English

کرونا قوی‌تر از دیروز/ BQ.۱.۱؛ زیرسویه جدید اومیکرون که هیچ آنتی‌بادی‌ حریفش نمی شود!

براساس تحقیقات یک موسسه آلمانی، زیر سویه جدید اومیکرون با نام BQ.۱.۱ در برابر همه درمان‌های آنتی‌بادی‎ها مقاوم است.

کرونا قوی‌تر از دیروز/ BQ.۱.۱؛ زیرسویه جدید اومیکرون که هیچ آنتی‌بادی‌ حریفش نمی شود!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، BQ.۱.۱؛ نام زیرسویه جدید اومیکرون است که طبق تحقیقات انجام شده و اخباری که در رسانه به آن پرداخته شده است، در برابر همه آنتی‌بادی‌های درمانی مقاوم است.

اما این زیر سویه چه ویژگی‌هایی دارد و درباره آن چه مطالبی گفته شده است.

اصلا باید در برابر این زیر سویه جدید چه اقداماتی صورت گیرد؟

آنتی‌بادی‌ها در مقابل BQ.۱.۱ ناتوان هستند

طبق تحقیقات صورت گرفته در یک موسسه آلمانی، زیر سویه جدید اومیکرون با نام BQ.۱.۱ در برابر همه درمان‌های آنتی‌بادی تایید شده مقاوم است.

براین اساس، در بدن افراد مبتلا به ویروس کرونا (SARS-CoV-۲) یا واکسیناسیون کووید-۱۹ ایمنی ایجاد می شود که در نهایت سبب ایجاد آنتی‌بادی‌های خنثی کننده این ویروس شده و به محافظت در برابر ابتلای مجدد یا یک دوره شدید بیماری کمک خواهد کرد.

در واقع آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده با اتصال به پروتئین اسپایک ویروسی از بدن محافظت کرده و از ورود ویروس به سلول‌ها جلوگیری می‌کنند.

با این حال برخی از انواع ویروس کرونا ( SARS-CoV-۲) به خصوص سویه اومیکرون از آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده فرار می‌کند و به علت جهش در پروتئین اسپایک، حتی در افراد واکسینه شده یا در حال نقاهت سبب ابتلا به بیماری با علامت می‌شوند.

این به عنوان فرار از سیستم ایمنی شناخته می شود و برای جمعیت‌های پرخطر از جمله افراد مُسن و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطرناک است.

در واقع بدن افراد در معرض خطر اغلب قادر به ایجاد یک پاسخ ایمنی کافی برای محافظت در برابر بیماری شدید حتی پس از واکسیناسیون کامل نیست، برای محافظت از بیماران پرخطر، آنتی‌بادی‌های تولید شده از طریق بیوتکنولوژی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه یا به‌عنوان یک درمان اولیه پس از تایید عفونت SARS-CoV-۲ تجویز می‌شوند.

جهش در پروتئین اسپایک انواع مختلف ویروس کرونا سبب ایجاد مقاومت در برابر درمان های آنتی بادی می شود و از این رو مهم است که به طور منظم نظارت شود که آیا آنتی بادی های درمانی همچنان در برابر سویه‌های ویروسی در حال گردش موثر هستند یا خیر.

تیمی از محققان واحد زیست شناسی عفونت در موسسه تحقیقاتی لایبنیتز آلمان این موضوع را بررسی کردند که درمان‌های آنتی بادی تایید شده تا چه حدی بطور موثر سویه‌های در حال گردش ویروس اومیکرون را مهار می‌کنند و این محققان دریافتند که زیرسویه BQ.۱.۱ از سویه اومیکرون که در سرتاسر جهان رو به افزایش است، نسبت به تمام درمان های آنتی بادی موجود مقاوم است.

