English

دادستان کل کشور:

دستگاه قضا خود را بی‌نیاز از مسائل روز به ویژه مسائل محیط زیستی نمی‌داند

دادستان کل کشور گفت: مراقبت و پاکیزه نگه داشتن‌طبیعت، جلوگیری از آلودگی‌های مختلف، کمک به توسعه و افزایش سهم طبیعت در زندگی از دیگر وظایف ما در برابر محیط زیست پیرامونی ما است.

دستگاه قضا خود را بی‌نیاز از مسائل روز به ویژه مسائل محیط زیستی نمی‌داند
به گزارش خبرگزاری موج

، دومین نشست مشترک تخصصی درخصوص موضوعات محیط زیست  با حضور حجت الاسلام موحدی دادستان کل کشور، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، محمد عباسی رئیس دفتر دادستان کل، غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه دادستان کل و دیگر مدیران و مسئولان دو دستگاه برگزار شد.

موحدی در این نشست با بیان اینکه حضور ما در این جلسه به معنای حمایت دادستانی کل در انجام وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست از محیط زیست، سلامت جامعه و اهتمام در صیانت از آن می‌باشد.

وی گفت: در امر صیانت از محیط زیست و بستر زندگی مردم همه ما تکالیفی بر عهده داشته و موظف هستیم ضمن جلوگیری از تضییع این حق در بهبود وضعیت موجود نیز تلاش کنیم.

 موحدی افزود: ارزش هر چیزی به میزان توجه و نوع نگاه ما به آن است. در روایتی از حضرت علی (ع) داریم که فرمودند ارزش هر انسانی به چیزی است که دوست می دارد (آن را خوب می داند).

دادستان کل کشور با اشاره به جایگاه و اهمیت حفظ محیط زیست‌گفت: سوال این است که ارزش محیط زیست برای ما چقدر است؟ چه میزان از دغدغه‌های ما به محیط زیست اختصاص دارد؟

وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال همه اسباب و لوازم را برای رشد و تعالی انسان خلق نموده و یکی از این نعمت‌های الهی همین محیط زیست پیرامون ماست که متاسفانه در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته و قدردان این نعمت بزرگ‌ نبوده‌ایم.

 موحدی به برخی از وظایف جامعه نسبت به طبیعت و محیط زیست اشاره کرد و گفت: در جامعه اسلامی همه مردم موظف هستند از طبیعت و محیط پیرامونی خود مراقبت نمایند. این منابع از سوی خداوند به صورت امانت در اختیار ما و نسل ما قرار گرفته و زندگی ما باید به گونه ای باشد که نه تنها ضربه‌ای به این محیط وارد نکنیم بلکه باید بتوانیم این نعمت را در اختیار نسل‌های بعدی قرار دهیم.

دادستان کل کشور ادامه داد: مراقبت و پاکیزه نگه داشتن‌طبیعت، جلوگیری از آلودگی‌های مختلف، کمک به توسعه و افزایش سهم طبیعت در زندگی از دیگر وظایف ما در برابر محیط زیست پیرامونی ما می‌باشد.

وی تصریح کرد: هم خودمان و هم نسل‌های بعدی بدانند که طبیعت‌وسیله‌ای برای بهتر زندگی کردن و رشد روحی و معنوی ما بوده و نباید به راحتی از این نعمت بزرگ غافل شویم.

 موحدی با قرائت برخی آیات و روایات‌به نگاه دین اسلام نسبت به محیط زیست اشاره کرد و گفت: از جمع آیات و روایات معصوم علیه السلام و رفتار و کردار ائمه مطهر علیه السلام بر می‌آید که محیط زیست از یک جایگاه رفیع برخوردار بوده و لذا حفاظت از محیط زیست و طبیعت یک تکلیف شرعی،‌ ملی، قانونی، اخلاقی و انسانی است.

دادستان کل کشور با انتقاد از سهل‌انگاری‌های گذشته در مراقبت از محیط زیست بر رعایت قانون و برخورد با متخلفان و متجاوزان تاکید کرد و گفت: دادستانی کل به عنوان مدعی العموم و در راستای صیانت از حقوق عامه با قانون‌شکنان و مجرمان حوزه محیط زیست برخورد جدی و قاطعانه داشته و خواهد داشت.

وی افزود: شان و جایگاه دادستانی کل یک شان نظارتی و مطالبه‌گری است. در مسائل محیط زیستی اگر سازمان محیط زیست موارد تخلف و دست‌درازی به اموال و منابع طبیعی را به ما گزارش و اعلام جرم نماید حتما بدون مماشات با متجاوزان و متعدیان برخورد خواهد شد.

 موحدی با بیان اینکه قوه قضاییه الگوی مبارزه با فساد و برخورد با تخلفات و جرائم درون دستگاهی است عنوان داشت: همه دستگاه‌ها از جمله سازمان حفاظت محیط زیست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و جرم باید بدون مصلحت اندیشی و ملاحظه‌کاری با آن برخورد کرده و گزارش جرم صورت گرفته را به دستگاه قضایی اعلام نماید.

دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه پشتیبان حافظان محیط زیست هستیم گفت: دستگاه‌های مختلفی درباره حفظ و صیانت از محیط زیست تکلیف و وظیفه دارند که لازم است همه در میدان بوده و اقدامات قانونی خود را در چارچوب اختیارات و تکالیف انجام دهند.

وی حوزه محیط زیست را یک حوزه مهم و ارزشمند دانست و گفت: موضوع محیط زیست یک موضوع ملی و فراقوه‌ای است. باید مدیران جهادی و انقلابی در صحنه باشند تا بتوانند به معنای واقعی از محیط زیست حفاظت کنند. کار در این حوزه کار پشت میز نشینی و در سایه بودن نیست بلکه باید مدیران جهادی در میدان کار و عمل باشند.

موحدی در بخش پایانی سخنان خود به برخی اقدامات انجام شده اشاره کرد و گفت: بمنظور تسریع در رسیدگی به‌ پرونده‌های مرتبط با جرایم زیست محیطی از جمله جرایم موضوع قانون هوای پاک و قانون حفاظت از خاک شعب تخصصی در دادسراها و دادگاه‌ها ایجاد شده است.

دادستان کل کشور در پاسخ به پیشنهاد آموزش تخصصی مسائل محیط زیستی به قضات، گفت: معتقد به آموزش قضات در پرونده‌های تخصصی هستیم و خود را بی‌نیاز از مسائل روز به ویژه مسائل محیط زیستی نمی‌دانیم. از این پیشنهاد استقبال کرده و آن را در  دستور کار قرار خواهیم داد.

دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها و مدیران کل حفاظت محیط زیست نیز به صورت ارتباط تصویری برخط در این جلسه حضور داشته و مسائل و موضوعات استانی خود را مطرح کردند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه