تأکید بر فرهنگسازی مصرف بهینه آب در بازدید از تأسیسات آبرسانی شیراز/ از تصفیه تا توزیع پایدار آب شرب
مدیر روابط عمومی آب منطقه فارس اظهار کرد: مشکلات آبی این استان نیازمند رویکردی فراتر از پروژههای آبرسانی بوده و فرهنگسازی مصرف بهینه آب، امری حیاتی برای حفظ منابع و تأمین نیازهای آتی است.

، مدیر روابط عمومی آب منطقهای فارس در حاشیه بازدید جمعی از خبرنگاران و عکاسان، از تصفیه خانه و نیروگاه برق رسانی خط دوم آبرسانی شیراز سد درودزن تاسیسات آبرسانی با تبریک هفته ارتباطات، گفت: در حال حاضر اقدامات سازه ای منهای خطوط انتقال آب شرب کمرنگ شده و تمام هم و غم ما بر فعالیت های غیر سازه ای بویژه فرهنگ سازی مصرف بهینه آب متمرکز شده است.
محمد مهدی شریفی افزود: خبرنگاران در این امر مهم نقش بسزایی دارند و با در نظر گرفتن این نکته که استان ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار گرفته است، بایستی بر مدیریت مصرف تاکید کرده و با بسط فرهنگ صرفه جویی کمک شایانی به حفظ ذخایر آبی داشته باشیم.
مدیر روابط عمومی آب منطقهای فارس ادامه داد: تامین آب شرب کلانشهر شیراز و دیگر نقاط جمعیتی از مهمترین وظایف شرکت آب منطقه ای می باشد.
شریفی افزود: در حال حاضر آب شرب شیراز از طریق آبخوانهای آهکی اطراف شیراز و خطوط انتقال یک و دو انتقال آب شرب به شیراز تامین می شود.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اضافه کرد: زحمات و هزینه هایی که برای این انتقال انجام می شود چنانچه از نزدیک مشاهده شود آنگاه کمتر کسی به لحاظ اخلاقی حاضر به مصرف بی رویه در آب شرب می شود.
شریفی معتقد است که روابط عمومی و اصحاب رسانه همانند دو بال پرنده ای باید به کمک یکدیگر اذهان مخاطبان را از ارزش ذاتی آبی که در منازل در دسترس انها قرار می گیرد آگاه کنند.
فرآیند تصفیه با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته صورت میگیرد
کارشناس مکانیک تصفیهخانه خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن به شیراز با بیان اینکه آب خام از سد درودزن پس از طی مسافت ۱۵ کیلومتر، وارد مدار تصفیهخانه میشود نیز گفت: این آب طی فرآیندهای شیمیایی، فیزیکی و میکروبی تصفیه شده و ذرات معلق که موجب کدورت آن هستند، حذف میشوند.
امید ویسی، خاطرنشان کرد: این مراحل با استفاده از فیلترهای شیمیایی و فرآیندهای گندزدایی انجام میشود تا آب به شرایط استاندارد برای مصرف روزانه مشتریان برسد.
ویسی تأکید کرد: فرآیند تصفیه با نظارت دقیق کارشناسان و بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته صورت میگیرد تا اطمینان حاصل شود که آب خروجی از تصفیهخانه دارای کیفیت مطلوب و استانداردهای لازم باشد.
کارشناس ایستگاه پمپاژ خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن به شیراز با اشاره به جزئیات این خط انتقال نیز اظهار داشت: خط دوم آبرسانی به شیراز به طول ۷۸ کیلومتر و ظرفیت ۳ مترمکعب برثانیه، از سد درودزن آغاز شده و به مخازن معالیآباد میرسد.
سید کرامت حسینی، توضیح داد: این خط شامل لولههایی با سایزهای ۱۶۰۰ و ۱۸۰۰ میلیمتر است که از سد درودزن شروع میشود و تا ایستگاه پمپاژ ادامه دارد.
در این مرحله، آب از طریق دو لوله انتقال به تصفیهخانه منتقل شده و پس از تصفیه کامل به مخزن پاییندست تصفیهخانه وارد میشود.
حسینی افزود : آب تصفیهشده از این مرحله، توسط پنج عدد الکتروپمپ به فاصله سه کیلومتری ایستگاه پمپاژ منتقل شده و با عبور از اختلاف ارتفاع ۲۵۰ متری به مخزن بالای کوه میرسد.
در این مخزن، آب ذخیرهشده و بدون نیاز به ایستگاه پمپاژ، با استفاده از اختلاف ارتفاع به صورت ثقلی به مراحل بعدی هدایت میشود.