پریرنا آرورا از دست اندرکاران اصلی این مطالعه تحقیقی در این مورد گفته است که، ما برای مطالعات خود ذرات ویروسی غیرقابل انتشار (non-propagating) حامل پروتئین اسپایک، گونه‌های ویروسی منتخب را با رقیق‌شدگی‌های مختلف آنتی‌بادی‌های مورد آزمایش مخلوط کردیم و سپس مقدار آنتی‌بادی مورد نیاز برای مهار عفونت کشت‌های سلولی را اندازه‌گیری کردیم که در این بررسی در مجموع ۱۲ آنتی‌بادی مجزا که ۶ مورد از آنها برای استفاده بالینی در اروپا تایید شده‌اند و ۴ کوکتل آنتی‌بادی آزمایش شدند.

این محقق یادآور شده است که، در این بررسی مشخص شد که سویه فرعی BQ.۱.۱ از اومیکرون قابل خنثی شدن توسط آنتی‌بادی‌های فردی یا کوکتل‌های آنتی بادی نیست و در مقابل، سویه فرعی BA.۵ اومیکرون که در حال حاضر سویه غالب است هنوز توسط یک آنتی بادی تایید شده و دو کوکتل آنتی بادی تایید شده خنثی می‌شود.

این یافته که سویه فرعی BQ.۱.۱ اومیکرون در حال حاضر در برابر یک آنتی‌بادی درمانی جدید که قرار است در آمریکا تایید شود، مقاوم است، اهمیت یافتن درمان‌های آنتی‌بادی جدید را مورد تاکید قرار داده است.

BQ.۱.۱1

سویه BA.2 به سرعت جایگزین سویه فعلی که BA.1 نام دارد، می‌شود

بوریس پاولین، از تیم سازمان جهانی بهداشت در زمینه مقابله با کووید-۱۹، گفته است که، سویه BA.2 به سرعت جایگزین سویه فعلی که BA.1 نام دارد می شود البته بعید است تاثیر آن قابل توجه باشد و داده‌های بیشتری برای تایید این مطلب مورد نیاز است.

وی در این راستا گفته است که، واکسن‌ها به روال سابق محافظت مشابهی را در برابر گونه‌های مختلف اومیکرون ایجاد خواهند کرد، با نگاهی به کشورهای دیگر که سویه فرعی جدید در حال سبقت گرفتن در آن‌ها است، ما هیچگونه موج بیشتر از حد انتظاری را در نرخ بستری شدن در بیمارستان‌ها شاهد نیستیم.

طبق آخرین داده‌های به دست آمده از کشورها، سویه جدید BA.2 در حال جایگزین شدن برای سویه اصلی اومیکرون در کشورهایی نظیر دانمارک است و داده‌های این کشور نشان می‌دهد سویه فرعی جدید به لحاظ شدت تفاوتی با سویه‌ کنونی اومیکرون ندارد، هرچند از پتانسیل جایگزینی آن در سطح گسترده برخوردار است.

دو شرکت داروسازی فایزر و بیو ان‌تک روز نیز چندی پیش اعلام کردند که، واکسن مختص سویه اُمیکرون میزان بالاتری از آنتی‌ بادی خنثی ‌کننده را در برابر زیر سویه جدید موسوم به BQ.۱.۱ در افراد بزرگسال تولید می‌کند و طبق گزارش های منتشر شده، سطح آنتی بادی در برابر زیر سویه اُمیکرون در افراد مسن ۵۵ ساله و بالاتر که واکسن اُمیکرون را دریافت کردند تقریبا ۹ برابر افزایش یافته است.

هرچند سطح آنتی بادی در افرادی که نسخه اصلی واکسن را تزریق کرده‌اند دو برابر افزایش داشته اما موارد ابتلا به این زیر سویه در ایالات متحده رو به افزایش است و انتظار می رود که عامل افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ در اروپا در زمستان پیش رو باشد که حال این‌پیش بینی محقق شده است.

در واقع زیر سویه‌های جدید حامل جهش‌های ژنتیکی هستند که تشخیص و خنثی کردن ویروس را برای سیستم ایمنی سخت‌تر می‌کند و سبب می‌شود با وجود مصونیت ناشی از واکسیناسیون و سابقه ابتلا به بیماری، افراد آلوده شوند.

 

بیشتر بخوانید:

روزانه ۶ هزار واکسن کرونا در خراسان رضوی تزریق می شود

ایران از موفق‌ترین کشورها در کنترل کروناست

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه