English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

آغاز درگیری میان هند و پاکستان؛ سناریوهای احتمالی چه هستند؟

«باید توجه داشته باشیم که همند و پاکستان دو قدرت اتمی جهان هستند. خودِ این مساله سبب می شود تا درگیریها میان این دو کشور تا حد زیادی تعدیل شوند. در سال های اخیر نیز درگیریها میان هند و پاکستان در بازه‌های های زمانی مختلف، تا حد زیادی ماهیت کنترل‌شده داشته اند. در یک جنگ اتمی میان دو قدرت هسته‌ای، هیچکدام از آن ها پیروز نخواهند بود.»

آغاز درگیری میان هند و پاکستان؛ سناریوهای احتمالی چه هستند؟
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، در ساعات اخیر شاهد اوج گیری درگیری ها میان هند و پاکستان بوده ایم. در این راستا، از یک سو ابتدا ارتش هند اقدام به هدف قرار دادن مناطقی در جامو و کشمیر کرد و مدعی شده که به محل حضور تروریست ها در خاک پاکستان حمله کرده است.

در مقابل، پاکستان نیز به پایگاه هوایی سریناگر در خاک هند حمله کرد و گزارش ها از درگیری مرزی و توپخانه‌ای میان دو کشور نیز خبر می دهند. بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که تداوم روند درگیریهای موجود می‌تواند وضعیت خطرناکی را حاکم سازد. گزارش ها از سرنگون شدن چند جنگنده هندی در حمله به پاکستان حکایت دارند. در عین حال، هند از عزم خود برای انجام عملیات علیه پاکستان و آنچه تروریست های مستقر در خاک این کشور عنوان کرده خبر داده است.

آنجه واضح است این نکته می باشد که شرایط به سرعت در حال حرکت به سمت تصعید تنش ها است. با این همه، در رابطه با معادله تشدید تنش ها میان هند و پاکستان و آینده آن، توجه به دو سناریو مهم است.

اول اینکه باید توجه داشته باشیم هند و پاکستان دو قدرت اتمی جهان هستند. خودِ این مساله سبب می شود تا درگیریها میان این دو کشور تا حد زیادی تعدیل شوند. در سال های اخیر نیز درگیریها میان هند و پاکستان در بازه های های زمانی مختلف، تا حد زیادی ماهیت کنترل‌شده داشته اند.

در یک جنگ اتمی میان دو کشور، هیچکدام از آن ها پیروز نخواهند بود و این معادله خود سبب شده تا هند و پاکستان ملاحظات معناداری را در قالب درگیریهای خود با یکدیگر مد نظر داشته باشند.

سناریوی دوم اینکه عده ای دیگر معتقدند اتفاقا شرایط برای درگیریهای گسترده میان هند و پاکستان محیا است. حامیان این ایده تاکید می کنند که اکنون وضعیت درگیریها میان دو کشور بی سابقه است. هندی ها پس از دهه‌ها، پیمان آبی ایندوس را لغو کرده اند. پیمان آبی که دهه ها زنده مانده بود و در قالب آن، بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز پاکستان برای کشاورزی از خاک هند وارد می شد.

تاکید هند بر لغو پیام مذکور نشان از جدیت این کشور برای تشدید تنش ها با پاکستان دارد. در مقابل، در برابر هر گام تنش زایی هند، پاکستان نیز راهی جز نشان دادن واکنش های جدی ندارد. معادلاتی که همه و همه در کنار یکدیگر می توانند سطح درگیریها میان دو کشور هند و پاکستان را به نحو بی سابقه ای افزایش دهند و یک جنگ فراگیر را رقم بزنند. جنگی که برای هیچکدام از دو کشور هند و پاکستان مفید نخواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه