رئیس هیئت‌رئیسه خانه سینما:

زیست‌بوم طبیعی تولید فیلم را فراموش کرده‌ایم

رئیس هیئت‌رئیسه خانه سینما، در آیین گرامیداشت روز سینما با انتقاد از مداخلات فراوان نهادها در سینما گفت: زیست‌بوم طبیعی تولید فیلم مخدوش شده و در چند سال اخیر تنها بخش تجاری سینما در امنیت کامل بوده است.

IMG_۲۰۲۶۰۹۱۷_۲۲۲۴۳۹
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج

، محمدمهدی عسگرپور، رئیس هیئت‌رئیسه خانه سینما، در آیین گرامیداشت روز سینما که در موزه سینما برگزار شد، اظهار داشت: در خلال برگزاری جشن و اهدای جوایز، بد نیست از خاطرات گذشته یادی کنیم و به تغییراتی که در زیست‌بوم سینما رخ داده است اشاره کنیم.

وی افزود: سینما یک روز به شکل طبیعی تعریف می‌شد؛ این‌که فیلم چگونه تولید می‌شود، چگونه شکل می‌گیرد و نسبت سینما با مخاطب چیست. واقعیت این است که در این حوزه مداخلات زیادی صورت گرفته است.

رئیس هیئت‌رئیسه خانه سینما ادامه داد: اگر بخواهید برای هر کسی در هر جای دنیا تعریف کنید که این سینما با این عرض و طول و با این قدمت ــ که ۱۲۶ سال پیش وارد کشور شده و ۹۷ سال پیش اولین فیلم سینمایی در این مملکت ساخته شده ــ چگونه اداره می‌شود، باورش دشوار است، هنوز هم نحوه نگه‌داشتن و اداره کردن آن، در خیلی از دوره‌ها از جمله همین دوره اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با خط‌کشی‌های فراوان همراه است؛ خط‌کشی‌هایی که البته توسط خیلی نهادهای دیگر هم اعمال می‌شود.

عسگرپور تصریح کرد: ما آن‌قدر این زیست‌بوم را تغییر داده‌ایم که امسال، تقریباً فراموش کرده‌ایم که یک فیلم چگونه باید به شکل عادی و طبیعی تولید شود؛ تجربه‌ای که پیش‌تر هم داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: خواهشم این است که از این روز به شکل مؤثر استفاده کنیم و برای همدیگر تعریف کنیم که برای ساخت فیلم به چه چیزهایی نیاز داریم، به چه شوراهایی نیاز نداریم و چه امکاناتی لازم است. باید کمی به جریان طبیعی تولید نزدیک شویم.

رئیس هیئت‌رئیسه خانه سینما با اشاره به وضعیت اکران گفت: به نظر می‌رسد فیلم‌هایی که انگار گارانتی بیشتری دارند، امکان بیشتری پیدا می‌کنند و این اتفاق که زمانی عجیب بود، حالا طبیعی شده است؛ انگار آن بخش تجاری سینما امکان بیشتری دارد، هرچند تعدادشان خیلی کم است و بخش زیادی از فیلم‌های سینمایی ایران متأسفانه از این امکان بی‌بهره‌اند.

عسگرپور در پایان تأکید کرد: فکر می‌کنم ما باید در وهله اول بین خودمان، نهاد صنفی و وزارت ارشاد به تعریف مشترکی برسیم و بعد آن را گسترش دهیم. در این مسیر باید کمی جسارت بیشتری به خرج دهیم.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه