English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

برنامه ایران برای تحقق سیاست صادرات برق هسته ای

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در حالی که غرب در حال فشار بر ایران برای کنار گذاشتن ظرفیت غنی سازی است، از برنامه های این سازمان برای تحقق سیاست صادرات برق هسته ای و ایجاد منبع جدید ارزآوری برای کشور خبر داد که این سخنان سیگنال مهمی به آمریکا است.

برنامه ایران برای تحقق سیاست صادرات برق هسته ای
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، شب گذشته (یکشنبه ۱۸ خرداد) بهروز کمالوندی، سخنگوی‌ سازمان انرژی اتمی با حضور در برنامه ثریا در تلویزیون شفاف سازی قابل توجهی درباره وضعیت کنونی هسته‌ای ایران از بعد عملیاتی و اجرایی ارائه داد. این سخنان در شرایطی که آمریکا تلاش دارد پیشبرد صنعت هسته‌ای ایران را صنعت لوکس و غیرضروری نشان دهد، برای افکار عمومی داخلی اهمیت دارد. زیرا در نهایت این مردم داخل هستند که با همسویی و همراهی شأن با سیاست های تعیین شده، می‌توانند قدرت مجریان و کارگزاران نظام در محیط بین‌الملل را افزایش دهند.

در همین راستا کمالوندی از دورنمای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای سخن گفت. این رقم بدان جهت مهم است که بدانیم در حال حاضر کشور دقیقا به همین میزان کمبود برق دارد و اگر صنعت هسته‌ای روال کارش را ادامه دهد میتواند سهم بزرگی از سبد تولید برق را در اختیار بگیرد و در نهایت مسئله ناترازی حل گردد.وی درباره زمان تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای گفت: در برنامه راهبردی که سازمان انرژی اتمی در ۱۴۰۰ ارایه کرد در ۲۰ سال باید به ۲۰ هزار مگاوات برسیم.

اکنون برای تولید ۲۰ هزار مگاوات جا نمایی و مذاکراتش با برخی کشورها انجام شده است. براین اساس پنج هزار مگاوات در مکران، دو هزار مگاوات در شمال و سه هزار مگاوات در دارخوین و مابقی در بوشهر در نظر گرفته شده است.توجه به مناطقی که کمالوندی اشاره کرد، قابل تامل است. این جملات نشان میدهد قرار است بهش بزرگی از کشور به ویژه نقاطی که ناترازی بیشتری دارند، تحت پوشش برق هسته‌ای قرار بگیرند.

 

برنامه ایران برای صادرات برق هسته‌ای

نکته دیگری که کمالوندی بدان پرداخت، امکان صادرات و ارزآوری از طریق برق هسته‌ای است. در حال حاضر ما چنین کاری را از طریق برق تولیدی از سوخت های فسیلی انجام میدهیم. اما رسیدن به ظرفیت صادرات برق هسته‌ای به معنای تضمین درآمد ارزی چنین صادراتی تا زمانی طولانی است. در این خصوص سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی با سازمان همراهی کرد که پنجاه درصد از برق تولیدی این نیروگاه‌ها را بتوانیم بعد از ساخت و تولید صادر کنیم.

موضوع دیگری که کمالوندی روشن کرد مشکلات راهبردی جمهوری اسلامی ایران با غرب است. واقعیت امر آن است که حتی اگر جمهوری اسلامی صنعت هسته ای را کنار بگذارد، غربی ها چیز دیگری پیدا می کنند تا از طریق آن به تهران فشار وارد سازند. در این میان بازیگر اصلی در پیشبرد مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، وزارت خارجه است. این گفته کمالوندی نشان می دهد گفتگوها همچنان در سطح سیاسی باقی مانده و وارد مباحث فنی نشده است. این مسئله مؤید مشکلات غامض در مذاکرات است، همان امری که تعیین دور ششم گفتگوها را در هاله ابهام قرار داده است.

 

بیشتر بخوانید:

افزایش فشار بر ایران، زمینه‌سازی برای سناریوهای بعدی است

اینفوگرافیک/ برق هسته‌ای چیست و چه مزایایی دارد؟

برق هسته‌ای؛ نسخه نجات‌بخش شبکه ناتراز ایران

 

اورانیوم های غنی شده جایشان امن است

نکته ای که کمالوندی در سخنانش بر آن تأکید کرد حفظ مواد هسته ای و امنیت مکان نگهداری اورانیوم غنی سده 60 درصدی است. این گزاره پاسخی به تهدیدات اسرائیل است که بارها اعلام کرده در صورت نیازش، تأسیسات هسته ای ایران و ظرفیت غنی سازی آن را نابود خواهد کرد.

در پایان سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد تناقض گفتاری آمریکا و از سویی تأکید مقامات دولت ترامپ بر صفر شدن غنی سازی، سند اثبات زیاده خواهی های این کشور است و این تحولات موجب شد مردم ما واقعیات را بهتر درک کنند. در واقع اشاره به این مبحث، در راستای تقویت مشروعیت داخلی سیاست نظام است که در فضای کنونی نیاز راهبردی جمهوری اسلامی ایران در مواجه با غرب است.  

به طور کلی گفتگوی تلویزیونی کمالوندی در آستانه نشست شورای حکام سیگنال مهمی به دنیا است.  جمهوری اسلامی ایران  تلاش دارد به افکار عمومی داخلی از حفظ این صنعت علیرغم فشار غرب تضمین بدهد. واقعیت هم این است که این صنعت به اندازه صنعت نفت که در دهه 30 گام هایی برای ملی شدن آن برداشته شد، اهمیت دارد. به بیان دیگر، اگر در قرن گذشته نفت دارایی استراتژیک کشورها محسوب می شد، امروز توانمندی هسته ای چنین جایگاهی دارد و با توجه به  چنین تعریفی، بعید است نظام زیر بار فشار از این دارایی دست بکشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه