خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
پیام حضور اروپاییها در دور آتی مذاکرات هستهای ایران چیست؟
«ایران فعالانه با یک دیپلماسی جدی و گسترده سعی دارد تا جای ممکن روند خصومت ورزی ها علیه خود در بحبوحه مذاکرات جاری با آمریکا را کاهش دهد. البته که در همین چهارچوب، ایران عملا کارت های بازی رژیم اشغالگر قدس را نیز برای خرابکاری در روند مذاکرات، تضعیف می کند.»

، به تازگی و بر اساس آنچه سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان گفته، قرار است دور آتی مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا با میانجیگری دولت عمان در رُم پایتخت ایتالیا برگزار شود. رُم پیشتر نیز میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بوده است. بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که از دور سوم مذاککرات تاکنون، روند گفتگوها میان ایران و آمریکا جدیتر شده و انتظار می رود که دو طرف تمرکز بیشتری را بر جزئیات داشته باشند.
با این همه، یکی از نکات قابل تامل در حاشیه دور آتی مذاکرات در رُم این است که ظاهرا ایران و تروئیکای اروپایی(۳ کشور آلمان، انگلیس و فرانسه) قرار است با هم گفتگوهایی را داشته باشند. اروپا از زمان شروع شدن روند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا عملا کنار گذاشته شده بود و اکنون اعلام آمادگی ایران برای گفتگو با اروپا، در نوع خود حامل ۲ پیام مهم است.
اول اینکه ایران فعالانه با یک دیپلماسی جدی سعی دارد تا جای ممکن روند خصومت ورزی ها علیه خود در بحبوحه مذاکرات جاری با آمریکا را کاهش دهد. البته که در همین چهارچوب، ایران عملا کارت های بازی رژیم اشغالگر قدس را نیز برای خرابکاری در روند مذاکرات، تضعیف می کند. اکنون می بینیم که ایران با چین و روسیه، و البته قدرتهای اروپایی در حال مذاکره و رایزنی است و به طور خاص بر آن است تا با حفظ کانال ارتباطی با اروپا، از سواستفاده صهیونیست ها از این فضا جلوگیری کند.
به بیان ساده تر، ایران با در پیش گرفتن یک روند فعال از کنش های دیپلماتیک، عملا رژیم اشغالگر قدس را در نوعی انزوا قرار داده و هرگونه اقدام مخرب از سوی این رژیم علیه کشورمان را به یک امر پرهزینه برای آن تبدیل کرده است.
نکته دوم این مساله که وقتی ایران باب مذاکرات با قدرت های اروپایی را باز نگه می دارد تا حدی نیز معطوف به این ماجرا است که هرگونه بهانه از سوی آن ها جهت در پیش گرفتن اقدامات مخرب علیه کشورمان سلب شود. اروپایی ها در مدت اخیر در چندین نوبت تهدید کرده بودند که زمینه را برای فعال سازی مکانیسم ماشه علیه کشورمان فراهم خواهند کرد.
حال ایران با آغاز رایزنی ها با اروپا، هم بهانه های آن ها در این رابطه را از این طیف از بازیگران سلب خواهد کرد و هم مانع از اجماع سازی آن ها علیه ایران در محیط بین المللی با طرح این گزاره می شود که ایران به هرگونه درخواست اروپا برای تعامل با خود در مورد پرونده اتمیاش جواب منفی می دهد. این معادله از چشم اندازی کلان، اقدامات منفی اروپاییها علیه ایران را به شدت پرهزینه خواهد کرد.
ارسال نظر