وی ادامه داد: آب پس از عبور از مخازن متعادلکننده فاز دو، مسیری ۴۰ کیلومتری را طی کرده و از طریق لولههایی با قطر ۱۶۷۶ میلیمتر به مخازن معالیآباد هدایت میشود.
حسینی خاطرنشان کرد: این مخازن نقش کلیدی در ذخیرهسازی آب دارند و علاوه بر تامین آب مناطق شهری، آب مورد نیاز روستاها، باغات و زمینهای کشاورزی را نیز تأمین میکنند.
کارشناس مکانیک تصفیهخانه خط دوم انتقال آب شرب از سد درودزن به شیراز تصریح کرد: آب از مخازن متعادلکننده به مناطق بیرون شهری و صدرا منتقل شده و پس از طی فاصله ۲۳ کیلومتری، وارد شبکه توزیع شهری شیراز میشود.
حسینی گفت: آب از مخازن معالیآباد به دست مصرفکنندگان شیراز میرسد و بخش دیگری از آن نیز برای تامین آب مناطق صدرا استفاده میشود.
وی در پایان افزود: این سیستم آبرسانی، نقش مهمی در تامین پایدار آب شرب شهروندان دارد و با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته، عملکرد بهینهای در انتقال و ذخیرهسازی آب ایفا میکند.
سد درودزن، تأمینکننده اصلی آب شرب کلانشهر شیراز
مسئول کنترل ایمنی، پایداری و حفاظت کیفیتی منابع آب سد درودزن، نیز گفت: سد درودزن یکی از مهمترین سدهای استان فارس است که نقش اساسی در تأمین آب شرب، کنترل سیلابها و حفاظت از محیط زیست ایفا میکند.
امید قربانی توضیح داد: این سد با گنجایش قابل بهره برداری ۹۶۰ میلیون مترمکعب، تأمینکننده اصلی آب شرب کلانشهر شیراز و مناطق صنعتی و کشاورزی اطراف آن است.
به گفته مسئول کنترل ایمنی، پایداری و حفاظت کیفیتی منابع آب، سد درودزن در حوضه آبریز دریاچه بختگان قرار دارد با هدف تنظیم جریان رودخانه، کاهش خسارات ناشی از سیلابهای مخرب و حفاظت از تالاب بختگان ساخته شده و از سال ۱۳۵۱ در مدار بهره برداری قرار گرفته است.
قربانی با اشاره به کیفیت بالای آب این سد، تأکید کرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی و نبود آلایندههای صنعتی، آب ذخیره شده در مخزن سد درودزن در سطح استانداردهای جهانی قرار دارد.
وی افزود: میزان نیترات این آب بسیار کمتر از حد مجاز تعیینشده توسط سازمانهای بینالمللی است و سالانه مقدار مشخصی از آب سد برای حفظ اکوسیستم تالاب بختگان رهاسازی میشود.
وی نقش سد درودزن در تولید انرژی برقآبی را برجسته دانست و اظهار داشت: دو واحد نیروگاهی این مجموعه به طور مداوم در مدار تولید قرار دارند و بخشی از نیاز برق منطقه را تأمین میکنند.
مسئول کنترل ایمنی، پایداری و حفاظت کیفیتی منابع آب سد درودزن خاطرنشان کرد: این سد علاوه بر پتانسیل بالای توسعه گردشگری به دلیل نقش کلیدی آن در تأمین آب شرب، با سیاستهای سختگیرانهای برای جلوگیری از آلودگی منابع مدیریت میشود.
به گفته این مسئول، سد درودزن با راهاندازی خط دوم آبرسانی نقش مهمی در تامین پایدار آب کلانشهر شیراز ایفا کرده است.
وی اضافه کرد: این خط انتقال ۷۸ کیلومتر طول دارد، اخیراً به بهرهبرداری رسیده و بخش قابلتوجهی از نیاز آبی شهر شیراز را تأمین میکند.
قربانی در پایان با تأکید بر بحرانهای کمآبی و تغییرات اقلیمی، گفت: اجرای برنامهریزیهای دقیق برای ذخیرهسازی، مصرف بهینه آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت و رعایت الگوهای صرفهجویی نقش مهمی در حفظ منابع آب این سد خواهد داشت.
گفتنی ست؛ سد مخزنی درودزن در صد کیلومتری شمال غرب شیراز، روی رودخانه کر احداث شده است. ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به پایان رسید و آب شرب شهرهای شیراز و مرودشت از این سد تامین می شود.
ارسال نظر