English

یک منتقد سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

«یزدان»؛ درامی سفارشی با رگه‌های اجتماعی یا تبلیغات شهری در قاب تلویزیون؟

یک منتقد سینما گفت: سریال یزدان به دلیل رویکرد تبلیغاتی و فقدان نگاه آسیب‌شناسانه، از تبدیل شدن به یک درام ماندگار باز مانده است.

«یزدان»؛ درامی سفارشی با رگه‌های اجتماعی یا تبلیغات شهری در قاب تلویزیون؟

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، سریال تلویزیونی «یزدان» که این روزها از شبکه‌های ملی پخش می‌شود، با واکنش‌های متفاوتی در میان مخاطبان و کارشناسان مواجه شده است. برخی آن را تلاشی برای پرداختن به موضوعات اجتماعی می‌دانند و برخی دیگر، آن را یک پروژه تمام‌عیار تبلیغاتی. جبار آذین، منتقد باسابقه سینما و تلویزیون، در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج ابعاد مختلف این سریال را مورد بررسی قرار داده است.

 

رویکرد تبلیغاتی بر روایت اجتماعی چربیده است

سریال یزدان

آذین در ابتدای گفت‌وگو با اشاره به خاستگاه تولید سریال گفت: یزدان یک سریال کاملاً سفارشی است که به سفارش شهرداری تهران تولید شده است. هدف آن نیز اساساً نمایش چهره‌ای مثبت و کارآمد از شهرداری‌هاست. همین رویکرد تبلیغاتی، باعث شده تا سریال از منظر اجتماعی‌اش فاصله بگیرد و نگاه انتقادی و متعادل نداشته باشد.

وی افزود: وقتی سریالی فقط بر نقاط قوت یک موضوع تأکید کند و ضعف‌ها و ناکارآمدی‌های نهاد سفارش‌دهنده را نادیده بگیرد، مخاطب را پس می‌زند. در واقع، مخاطب احساس می‌کند با یک روایت یک‌طرفه روبه‌روست که بیشتر در جهت تبلیغ مدیریت شهری است تا روایت آسیب‌های واقعی جامعه.

 

«یزدان» نمایشی ناقص از واقعیت‌های شهری

سریال یزدان

آذین بیان کرد: یکی از ایرادات اساسی سریال، غفلت از نمایش واقعیات تلخ در ساختار شهرداری‌ها است، چرا که به همان‌ میزان که افراد پرتلاش و متعهد در آنجا وجود دارد، تخلفات، سنگ‌اندازی‌ها، رشوه‌گیری و سوءاستفاده‌های مدیریتی هم واقعیت انکارناپذیرند. این‌ها در یزدان یا دیده نمی‌شوند یا در حاشیه‌اند. در حالی که یک اثر اجتماعی باید شفاف و منصفانه به همه‌چیز نگاه کند.

این منتقد سینما و تلویزیون عنوان کرد: سریال یزدان از این منظر قابل احترام است که به طبقه‌ای کمتر دیده‌شده در سریال‌ها توجه کرده است؛ این مجموعه کوشیده چهره‌ای انسانی از کارکنان شهرداری نمایش دهد؛ خادمانی که در قالب نیروهای خدماتی و عمرانی، در ایجاد نظم شهری نقش دارند. این وجه تلاش سریال قابل ستایش است، اما ای‌کاش این تصویر در دل یک درام واقع‌گرایانه و چندوجهی شکل می‌گرفت.

وی با بیان اینکه بخش بازیگری سریال دچار ناهماهنگی‌هایی است، عنوان کرد: پژمان بازغی بازی خوبی ارائه داده و نقش متفاوتی ایفا کرده است. برخی بازیگران جوان هم استعداد خود را نشان داده‌اند، اما بازی‌ها یکدست نیست. بازیگران باتجربه مانند علیرضا خمسه، محمود عزیزی و حمید گودرزی حتی در نقش‌های فرعی نیز حضوری قدرتمند دارند که فاصله‌شان با برخی بازیگران جوان و تازه‌کار به‌وضوح محسوس است.

 

برخورد با هنرمندان بزرگ در «سریال یزدان» قابل نقد  است

سزیال یزدان

آذین همچنین از نحوه برخورد با هنرمندان پیشکسوت انتقاد کرد و افزود: در سریالی که از حضور چهره‌های شناخته‌شده بهره می‌برد، انتظار می‌رود شأن آن‌ها در تیتراژ و ساختار سریال حفظ شود. اما متأسفانه شاهد کم‌لطفی‌هایی نسبت به بازیگران باتجربه هستیم که نه تنها در نقش‌های حاشیه‌ای قرار گرفته‌اند، بلکه نام آن‌ها نیز در تیتراژ به‌درستی منعکس نشده است.

آذین درباره جنبه‌های فنی سریال هم خاطرنشان کرد: کارگردانی سریال حرفه‌ای و تا حدودی قابل قبول است. استفاده از عوامل فنی کاربلد و قصه‌پردازی هنرمندانه، باعث شده برخی قسمت‌ها بتوانند مخاطب را درگیر کنند.

 

«سریال یزدان» از تبدیل شدن به یک درام ماندگار باز مانده است

وی در پایان گفت‌وگو تأکید کرد: یزدان را می‌توان جزو آثار قابل تماشا و تحمل تلویزیون این روزها دانست؛ اثری که توانسته تا حدی مخاطب را با خود همراه کند، اما به دلیل رویکرد تبلیغاتی و فقدان نگاه آسیب‌شناسانه، از تبدیل شدن به یک درام ماندگار باز مانده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه