English

بلند پروازی هنری یا بلند پروازی اقتصادی

کنسرت هم کالایی لاکچری می شود!

افزایش قیمت بی‌رویه بلیت کنسرت‌ها و القای این حس که هنر موسیقی برای یک قشر مرفه است و یک تفریح لاکچری محسوب می‌شود چه سودی می‌تواند برای جامعه هنری و مردم داشته باشد؟

کنسرت هم کالایی لاکچری می شود!

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، همزمان با آرام شدن فضای ملتهب جامعه در این چندماه اخیر بار دیگر برگزاری کنسرت ‌ها در حال رونق است اما باورتان می‌شود بلیت کنسرت مرزهای نیم میلیونی و یا در آستانه میلیونی شدن باشد؟

جشنواره موسیقی فجر و اجرای چند کنسرت نوید آن را می‌دهد این حوزه پس از چند ماه خاموشی باز چراغش روشن شده است. البته این موضوع به مذاق خیلی‌ها به خصوص مردم خوش نیامده است زیرا قیمت بلیت‌ها به قدری افزایش یافته که شوق و ذوق بسیاری از مردم برای حضور در کنسرت‌ها کور شده است.

هنوز یک ماه از آغاز دوران تازه موسیقی ایران نگذشته است؛ اما صحبت از فروش بلیت های نیم میلیون تومانی در تهران و سایر نقاط به گوش می‌رسد که با واکنش‌هایی همراه بود. حالا دیگر مبلغ 500 هزار تومان برای رفتن به کنسرت‌ها چیز عجیبی نیست و بسیاری از خواننده‌ها در همین محدوده قیمت بلیت می‌فروشند.

کنسرت

بلیت کنسرت‌ها چقدر افزایش یافته است؟

در این یکی دو سال گذشته که کشور با تورم و رکود اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند و افزایش چندبرابری قیمت بلیت کنسرت‌ها نیز سبب شده تا این کالای فرهنگی همانند دیگر کالاها از سبد فرهنگی خانواده‌های ایرانی رخت بربند و آنان روی علاقه خود به حضور در برنامه های شاد موسیقی خط قرمز بکشند. به گفته برخی از تهیه کنندگان دنیای موسیقی؛ «بر اساس بر اساس شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه اعضای صنف تهیه‌کنندگان آثار موسیقی، با مشورت یکدیگر و کارشناسی و تحلیل، قیمت‌گذاری بلیت‌ها را انجام می‌دهند؛ حال اگر قیمت‌گذاری برخی از کنسرت‌ها گران‌تر از رِنج اصلی و خارج از عرف، تعیین شود، بلیت‌ها به فروش نمی‌رود و عوامل آن کنسرت متضرر می‌شوند؛ البته چنین مواردی کم پیش می‌آید و در بیشتر مواقع قیمت‌گذاری بلیت‌ها بر اساس سقف تعیین شده است.»

اما نکته ای که باید در نظر گرفت، اختلاف قیمت فروش بلیت برای کنسرت‌های مختلف است؛ موضوعی که هنوز از سوی متولیان امر به طور رسمی مشخص نشده است که این تفاوت قیمت به طور دقیق بر چه مبنایی شکل گرفته است؟

 

آیا در افزایش قیمت کنسرت‌ها نیز همانند دیگر اقلام حباب وجود دارد؟!

هر کدام از کنسرت‌ها بسته به زمان برگزاری، شهرت و پرطرفداربودن خواننده‌ها، قیمت بلیت متفاوتی دارند؛ مثلاً  زانکو به عنوان نخستین خواننده پاپی که در این یک ماه اخیر کنسرت برگزار کرده است تا ۸۰۰ هزار تومان هم بلیت‌هایش فروخته شد. پس از آن در فاصله کوتاه زمانی، فرزاد فرزین هم بلیت کنسرت‌های خود را تا سقف قیمت ۶۰۰ هزار تومان به فروش رساند. به نظر می‌رسد هزینه بالای حضور در کنسرت‌ها را باید به هزینه رفت و آمد و احتمالاً حضور در یک رستوران و خوردن یک شام ساده و برنامه‌های متفرقه هم اضافه کرد که با این حساب، شرکت در یک کنسرت ساده بیش از حدود پنج میلیون تومان برای یک خانواده چهارنفره آب می‌خورد! این در حالی است که  قیمت بلیت  کنسرت خوانندگان پرطرفدار پاپ در سال 98 و دوران قبل از کرونا خیلی کمتر بود؛ مثلاً بلیت کنسرت 20 خرداد 98 بهنام بانی بین 60 تا 130 هزار تومان و کنسرت ماکان‌بند بین 80 تا 100 هزارتومان فروخته شد. در سال‌های94 و95،  96 و 97 هم بلیت کنسرت‌ها از حدود 40 هزارتومان تا 130هزارتومان بود.

 

بوی کنسرت‌های دلاری به مشام می‌رسد!

در این چند ماه اخیر و به علت وجود ناآرامی‌ها در سطح کشور بسیاری از خواننده‌ها از ماه‌ها قبل از رفع محدودیت‌های برگزاری کنسرت در ایران، به خارج از کشور می‌رفتند تا از این راه درآمد ارزی کسب کنند. البته ناگفته نماند که تورم و افزایش هزینه‌های اجاره سالن‌، ابزارهای صوتی و... ناگزیر بلیت کنسرت‌ها را هم گران کرده‌است و در غیر این صورت، برگزاری کنسرت برای برگزارکننده و گروه‌های موسیقی صرفه اقتصادی ندارد؛ اتفاقی که اگر ادامه یابد، در خروج ارز از کشور و کاهش درآمد اصناف مرتبط با برنامه‌های هنری داخل کشور، تاثیرگذار خواهد بود. اما آیا در این شرایط کنسرت نیز همانند دیگر موارد امری لاکچری نخواهد شد، موضوعی که در آینده‌ای نزدیک چندان دور از ذهن نیست.  

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه