رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان خبر داد:
گسترش واحد تحقیق و توسعه در راستای قانون جهش تولید دانش بنیان
رئیس پارک علم و فناوری کردستان اظهار کرد: در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان، شرکت های بزرگ می توانند واحد تحقیق و توسعه خود را گسترش دهند که در این صورت با کمک دولت اعتبار مالیاتی برای آنان در نظر گرفته شده است.

، رئیس پارک علم و فناوری کردستان در این رویداد اظهار کرد: یکی از برنامه های اصلی ما در پارک، توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری با کمک و حضور شرکت های صنعتی بزرگ و متوسط در این زیست بوم است.
احمد محمدی با بیان اینکه ظرفیت های بسیار خوبی در این زمنیه وجود دارد، افزود: پارک علم و فناوری کردستان تلاش می کند از طریق برنامه های خود، شرایط استفاده از این ظرفیت ها برای شرکت های بزرگ فراهم کند.
وی حضور شرکت های بزرگ در رویداد زیست بوم را کمک به توسعه زیست بوم فناوری دانست و گفت: اولین گام ما در این رابطه، این است که ما با برگزاری جلسات، ظرفیت های موجود را برای شرکت های بزرگ و صنعتی بیان و در گام بعدی شرایط را برای استفاده از این ظرفیت فراهم کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان ادامه داد: در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان، شرکت های بزرگ می توانند واحد تحقیق و توسعه خود را گسترش دهند که در این صورت با کمک دولت اعتبار مالیاتی برای آنان در نظر گرفته شده است.
محمدی اضافه کرد: اگر این شرکت ها در مرحله تحقیق و توسعه محصولی وارد بازار کنند و به فروش برسانند، به شرط جذب در پارک علم و فناوری، از مالیات عملکردی آن محصول معاف می شوند.
وی یادآور شد: پارک علم و فناوری آمادگی دارد با توان کارشناسی و کمک به شرکتها، فضا را برای استفاده آنان از معافیت های قانون جهش تولید دانش بنیان فراهم کند.
مصطفی کریمیان اقبال در رویداد یک روزه فرصتهای همکاری، انتقال فناوری و شبکهسازی با بازیگران اکوسیستم نوآوری در سنندج اظهار کرد: اگر صنایع استان کردستان از نوآوری و طرح های ایده های نو برای توسعه اقتصادی اقدام کنند، رقابت پذیرتر خواهند بود و می توانند محصولات و خدمات بهتری را در سطح استان و ملی ارائه کنند.
وی با بیان اینکه شرط توسعه کردستان، حرکت صنایع به سمت نوآوری است، افزود: نوآوری زمانی توسعه می یابد که شرکت ها و صنایع، در کنار هم بستری به نام زیست بوم نوآوری ایجاد کنند.
عضو هیات مدیره انجمن پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران یادآور شد: منظور از زیست بوم نوآوری، یعنی جایی که زندگی در جریان است و در این زندگی، تحول صورت می گیرد و محصولات جدید ارائه می شود.
کریمیان اقبال اضافه کرد: اگر اجزای اکوسیستم شامل پارکم علم و فنماوری، استانداری و شهرداری و همه دستگاه هایی که در توسعه استان نقش دارند، با هم تعامل داشته باشند، بستر زندگی ایجاد می شود.
وی ادامه داد: اگر در در استان صنایع نوآور باشند و با دستگاه های مختلف و بخش دولتی و خصوصی کار کند، شاهد زندگی همراه با نوآوری خواهیم بود؛ بنابراین اگر این اکوسیستم شکل گیرد، کردستان پیشرفت خواهد کرد.
عضو هیات مدیره انجمن پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران افزود: پارک های علم و فناوری بیش از ۲۰ سال قبل، با ایجاد پاک علم و فناوری و مراکز رشد در اصفهان شروع به کار کردند و به سایر استان ها تسری پیدا کرد و وزارت علوم، ایجاد مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و صندوق پژوهش و فناوری را در دستور کار قرار داد.
کریمیان اقبال اضافه کرد: میزان پیشرفت این پارک ها و ایجاد اکوسیستم در استان های مختلف یکسان نبوده است، البته به این معنی نیست که زیست بوم در استان های دیگر شکل نگرفته است.
وی یادآور شد: در استان های غربی شاهد اکوسیستم بوده ایم و پارک علم و فناوری در استانی مثل کردستان هم شکل گرفته است.
عضو هیات مدیره انجمن پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران، رویداد امروز را در توسعه زیست بوم فناوری بسیار موثر دانست و گفت: فرهنگ نوآوری باید ایجاد شود و تنها راه ایجاد این فرهنگ، این است که بازیگران زیست بوم با هم تعامل داشته باشند.
کریمیان اقبال تاکید کرد: نوآوری زمانی ایجاد می شود که صنایع کنار هم درجایی مانند پارک علم و فناوری قرار گیرند و حرکت جمعی داشته باشند.
وی ادامه داد: کردستان مزیت هایی مانند مرزی بودن، دسترسی به بازار خارج و تنوع فرهنگی و اقلیمی دارد که استان های دیگر از آن بی بهره هستند.
رویکرد وزارت ارتباطات توسعه هوشمندسازی در صنایع است
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان هم گفت: وزارت ارتباطات با توجه به احکام برنامه هفتم توسعه و تاکیدات روی توسعه اقتصاد دیجیتال، یکی از برنامه های اصلیاش، اجرای این برنامه و توسعه هوشمندسازی در حوزه صنایع، معادن، کشاورزی و خدمات است.
آرام حیدری افزود: ماموریت این وزارتخانه، اجرای برنامه های مختلف و حمایت در قالب تسهیلات حمایتی و تامین زیرساخت های ارتباطی و توسعه پلتفرم های مورد نیاز صنایع برای افزایش بهره وری و کمک به توان رقابتی آنان است.
وی با بیان اینکه این برنامه ها بیشتر جنبه ترویجی دارد، اضافه کرد: تلاش ما این است قالب های حمایت را به اطلاع عموم برسانیم که از این ظرفیت استفاده کنند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان اظهار کرد: زیست بوم اقتصاد دیجیتال استان فقط محدود به شرکت های توسعه دهنده نرم افزار و خدمات فناوری اطلاعات نمی شود و ما در این زیست بوم کسب و کارهای خدماتی، استارتاپ ها و تجارت الکترونیک بسیار فعالی داریم.
حیدری به وجود ۳۲۲ شرکت فروشگاه اینترنتی فعال در استان اشاره کرد و افزود: در استان، صنایع، به جز زیرساخت های اولیه که دارند، خیلی روی هوشمندسازی و سیستم های اتوماسیون فعال نیستند.
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی و دامداری هوشمند فقط یکی ۲ واحد داریم، اضافه کرد: تلاش می کنیم با ظرفیت های وزارت ارتباطات، فعالیت صنایع مبتنی بر فناوری اطلاعات و توسعه کسب و کار و بهره وری و افزایش درآمد باشد.
ارسال نظر