیم غذایی را به نوع تغذیه، مقدار و زمانی که فرد آن را مصرف می‌کند وابسته می‌دانند.

رژیم سالم رژیمی است که به تأمین یا بهبود سلامت کلی بدن کمک می‌کند. یک رژیم سالم مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند مایعات، درشت‌مغذی‌ها، پروتئین‌ها، ریزمغذی‌ها، کربوهیدرات‌ها و مقدار مناسب کالری را تأمین می‌کند. 

توصیه سازمان‌های بهداشت و درمان برای حفظ وزن نرمال از این قرار است: کاهش مصرف غذاهای پر کالری و نوشیدنی‌های قندی، افزایش مصرف غذاهای گیاهی، کاهش مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری‌شده و کاهش مصرف نوشیدنی‌های الکلی.

باتوجه به اینکه در دهه های اخیر بحث تناسب اندام و پیدا کردن راحت ترین راه برای تحقق این مهم برای افراد بسیار اهمیت پیدا کرده است، لذا برخی افراد سود جو به دنبال آن هستند که از بی اطلاعی و نا آگاهی افراد برای رسیدن به در آمد بیشتر و یا جذب دنبال کننده بیشتر استفاده کنند.

از این رو در شبکه های اجتماعی به کرات شاهد این هستیم که تبلیغات فریبنده در این راستا افزایش پیدا کرده است.

 

ورود قوه قضائیه به موضوع سلامت مردم

اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه نیز در این خصوص اظهار داشت: قانون ممنوعیت تبلیغات برای معرفی محصولات و خدمات غیر مجاز آسیب رسان به سلامت مردم بویژه در رسانه‌های جمعی و فضای مجازی از سال ۹۷ تصویب شد و برای مجرمین در این حوزه تا مجازات‌های درجه ۶ و ممنوعیت از فعالیت‌های شغلی در نظر گرفته شده است، اما متاسفانه در حال حاضر دیده می‌شود تبلیغات خدمات غیرمجاز به ویژه در حوزه خدمات زیبایی و بهداشتی در فضای مجازی شیوع دارد.

این تبلیغات که همچنان به شدت ادامه دارد منجر به بروز مشکلات زیادی برای مردم در حوزه سلامت شده است. این موضوع نیاز به حضور و پیگیری مراجع اجرایی و قضایی و نظارتی داشت تا در این رابطه تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. 

 

رژیم های اینستاگرامی مورد تایید نیست

دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذیه و رژیم درمانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه تبلیغات رژیم لاغری در اینستاگرام همگی با تفکر تجاری ارائه می شود، اظهار داشت: این نوع رژیم به هیچ عنوان از نظر دانشگاهی مورد تایید ما نیست و مشخص است اینستاگرام یک آکادمی علمی و دانشگاهی نیست بلکه  یک وسیله تجاری و انتشار مطالب در این شبکه اجتماعی توسط هر شخصی می تواند صورت گیرد.

وی افزود: اعتبار  اخبار به مرجع آن بر می گردد هیچ شخصی در زمینه علمی و دانشگاه اینستاگرام  را بعنوان منبع مطرح نمی کند و همه آنهایی که مطرح می شود معتبر نیست، از جمله همین مواردی که در خصوص رژیم درمان منتشر می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در توصیه  به افرادی که خواستار استفاده از رژیم لاغزی و یا چاقی است، خاطرنشان کرد:  هر کسی که قصد گرفتن رژیم لاغری و چاقی را دارد  به مراکز معتبر علمی مراجعه کند، کلینیک های  معتبر که زیر مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی بوده موظف هستند  راهنماهای بالینی، مقررات قانونی  و درمان های  پزشکی را رعایت کنند به مواردی که در اینستاگرام بیان می شود ممکن است تجربه های شخصی افراد باشند که نمیتواند برای همه مناسب باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه