امام جمعه کرمانشاه:
کاهش آمار بیکاری استان کرمانشاه با ترویج فرهنگ کارآفرینی امکانپذیر است
نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه کرمانشاه با اشاره به آمار بالای بیکاری در استان خواستار ترویج فرهنگ کارآفرینی با هدف کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه شد.

، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله غفوری در دیدار رییس دانشگاه ملی مهارت ضمن ابراز نگرانی از نرخ بالای بیکاری در استان، عنوان کرد: خانوادههای بسیاری در استان از بیکاری فرزندانشان رنج میبرند؛ لذا باید با ترویج فرهنگ کارآفرینی، بهویژه در سنین نوجوانی و جوانی، جوانان را بهسمت خلق شغل و تولید سوق دهیم.
او گفت: بررسیها نشان میدهد یکی از مهمترین دلایل موفقیت استانهای پیشرفتهتر، وجود همین فرهنگ کارآفرینی است.
نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه کرمانشاه در ادامه این دیدار، ضمن تأکید بر اهمیت نقش این دانشگاه، بیان کرد: دانشگاه ملی مهارت از جمله نیازهای اساسی کشور و بهویژه استانهایی همچون کرمانشاه است که با نرخ بالای بیکاری مواجهاند؛ زیرا اساس و بنیان حل بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی در چنین نهادهایی شکل میگیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین غفوری هزینه در دانشگاه ملی مهارت را سرمایهگذاری خواند و تصریح کرد: هر آنچه در این مسیر هزینه شود، سرمایهگذاری پایدار و ماندگار برای کشور است؛ چرا که مهمترین سرمایه ملی، نیروی انسانی ماهر و کارآمد است؛ نیرویی که میتواند منشأ تحول، تولید، رشد اقتصادی و حتی تعالی خانوادهها شود.
او با اشاره به ایرادات نظام آموزش عالی کشور، اظهار کرد: یکی از آسیبهای جدی آموزش عالی طی سالهای گذشته، گسترش بیهدف رشتهها بدون در نظر گرفتن نیاز بازار کار بود که منجر به افزایش بیکاری در میان دانش آموختگان شد.
امامجمعه کرمانشاه با اشاره به اینکه هدایت نیمی از دانشآموزان به سمت هنرستان و سپس دانشگاههای مهارتی رویکردی کاملاً صحیح است، عنوان کرد: در کشورهای صنعتی دنیا دانشگاهها عمدتاً توسط بخش خصوصی اداره شده و رشتههای تحصیلی دقیقاً بر اساس ظرفیتها و نیازهای ملی تعریف میشود.
وی افزود: در آن کشورها، صاحبان صنایع عمدهترین سرمایهگذاران در دانشگاهها هستند. آنها با تحلیل دقیق وضعیت اقلیمی، منابع طبیعی، شرایط بازار و آینده فناوری، رشتههایی را ایجاد میکنند که مستقیماً منجر به اشتغال، تولید و رشد اقتصادی میشود. بنابراین، تحصیل در رشتههایی خارج از این نیازها اصولاً در نظام آموزشی آن ها امکانپذیر نیست.
حجتالاسلاموالمسلمین غفوری سرمایهگذاری گسترده در حوزه هوش مصنوعی را نمونهای از آیندهنگری کشورهای پیشرفته دانست و تصریح کرد: بالاترین سرمایهگذاری در هوش مصنوعی طی سالهای اخیر متعلق به آمریکا است که با تکیه بر آیندهنگری و شناخت نیازهای بشر، این حوزه را در اولویت قرار دادهاند. جالب اینکه این سرمایهگذاریها توسط بخش خصوصی صورت میگیرد.
نماینده ولیفقیه در استان با ذکر این نکته که سخنان اخیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در دیدار با معلمان، افقی روشن برای آموزش و تربیت ترسیم کرد، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بر مسوولیت دولت در تربیت نسل آینده تأکید کردند و فرمودند خروجی آموزشوپرورش بنیان کار دانشگاه است.
حجتالاسلاموالمسلمین غفوری با اشاره به تفاوت ماهوی نظام اسلامی با نظام سرمایهداری، بیان کرد: در نظام سرمایهداری، هدف نهایی از آموزش فقط افزایش سود سرمایهداران است و هیچ توجهی به دین، اخلاق، عقیده یا هویت ملی نمیشود؛ اما در جمهوری اسلامی، هدف از آموزش و پرورش، تربیت نسلی مؤمن، پاک، مسوولیتپذیر و خدمتگزار به جامعه است.
او مهارتآموزی مبتنی بر ظرفیتهای داخلی را بسیار مهم دانست و گفت: کشور ما دارای سرمایههای خدادادی فراوانی است که اگر با برنامهریزی صحیح و تربیت نیروی انسانی ماهر همراه شود، میتواند منجر به اقتصادی شکوفا، پررونق و در خدمت منافع ملی شود.
ارسال نظر