English

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان:

صنایع دستی فارس با آموزش اصولی حفظ و احیا می‌شود

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی فارس گفت: آموزش مهم‌ترین بخش این معاونت است و با آموزش اصولی می‌توان رشته‌های صنایع دستی استان را حفظ و احیا کرد.

صنایع دستی شیراز
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، مجید سلیمی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان،  امروز دوشنبه ۸ دی ماه در نشست خبری، بابیان اینکه سیاست های این اداره کل، در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی کاملاً تغییر کرده و نمایشگاه‌ها قرار است به شکل تخصصی برگزار شوند، گفت: هدف از این تغییر، برندسازی بهتر تولیدات استان است و هر رشته به صورت تخصصی نمایش داده خواهد شد.

وی افزود: ماه گذشته، نمایشگاه تخصصی حصیربافی در شهرستان مهر برگزار شد و با استقبال خوبی مواجه گردید. امسال نیز برگزاری نمایشگاه تخصصی خاتم در شیراز در حال برنامه‌ریزی است و نمایشگاه تخصصی دستبافته‌های داری نیز در بهار سال آینده برگزار خواهد شد.

سلیمی ادامه داد: دستبافته‌های داری شامل زنجیره کامل نخ‌ریسی، رنگرزی و تولید انواع گلیم و دست‌بافت‌هاست و هدف ما جمع‌آوری تمام ظرفیت‌های بومی این رشته است. این دستبافته‌ها در راس برنامه‌های صنایع دستی استان قرار دارند و هم‌اکنون ۲۴ اثر دست‌ بافته‌ای دارای نشان ملی مرغوبیت به نمایش گذاشته شده‌اند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس، گفت: در استان نزدیک به ۱۵ هزار مجوز فعالیت صنایع دستی ثبت شده است که حدود ۱۰۰ مورد مربوط به کارگاه‌های بزرگ است و بیش از ۱۰۰ هزار فعال صنایع دستی در استان فعالیت می‌کنند و در صورت افزایش سفارش‌ها، این تعداد ممکن است به ۲۰۰ هزار نفر برسد.

معاون صنایع دستی فارس تأکید کرد: مهم‌ترین بخش معاونت صنایع دستی، آموزش است، زیرا با آموزش می‌توان این رشته‌ها را حفظ و احیا کرد و از فراموشی نجات داد.

او افزود: طرح ایجاد مکتب‌خانه هنرهای سنتی و صنایع دستی در کمیته فنی مطرح شده و مرکز آموزش صنایع دستی، دانشگاه هنر، دانشگاه شیراز و بازار هنر شیراز را به یکدیگر متصل خواهد کرد. این کار با تقویت سه ضلع مثلث دانش، تجربه و فروش، توسعه صنایع دستی بومی استان و منطقه جنوب کشور را امکان‌پذیر می‌کند.

سلیمی گفت: شیراز نخستین شهری است که سردیس ۱۲ پیشکسوت صنایع دستی آن ساخته شده و در باغ جهان نما نصب گردیده‌اند.

 او همچنین درباره خاتم شیراز توضیح داد: تنها سه پیشکسوت خاتم اصیل فعال هستند و بیشتر پیشکسوتان استان بیش از ۷۰ سال سن دارند. تلاش می‌کنیم از طریق صندوق هنر از آن‌ها حمایت کنیم و کارت منزلت برایشان صادر شود.

سلیمی در خصوص بازار هنر شیراز گفت: هر مرکز تازه تاسیس در ابتدای کار با مشکلاتی مواجه است و بازار هنر نیز اکنون یک سال از تاسیس آن می‌گذرد. از مهمترین چالش‌های بازار هنر شیراز، این است که به اصطلاح «پاخور» نیست و کمتر شناخته شده و ترند شده است.

وی افزود: از ۵۲ غرفه موجود، تنها ۲۶ غرفه به فعالان صنایع دستی اختصاص دارد و کسب‌وکار آن‌ها در وضعیت نسبتاً رونق  دارد.

وی در مورد صادرات صنایع دستی گفت: آمار رسمی صادرات اصلاً مطلوب نیست. به دلیل تحریم‌ها، صادرات قانونی دشوار شده و عمده صادرات به صورت چمدانی انجام می‌شود.

معاون صنایع دستی فارس درباره صنایع بومی شیراز مانند کاشی هفت رنگ اظهار کرد: نزدیک به ۴۰ مجوز کارگاه کاشی هفت رنگ داریم که از این تعداد ۱۲ کارگاه کاملاً فعال هستند و بقیه نیمه‌فعال‌اند. مرمت بناهای تاریخی و استفاده از کاشی‌ها در سیما و منظر شهری، کارگاه‌ها را فعال کرده است.

سلیمی افزود: شیراز رنگ و بوی صنایع دستی دارد و شهرداری در زیباسازی شهری از صنایع دستی استفاده می‌کند و اقدامات خوبی در ساخت المان‌ها و جداره‌سازی‌ها انجام شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه