سرخط خبرها
  • به زودی قابلیت یوزرنیم به واتساپ اضافه میشه
  • تشکیل وزارت مدیریت بحران در دست بررسی مجلس
  • بقایی: هیچ درخواست رسمی درخصوص بازگشایی سفارت کانادا دریافت نکرده‌ایم/در صورت دریافت بررسی خواهیم کرد
  • آغاز مرحلۀ سوم ثبت‌نام طرح مسکن استیجاری
  • دوشنبه ۱۵ تیرماه، بورس تعطیل است
  • محرم نویدکیا فصل آینده هم هدایت تیم سپاهان را بر عهده خواهد داشت
  • پلاستیک: تهدیدی خاموش برای طبیعت و سلامت انسان
  • اختلال گسترده GPS در کشور؛ تهران بیشتر از شهرهای دیگر تحت تاثیر است
  • با ورود سازمان بازرسی به پرونده‌های بزرگی نظیر چای دبش چندین هزار میلیارد از حقوق بیت‌المال بازگشت
  • شناسایی ۳۰۵ متهم در پرونده بزرگ اخلال اقتصادی
  • آزادسازی ۳ میلیارد دلار دارایی ایران تا پایان هفته
  • اسکناس در دست مردم حدود ۶۰ درصد بیشتر شد
  • بحران سربازی اجباری در اسرائیل وارد مرحله جدید شد
  • پرواز تیم ملی ساعت ۱۳ (چهارشنبه) در فرودگاه مهرآباد به زمین خواهد نشست
  • انهدام ۴۷۰ باند و کشف گراس، شیشه و حشیش
  • مرکز آمار نرخ بیکاری را ۷.۵ درصد اعلام کرد
  • انتشار اولین وصیت‌نامه رهبر شهید انقلاب
  • طلا جای دلار را در خزانه بانک‌های مرکزی می‌گیرد
  • جزئیات ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ اعلام شد
  • ایران یک چهارم قهرمان جام جهانی پاداش گرفت

آرش غنچه پور در گفتگو با خبرگزاری موج:

یک سمپوزیوم نمونه برای پروژه های بزرگ هنر شهری /لزوم گسترش امکان تخیل و رویا پردازی در آثار هنری شهری

آرش غنچه‌پور ضمن تحسین سمپوزیوم ایده ساحل ماشه به عنوان اولین سمپوزیوم ایده پردازی و اشاره به برخی مشکلات این تجربه گفت: این رویداد می تواند راه را برای ساماندهی فراخوان های پروژه های هنری در سطح ملی هموار سازد.

اثر آرش غنچه پور در سمپوزیوم مجسمه و طبیعت

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، آرش غنچه‌پور متولد ۱۳۶۷ در همدان و عضو انجمن مجسمه‌سازان ایران است. او کارشناسی ارشد کارگردانی انیمیشن و کارشناسی مجسمه سازی از دانشگاه هنر تهران دارد. شرکت در دوره های دوم، چهارم، پنجم و ششم دوسالانه‌ مجسمه های شهری تهران، شرکت در سومین دوسالانه مجسمه های شهری مشهد، شرکت در هفتمین دوسالانه مجسمه سازی ایران موزه هنرهای معاصر تهران، شهریور و طراحی و نصب چندین مجسمه شهری در تهران و شهرستان‌ها از جمله سوابق هنری غنچه‌پور است. غنچه‌پور در سمپوزیوم ایده ماشه که اخیرا برگزار شد و سمپوزیوم مجسمه و سنگ که در حال برگزاری در جزیره کیش است حضور دارد. به همین مناسبت در گفت‌وگویی با او از چند و چون برگزاری این سمپوزیوم مجسمه پرسیدیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.

وی در ابتدا درباره هدف خود از قبول دعوت سمپوزیوم مجسمه و طبیعت گفت: در طی تماس اولیه ای که آقای محمود محرومی دبیر اجرایی این رویداد با بنده داشتند، در جریان چگونگی این رویداد قرار گرفتم که بواسطه آشنایی قبلی و اطمینانی که به پرستیژ کاری ایشان داشتم، دعوت به این رویداد را پذیرفتم. از طرفی، لیست مجسمه سازان دعوت شده به رویداد نیز از افراد حرفه ای و شناخته شده جامعه مجسمه سازی بودند که دوست داشتم در طول این رویداد با ایشان و تجربیات هنری شان بیشتر آشنا شوم. همه این عوامل در کنار محل برگزاری رویداد که جزیره تفریحی کیش تعیین شده بود،  دلایل کافی برای شرکت در این رویداد را برای بنده تامین می کرد.

