مدیر حفظ نباتات استان:
۴۱ ایستگاه پیشآگاهی آفات و بیماریها در فارس راه اندازی شد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، با اشاره به اهمیت حفظ سلامت محصولات کشاورزی در استان، از راه اندازی بیش از ۴۱ ایستگاه پیش آگاهی آفات و بیماریهای گیاهی خبر داد.

، جاوید عباسی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی، با بیان اینکه استان فارس به دلیل وسعت و تنوع اقلیمی و محصولات کشاورزی، همواره در معرض تهدید عوامل خسارتزای گیاهی قرار دارد، اظهار کرد: عدم کنترل به موقع این عوامل میتواند خسارات جبرانناپذیری به بخش کشاورزی استان وارد کند، از این رو، اطلاع دقیق از زمان شیوع آفات و بیماریها برای اتخاذ تصمیمات به موقع و اطلاعرسانی زمان مبارزه، امری حیاتی است.
وی افزود: با هدف تعیین دقیق زمان شیوع آفات و بیماریهای مهم گیاهی و در نتیجه تعیین زمان مناسب برای مبارزه، ۴۱ ایستگاه پیش آگاهی در نقاط مختلف استان فارس راه اندازی شده است، این ایستگاهها آفات و بیماریهای کلیدی نظیر کرم گلوگاه انار، کرم سیب، چوبخوار پسته، زنگ زرد گندم، خوشه خوار انگور و کرم میوه خوار هلیوتیس را رصد میکنند.
این مقام مسئول در خصوص نحوه عملکرد این ایستگاهها توضیح داد: با استفاده از دادههای جمعآوری شده از این سامانهها و بررسی مستمر شرایط محیطی از جمله دما و رطوبت، همچنین پایش جمعیت آفات و بیماریها در بازههای زمانی مشخص و بهرهگیری از مدلهای پیشآگاهی، زمان دقیق شیوع و زمان بهینه مبارزه با این عوامل طی اطلاعیههای رسمی به اطلاع کشاورزان و باغداران محترم خواهد رسید.
عباسی، اجرای این طرح را گامی مهم در راستای کاهش هزینههای تولید و مصرف بهینه سموم کشاورزی دانست و تاکید کرد: توصیه ما به بهرهبرداران عزیز این است که برای کنترل به موقع آفات و بیماریها در مزارع و باغات خود، بر اساس توصیههای کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی اقدام کرده و سموم مورد نیاز را صرفاً بر اساس نسخه گیاهپزشکی از داروخانههای مجاز تهیه و استفاده کنند.
وی در پایان با اشاره به زیرساختهای هواشناسی کشاورزی استان فارس گفت: استان فارس با دارا بودن بیش از ۳۲ ایستگاه هواشناسی کشاورزی پیشرفته، از جمله استانهای پیشرو در سطح کشور در زمینه استفاده از دادههای هواشناسی در بخش کشاورزی و ارائه توصیههای فنی و پیش آگاهی آفات و بیماریها به شمار میرود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطرنشان کرد: اولویت برنامههای کنترل عوامل خسارتزای گیاهی در استان فارس، همواره مبتنی بر پیش آگاهی به موقع، در نظر گرفتن شرایط مکانی و زمانی و بهرهگیری از امکانات موجود بوده و هدف نهایی ما حفظ سلامت محصولات کشاورزی و در نهایت سلامت مصرف کنندگان است.
ارسال نظر