معاون وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد؛
فارس موفق در مدیریت مکانیزاسیون کشاورزی
معاون مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: انجام عملیات ماشینی با کمترین اسب بخار می تواند نشان دهنده مدیریت مکانیزاسیون باشد که استان فارس، یکی از استان های موفق در این رویکرد است.

، محسن خلج معاون مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین آلات، قطعات و مکانیزاسیون در شیراز اظهار کرد: امیدواریم همه استان ها بتوانند با حمایت از بهبود نظام بهره برداری از ماشین تولید بیشتر را فراهم سازند.
معاون مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: انجام عملیات ماشینی با کمترین اسب بخار می تواند نشان دهنده مدیریت مکانیزاسیون باشد و استان فارس با حمایتی که از تشکل ها در جهت بهبود بهره وری از منابع انرژی و کاهش اسب بخار در کنار افزایش ضریب مکانیزاسیون داشته، یکی از استان های موفق در این رویکرد است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار سال گذشته، میانگین کشوری ضریب مکانیزاسیون ناوگان ماشینی زیر ۱۳ سال، دو اسب بخار به ازای هر هکتار است، بیان کرد: ضریب مکانیزاسیون در کل ناوگان شامل همه دستگاه های فعال تقریبا سه اسب بخار است که این ناوگان شامل دنباله بندها قریب به یک میلیون خاک ورز، حدود دویست هزار دستگاه کاشت، قریب به ۴۶۰ هزار دستگاه داشت، بار مکانیزاسیون کشور را برعهده گرفتند و عملیات ماشینی را انجام می دهند.
این مقام مسئول افزود: اگر ۱۰ عملیات کشاورزی در ۱۷ میلیون هکتار از اراضی صورت بگیرد، ۱۷۰ میلیون هکتار عملیات ماشینی برعهده ناوگان کشاورزی کشور است.
خلج با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار در سال ۱۴۰۲، تقریبا دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشین های کشاورزی اختصاص داده شد، تصریح کرد: از این میزان ۹۷۰۰ دستگاه انواع دنباله بند جذب، ۱۶۸۸ سایر نیروهای محرکه و ۷۲ کمباین برنج، ۳۶۷ کمباین و ۶۵۷ تراکتور تسهیلاتی جذب شد.
به گفته وی، سال گذشته با هماهنگی صورت گرفته بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان به ما اختصاص داده شد که از این میزان ۶ هزار دستگاه شامل انواع تراکتورها، کمباین غلات، کمباین برنج و حدود دو هزار دستگاه سایر نیروهای محرکه به ماشین آلات کشاورزی کشور اضافه شد.
معاون مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در حوزه ادوات و دنباله بندها تقریبا ۵ هزار دستگاه در حوزه زراعت، ۱۱۰۰ دستگاه در حوزه باغبانی، هزار دستگاه دام و طیور خریداری شد، ابراز کرد: در حوزه شیلات، گیاهان دارویی، جنگل و مرتع عدد قابل بیانی شاهد نبودیم.
خلج گفت: در سال جاری خوشبختانه با تعاملی که با بانک کشاورزی انجام شد با تخصیص ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات خرید ماشین آلات کشاورزی جدای از تفاهم نامه ای که بین شرکت تراکتورسازی ایران و بانک کشاورزی منعقد خواهد شد، برای این حوزه اختصاص داده شده و امیدواریم که توزیع مناسب زیر بخشی را شاهد باشیم.
معاون مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه با توجه به بررسی ها صورت گرفته در سه سال گذشته، اعتبارات تخصیصی از حوزه هایی که جذب نداشتند به حوزه های فعال منتقل شد، اضافه کرد: با توجه به جذب بیشتر اعتبارات در حوزه زراعت، از مبلغ مذکور ۳۸۰۰ میلیارد تومان به بخش زراعت اختصاص داده شده است.
گفتنی ست؛ بیست و یکمین نمایشگاه ادوات و ماشین آلات، قطعات و مکانیزاسیون که روز سه شنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه در محل در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان فارس آغاز به کار کرد تا روز بیست و ششم اردیبهشت ماه از ساعت ۱۵ الی ۲۱ پذیرای بازدیدکنندگان می باشد.
ارسال نظر