این هنرمند درباره اینکه آیا این سمپوزیوم تاثیری در همگانی کردن هنر در بین مردم دارد یا خیر؟ بیان کرد: به نظر من سمپوزیوم های مجسمه سازی امکان بالقوه ای در ارتباط مستقیم هنرمند و مخاطبان عمومی دارند و باعث می شوند که شهروندان با چگونگی پروسه ساخت آثار هنر شهری آشنایی پیدا کنند. بازدید مردم از سمپوزیوم ها سطح دانش عمومی جامعه نسبت به مسائل هنری و فرهنگی را بالا می برد و ارتباط بیشتر شهروندان با فضاهای عمومی و مسائل زیبایی شناسی مطرح در آن را به همراه خواهد داشت. از طرف دیگر خود هنرمند هم بازخورد اثرش را از طریق گفتگوی بی واسطه با مخاطبان و هم صحبت شدن با آنها دریافت می کند. از منظر حرفه ای، سمپوزیوم در سطوح مختلف پتانسیل همفکری و تعامل را در خود دارد. گذشته از ارتباط مخاطبان عمومی با هنر شهری، ما شاهد تعامل مجسمه سازها با یکدیگر در سطحی حرفه ای نیز هستیم. که این مهم علاوه بر بالا بردن سطح کیفی آثار، انتقال تجربیات هنرمندان به یکدیگر را موجب شده و می تواند نقش موثری در انتقال دانش نسل های مختلف جامعه مجسمه سازی به یکدیگر را داشته باشد.

یک ایده بی نظیر

وی درخصوص سمپوزیوم ایده ساحل ماشه نیز گفت: سمپوزیوم ایده برای ساحل ماشه، در نوع خود رویداد بی نظیری بود. چرا که تیم ها و افرادی حرفه ای از جامعه مجسمه سازی و معماری صرفا جهت ایده پردازی برای یک مکان خاص به همکاری و همفکری دعوت شده بودند. که به شخصه نظیر چنین نگاهی به طراحی هنر شهری را پیش از این مشاهده نکرده بودم. منظورم تمرکز بر ایده پردازی و کنکاش در مباحث بنیادی طراحی هنر برای فضاهای عمومی است.

این هنرمند در ادامه تصریح کرد: منتها همانطور که اشاره شد چون اولین رویداد ایده پردازی در نوع خود بود، بعضی چگونگی ها و جزئیات هم برای برگزارکنندگان و هم برای هنرمندان به طور واضح تعریف شده نبود که در عمل ایجاد ابهاماتی می کرد. البته این مشکلات مختص این رویداد خاص نیست و برمی گردد به مسائل بنیادی تر نظام آموزشی و هنر کشور که مواجه شدن با چنین مسائلی را گریزناپذیر می نماید. اما با نگاه تحلیلی و حرکت رو به جلو، سمپوزیوم ایده ماشه می‌تواند الگوی مناسبی برای دیگر پروژه های بزرگ هنر شهری در کشور قرار بگیرد و راه را برای ساماندهی فراخوان های پروژه های هنری در سطح ملی هموار سازد.

آرش غنچه پور

تلاشی برای ارتباط فرهنگی با کودکان ونوجوانان

غنچه پور درباره مهمترین ویژگی‌هایی که در خلق اثر خودش در این سمپوزیوم مجسمه و طبیعت مد نظر داشته نیز اظهار کرد: در این اثر که آن را به طور ویژه برای این رویداد طراحی کردم، تمرکز خود را بر ساخت اثری شاعرانه و خیالی، با الهام از اقلیم و فرهنگ مردمان جنوب معطوف کرده ام. سعی کردم فضایی را خلق کنم که علاوه بر بزرگسالان، توجه کودکان و نوجوانان را نیز به خود جلب کند. چرا که فکر می کنم ارتباط  کودکان و نوجوانان با هویت و مسائل فرهنگی جامعه کمرنگ شده است و آثار هنری ساخته شده در فضاهای عمومی میتوانند به این مسائل بپردازند. فکر می کنم با گسترش امکان تخیل و رویا پردازی در آثار هنری شهری میتوانیم امکان ارتباط مخاطب با مسائل هویت و فرهنگ را در سطحی غیر شعاری ایجاد کنیم.

وی در پایان درباره سطح آثار ارائه شده گفت: در کلیت آثار خوبی در این سمپوزیوم ارائه شده اند. و به نسبت دیگر سمپوزیومهای داخل کشور، آثار از سطح کیفی قابل قبولی برخوردار هستند. ناگفته نماند که بعضی آثار به مراتب از استانداردهای مرسوم کارهای سمپوزیومی بالاتر هستند و در سطحی بسیار حرفه ای طراحی و اجرا شده اند. که از این نظر این آثار ارزش افزوده فرهنگی بسیار بالایی برای جزیره کیش خواهند داشت. امیدوارم مسئولان شهری به این مسئله دقت داشته باشند و مراقبتهای لازم را در نگهداری از آثار به عمل بیاورند تا نسلهای بعدی نیز از وجود این آثار در جزیره کیش افتخار کنند.

خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه