English

بیش از هفت هزار اثر به جشنواره بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) رسیده است

مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) گفت: ۴۶ هزار و ۵۳۰ هنرمند و گروه هنری با تولید هفت هزار و ۱۰۷ اثر در ۱۱ رشته مختلف در بیست و یکمین دوره از جشنواره بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) مشارکت کردند.

بیش از هفت هزار اثر به جشنواره بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) رسیده است
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، مرتضی سعیدی زاده در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: بررسی این آثار منجر به احصای ۱۳۷ برگزیده و ۶ هزار و ۵۶۴ اجرای برگزیده در رشته‌های مختلف شد.

وی توضیح داد: از این تعداد ۴۳۳ اثر در حوزه هنرهای نمایشی به بیست و یکمین جشنواره امام رضا(ع) رسید که ۲ هزار و ۶۹۰ هنرمند و گروه هنری در تولید این آثار مشارکت کردند و۴۴ گروه برگزیده شدند، همچنین ۴۴۰ اجرا در حوزه تئاتر استان‌های مختلف کشور برگزار شد.

مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) گفت: در حوزه هنرهای تجسمی (عکس، گرافیک و خوشنویسی) سه هزار و ۵۶ اثر به دبیرخانه بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) رسید که ۶۵۵ هنرمند در تولید این آثار مشارکت کردند و ۴۷ نفر برگزیده شدند، همچنین چهار کارگاه آموزشی در استان های مختلف در رشته های عکاسی و خوشنویسی نیز برگزار شد.

وی ادامه داد: در حوزه شعر و ادبیات (شعر ترکی و آذری، شعر فارسی، شعر عربی و شعر کودک و نوجوان) سه هزار و ۱۶۶ اثر به جشنواره رسید که ۹۱۵ شاعر در تولید شعرها مشارکت کردند و ۳۴ شاعر برگزیده شدند؛ ۲۵ محفل ملی شعر ارادت رضوی در استان‌های مختلف برگزار شد.

سعیدی زاده با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در حوزه سرود دانش آموزی گفت: ۴۰۵ گروه دانش آموزی با بیش از ۴۲ هزار دانش آموز در این حوزه شرکت کردند که ۳۴ گروه برگزیده شدند و ۲۰ محفل و اجرای گروه سرود در استان‌های مختلف برگزار شد.

 

آیین پایانی جشنواره، ۱۹ اردیبهشت ماه در مشهد

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در خصوص مراسم پایانی بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: مراسم پایانی این جشنواره ۱۹ اردیبهشت ماه، همزمان با سالروز ولادت امام رضا(ع) با حضور آیت الله مروی؛ تولیت آستان قدس رضوی در سالن شهدای سلامت مشهد برگزار و از ۱۲ چهره شاخص ملی و بین‌المللی به عنوان خادم فرهنگ رضوی تجلیل می‌شود.

سعیدی زاده افزود: این چهره ها شامل آیت‌الله سیدحسن عاملی( امام جمعه اردبیل)، دکتر نورالله حسین‌خانی( مولف سه جلد در حوزه جامع رضوی، مصطفی صابر خراسانی( مداح و ذاکر اهل بیت)، دکتر عالیه محرابی( شاعر حوزه رضوی)، نجم‌الدین شریعتی( مجری رسانه ملی) و محمد صادقی( بازیگر نقش مامون در ولایت عشق و دکتر سید حسام‌الدین می‌شوند.

وی اظهار کرد: در بخش بین‌الملل نیز چهار شخصیت از کشورهای استرالیا، لبنان، عراق و پاکستان به عنوان خادمان بین‌المللی فرهنگ رضوی معرفی خواهند شد که شامل شیخ زید الاسلامی، محمد مهاجر آملی به عنوان پژوهشگر رضوی، شیخ خالد عبدالله از علمای اهل سنت عراق به دلیل حمایت از وحدت اسلامی و جریان مقاومت، و ریاض حسین پیرزاده، سیاستمدار شیعی پاکستانی‌ می‌شود.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) یکی دیگر از برنامه‌های این دوره از جشنواره را رونمایی از پایگاه تخصصی «پنجره هشتم» ذکر کرد و گفت: این پایگاه به عنوان یک آرشیو جامع دیجیتال، محتوای ۲۰ دوره گذشته جشنواره را در قالب آثار هنری، ادبی، پژوهشی و رسانه‌ای در اختیار مخاطبان قرار خواهد داد.

سعیدی زاده اضافه کرد: همزمان با آغاز دوره بیست و دوم جشنواره بین المللی امام رضا از منظومه «نسیم رضوان» شامل فرمایشات حضرت در ۲ هزار نظام موضوعی رونمایی می‌شود، این مجموعه به هنرمندان کمک می‌کند تا در چه موضوعاتی و چه معارفی به تولید آثار فرهنگی و هنری بپردازند.

 

سومین محفل ملی شعر «ارادت رضوی»

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) به دیگر برنامه‌های این بنیاد در دهه کرامت اشاره کرد و گفت: سومین محفل ملی شعر «ارادت رضوی» با حضور شاعران برجسته آیینی کشور در شب میلاد امام رضا(ع) در گلزار شهدای گمنام میدان شهدای مشهد برگزار خواهد شد.

سعیدی زاده افزود: در این مراسم سه اثر شاخص کتاب «عزیز جمهور» با محوریت اشعار مرتبط با شخصیت حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رییسی، «مفردات دل» شامل سروده‌های شاعران ایرانی در وصف امام رضا(ع) و کتاب «قرار» که مجموعه‌ای از اشعار برگزیده دوره بیست‌ویکم جشنواره شعر رضوی رونمایی می‌شود.

وی اظهار کرد: آیین پایانی جشنواره هنرهای تجسمی رضوی نیز ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور دبیران، شورای سیاست‌گذاری و هنرمندان برگزیده سه رشته عکس، گرافیک و خوشنویسی، در حوزه هنری انقلاب اسلامی مشهد برگزار خواهد شد، نمایشگاه آثار برگزیده این جشنواره نیز در تهران، مشهد و هفت استان دیگر برپا می‌شود و تا پایان اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) افزود: یکی دیگر از بخش‌های مهم این رویداد، نشست «هم‌اندیشی جایگاه دیپلماسی فرهنگی رضوی در عرصه بین‌الملل» است که با حضور نخبگان فرهنگی، خادمان بین‌المللی امام رضا(ع)، نمایندگان وزارت خارجه، مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، جامعة‌ المصطفی، وزارت علوم و دیگر نهادهای فرهنگی برگزار خواهد شد.

به گفته وی؛ در این نشست از سند راهبردی بین‌الملل بنیاد امام رضا(ع) نیز رونمایی می‌شود.

سعیدی افزود: : این بنیاد به عنوان یک نهاد زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرده و با بهره گیری از تجربیات ارزشمند جشنواره های امام رضا (ع) که از سال ۱۳۸۱ کار خود را آغاز کرد، مسئولیت توسعه فرهنگ رضوی در سطح ملی و بین المللی را بر عهده دارد.

وی توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی، جریان سازی فکری و معرفتی مبتنی بر معارف رضوی، تولید آثار فاخر و ارزشمند در فضای رسانه ای و فرهنگی و هنری با تکیه بر تولیدات نظری و معارف اهل بیت (ع)، ارتباط با کنشگران و ایجاد شبکه تخصصی بین فعالان عرصه فرهنگ و هنر، استعدادیابی، آموزش و تربیت هنرمندان و فعالان رسانه ای در حوزه فرهنگ رضوی از جمله مهمترین اصول و راهبردهای این بنیاد ذکر کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه