English

ژاپن روی دست ایرباس و بوئینگ بلند می‌شود

در شرایطی که هنوز تکلیف نهایی قراردادهای خرید هواپیما میان ایران ایر و دو شرکت بوئینگ و ایرباس نامشخص است و مذاکرات طولانی‌مدت بر سر نهایی شدن مفاد آن ادامه دارد حالا به نظر می رسد این دو غول صنعت هوانوردی جهان باید آماده رقابت بر سر بازار ایران با یک شرکت آسیایی شوند.

ژاپن روی دست ایرباس و بوئینگ بلند می‌شود

به گزارش خبرگزاری موج، هر چند با وجود گذشت چندین  دهه از آغاز به کار جت های مسافرتی جدید هنوز هیچ یک از کشورهای پیگیر در صنعت هوانوردی نتواسنته اند با ایرباس یا بوئینگ رقابتی جدی را آغاز کنند که نتیجه آن شکل گیری شرایطی شبه انحصاری برای آنها بوده است، اما در طول سال های گذشته برخی از کشورها توانسته اند با پیگیری ساخت برخی هواپیماهای کوچک‌تر شانس خودرا برای رقابت در این حوزه امتحان کنند.

شرکت هایی مانند امبرائر از برزیل، بمباردیه از کانادا وشرکت میتسوبیشی ژاپن سه شرکتی بودند که در طول این سال‌ها شانس خودرا برای ورود به عرصه هواپیماسازی امتحان کردند.

در این بین با وجود آن‌که دو شرکت فعال در آمریکای مرکزی و جنوبی سابقه طولان‌ تری از رقیب آسیایی‌شان دارند اما با توجه به پیگیری ۵۰ ساله ژاپنی ها به نظر می رسد این کشور خود را برای به دست آوردن بخش بزرگی از بازار صنعت هوانوردی جهان آماده کرده است. بازاری که ایران نیز با توجه به نیاز بالای خود برای خرید هواپیماهای جدید نقشی مهم در آن دارد.

با توجه به این نیاز متفاوت در طول هفته های گذشته مذاکراتی میان مقام‌های ایرانی با مقام‌های شرکت میتسوبیشی آغاز شده که براساسس اعلام قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی به نتایج مثبتی رسیده است.

فخریه کاشان در این زمینه گفته که ژاپنی ها آماده هستند برای برخی پروژه های بدون ضمانت دولت اعتبار صادراتی در نظر بگیرند که در این بین، فروش هواپیماهای جدید به ایران یکی از گزینه‌هایی خواهد بود که توافق‌های لازم در این زمینه نهایی شده است.

بر اساس اعلام قائم‌مقام آخوندی، هواپیماهای مدنظر ایران ازمدلMRJخواهد بود. این هواپیما که پس از سال ها بررسی و سنجش شرایط از سوی ژاپن در سال ۲۰۱۵ رونمایی شد ظرفیت مسافرگیری حدود ۷۵تا۹۰ مسافر را دارد و سهام آن در اختیار چند شرکت تجاری ژاپنی است.

بر اساس اطلاعاتی که از شرایط شرکت میتسویسشی ارائه شده، این شرکت در طول سال‌های گذشته بخشی از بال‌های هواپیماهای بوئینگ را تامین می کرده و با افزایش توان تکنولوژیک خود به ساخت هواپیمای مسافرتیMRJ(جت منطقه میتسوبیشی) دست یافته است.

ژاپن پیش بینی کرده در طول سال هایآینده این هواپیما سفارش های بسیاری بگیر د تا جایی که در افق ۲۰ ساله آینده آن سفارش ۵۰۰۰ فروند هواپیما در نظر گرفته شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه