سرخط خبرها
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض برای تأمین لوازم معیشتی خانوارهای آسیب‌دیده
  • پاسخ قالیباف به دن کین: آنچه روزی برایتان کابوسی وحشتناک بود الان به واقعیت تبدیل شده است
  • پیروزی ارزشمند تیم زنان ایران در المپیاد جهانی شطرنج مقابل فرانسه
  • وزش باد شدید طی ۵ روز آینده در استان‌ تهران
  • ترامپ ورود خبرنگاران سه رسانه به کاخ سفید را ممنوع کرد
  • ۲ میلیون دانش‌آموز؛ دستاورد «ایران دیجیتال ۱» در آموزش هوش مصنوعی
  • احتکار در بازار موبایل صرفه اقتصادی ندارد/ تنها یک میلیون تلفن همراه وارد کشور شده است
  • آغاز پیش فروش بلیت قطار برای مهر
  • آمار عجیب معاینه فنی در تهران/ مراجعه کمتر از ۱۰۰ موتورسوار در ۶ ماه
  • عدم وجود نقدینگی سبب کمبود دارو در بازار است
  • ماینرهای غیرمجاز زیر تیغ وزارت نیرو؛ مجازات استخراج غیرمجاز سنگین‌تر می‌شود

شهرت آمریکا با کشف لانه جاسوسی در ایران ضربه خورد

دانشجویان در ۱۳ آبان ۵۸ سفارت آمریکا را در تهران تسخیر کردند که باعث تعجب مقامات و استعفای دولت موقت شد. امام خمینی (ره) این اقدام را تایید و دخالت آمریکا در امور داخلی ایران را محکوم کردند.

لانه جاسوسی

به گزارش خبرگزاری موج، در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ ، گروهی از دانشجویان که خود را «دانشجویان پیرو خط امام» می‌نامیدند، در اعتراض به اعلام پذیرش شاه مخلوع توسط آمریکا و انتشار خبر دیدار رئیس دولت موقت با برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر، تظاهرات کرده و سفارت آمریکا در تهران را تسخیر کردند. 

مسیح مهاجری از اعضای حزب جمهوری اسلامی گفت که این اقدام، نه از سوی مقامات دولتی طراحی شده و نه یک اقدام حزبی بوده است.

شورای انقلاب تصمیم گیری را به امام خمینی (ره) سپرد و ایشان در ۱۴ آبان ۱۳۵۸ آمریکا را شیطان بزرگ و سفارت آمریکا را مرکز توطئه و جاسوسی نامیدند.

ایشان سخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان را تایید کرد و آن را انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول و باعث هیاهو خواند.

ایشان دانشجویان و جوانان را از ذخایر ایران دانست و تسخیر سفارت را واکنشی طبیعی در برابر حمایت آن کشور از محمدرضا پهلوی دانست.

امام خمینی (ره) در ۱۶ آبان ۱۳۵۸ مردم را در برابر تهدیدات آمریکا اطمینان داد و از عملکرد سفارت و دولت آمریکا در ایران انتقاد کرد.

پس از تایید ایشان، اقشار مختلف مردم نیز از این اقدام حمایت کردند. دانشجویانی که سفارت آمریکا را اشغال کردند، اسناد مختلفی از دخالت آمریکا در امور داخلی ایران منتشر و در اختیار مردم قرار دادند.

در واکنش به این اقدام، آمریکا دارایی‌های ایران نزد بانک‌های خود را مسدود کرد، ایران را تحریم کرد و حتی گروهی از سربازان خود را برای آزادی گروگان ها به ایران فرستاد.

اما عملیات آنها گرفتار طوفان شن طب و پس از تحمل تلفات ناچار به ترک ایران شدند.

مذاکرات ایران و آمریکا با وساطت الجزایر آغاز شد و در نهایت براساس بیانیه الجزایر، در ازای آزادی گروگان‌ها، دولت آمریکا موظف شد حساب‌های مسدودشده ایران را آزاد کند. گروگان‌ها سرانجام  ۳۰ دی ۱۳۵۹  آزاد شدند و ماجرای سفارت آمریکا پس از ۴۴۴ روز به پایان رسید.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه