English

رسانه عبری زبان به دیدار جولانی و ترامپ واکنش نشان داد

یک رسانه عبری زبان با تروریست توصیف کردن ابو محمد الجولانی اعلام کرد، وقتی ترامپ با رهبر یک گروه تروریستی ملاقات می‌کند، جایگاه اسرائیل هم پشت میز خاورمیانه جدید از دست رفته است.

رسانه عبری زبان به دیدار جولانی و ترامپ واکنش نشان داد

به گزارش خبرگزاری موج، یهودا بالانگا تحلیل‌گر روزنامه یسرائیل هیوم در یادداشتی در این رابطه نوشت، رئیس جمهور دونلاد ترامپ درخواست‌های مکرر بنیامین نتانیاهو را نادیده گرفت و به خواست عربستان و ترکیه تحریم‌ها را از سوریه برداشت و سوریه را به جامعه جهانی بازگرداند.

به نوشته این تحلیل‌گر اسرائیلی، دیدار دیروز بین دو طرف نه فقط به خاطر آنکه بعد از یک ربع قرن انجام گرفته تاریخی محسوب می‌شود بلکه به این خاطر است که آمریکایی‌ها موافقت کردند تا رهبر یک گروه تروریستی به نام (هیئت تحریر الشام) را به به رسمیت بشناسند، این در حالی است که این شخصیت نزد آمریکایی‌ها بعنوان یک تروریست دسته بندی شده است و با یک کودتای خونین قدرت را در سوریه به دست گرفت در حالی که برای سر او ۱۰ میلیون دلار جایزه قرار داده بودند.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است، این نشست بنا به خواست عربستان سعودی و ترکیه دو قدرت خاورمیانه‌ای که این روزها مهرهای شطرنج منطقه‌ای را به حرکت در می‌آورند، انجام گرفته است و در مقابل اسرائیل در حاشیه باقی نگه داشته شد.

اسرائیل امروز همانند کودکی شده است که او را از گروه واتساپی کلاس اخراج کرده اند، همه به جشنی که در ریاض برگزار شده دعوت شدند و ما را به آنجا راه ندادند و ما در تکاپو هستیم تا اطلاعاتی در رابطه با تحولات به وقوع پیوسته در خاورمیانه اطلاعاتی به دست آوریم در حالی که ظرفیت هیچ نوع تاثیر گذاری را بر آن نداریم.

به اعتقاد نویسنده، اسرائیل به دلیل سردرگمی و نبود طرح راهبردی خاصی در طول جنگ خود در جبهه‌های مختلف به حال و روز افتاده است.

بعد از آن می‌پرسد، ما چقدر با کانون این رخدادها فاصله داریم؟ دو کشوری که در دیدار ترامپ با رهبر ساختار حاکم بر سوریه نقش آفرین و مهم بودند، عربستان سعودی و ترکیه بودند، در مورد اولی باید بگوییم که اسرائیل سالیان درازی است که تلاش می‌کند تا خود را به آن نزدیک کند، اما تا به امروز راه به جایی نبرده است، در مورد دومی هم روابط فیما بین در آستانه انفجار قرار گرفته است در حالی که نشانه‌های خصومت دیگر به امری واضح تبدیل شده است، به نحوی که اگر ترکیه را کشوری متخاصم دسته بندی کنیم، می‌توان به راحتی با سعودی‌ها وارد تعامل شد و به چارچوب‌‌هایی از همکاری مشخص در رابطه با غزه و سوریه رسید.

اگر بتوانیم نقشه راهی برای روز بعد از پایان جنگ ارائه کنیم نه تنها ریاض به تل‌آویو نزدیک می‌شود بلکه باعث می‌شود تا فشارهای ایالات متحده، اروپا و جهان عرب هم از اسرائیل کاسته شود.

نویسنده که کارشناس امور عربی بخش پژوهش‌های خاورمیانه دانشگاه بار ایلان است به رهبران اسرائیل پیشنهاد می‌کند که صحنه سوریه را به دست اردوغان نسپارند زیرا او به دنبال آن است که با حمایت آمریکا بر ویرانه‌های سوریه نظم نوینی را بنا نهاد، در حالی که اگر گزارش‌های رسیده از سوی طرف عرب صحیح باشد، برداشتن تحریم‌ها از سوریه به رغم درخواست‌های مکرر نتانیاهو بیانگر آن است که ایالات متحده نگاهی کاملا متفاوت با اسرائیل در رابطه با خاورمیانه دارد، منافعی مختلف، راهبردی مختلف و برنامه‌هایی متفاوت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه