سرخط خبرها
  • پایان فرار ۱۶ ساله بدهکار ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی
  • سختی‌کار آتش‌نشانان از مجلس پیگیری می‌شود
  • هواپیمای توقیف‌شده در استانبول، فوری به ایران بازمی‌گردد
  • صادرات محصولات پلاستیکی ایران به ترکیه، کره و چین
  • رسوایی امنیتی در پنتاگون؛ اطلاعات ۳ میلیون نظامی و کارمند هک شد
  • رونمایی از ۳ گزینه برای هدایت تیم ملی امید/ افشین قطبی شانس بیشتری دارد
  • ۷۷۱ بیمار پروانه‌ای در پرونده غرامت تحریم‌ها؛ ۶۸۰ نفر غرامت دریافت کردند
  • پلیس فتا: کارت دعوت عروسی، شگرد جدید کلاهبرداران سایبری
  • مهسا دومین مدال تاریخ وزنه برداری ایران را بدست آورد
  • طعنه امیر سیاری به ترامپ: هر کس فکر می‌کند ما توان دفاع نداریم، امتحان آن مجانی است
  • دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ راه‌اندازی می‌شود
  • پیشنهاد مسکن استیجاری کوچک‌مقیاس برای زوج‌های جوان
  • نهمین طلای کاروان ایران بر گردن بریمانلو در کوراش
  • نامه سپاه به مردم آمریکا منتشر شد
  • قوه قضائیه: صدور رأی پرونده ترور شهید سلیمانی

فاضلاب نیشابور به کمک صنعت می‌آید/ تأمین ۸ میلیون مترمکعب پساب برای فولاد

مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب آبفای نیشابور از تأمین سالانه ۸ میلیون مترمکعب پساب برای فولاد خراسان خبر داد و گفت: تصفیه‌خانه شماره ۲ نیشابور با ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در حال احداث است.

بازچرخانی فاضلاب
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، ابوالفضل رستمی، مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب نیشابور با تشریح آخرین وضعیت اجرای تصفیه‌خانه شماره ۲ این شهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این تصفیه‌خانه با ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز توسط فولاد خراسان در حال احداث است و در کنار تصفیه‌خانه شماره یک با ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب، ظرفیت تصفیه فاضلاب نیشابور را به ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز خواهد رساند.

وی گفت: اجرای این پروژه در قالب قرارداد سرمایه‌گذاری با فولاد خراسان انجام می‌شود و در مقابل سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته، توسعه زیرساخت‌های جمع‌آوری فاضلاب شهر نیشابور نیز در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب نیشابور افزود: بر اساس این قرارداد، حدود ۲۸۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در شهر نیشابور با قطرهای مختلف، از ۲۰۰ میلی‌متر تا یک‌هزار و ۲۰۰ میلی‌متر، اجرا خواهد شد؛ این شبکه متناسب با نیازهای اعلام‌شده از سوی شرکت آب و فاضلاب طراحی و احداث می‌شود.

رستمی ادامه داد: از مجموع ۲۸۰ کیلومتر شبکه پیش‌بینی‌شده، تاکنون حدود ۱۴۰ کیلومتر توسط فولاد خراسان اجرا شده و پروژه از این نظر به حدود ۵۰ درصد پیشرفت رسیده است.

وی گفت: در بخش انشعابات نیز اجرای حدود ۵۰ هزار انشعاب فاضلاب در قالب این سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است که تاکنون حدود ۱۰ هزار انشعاب توسط شرکت آب و فاضلاب اجرا شده و ادامه عملیات توسط فولاد خراسان و تحت نظارت آبفا در حال انجام است.

مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب آبفای نیشابور با اشاره به اجرای خطوط انتقال فاضلاب اظهار کرد: خط دوم انتقال نیز در داخل شهر نیشابور در حال اجراست و تکمیل این زیرساخت‌ها نقش مهمی در جمع‌آوری و انتقال فاضلاب به تصفیه‌خانه جدید خواهد داشت.

رستمی درباره آخرین وضعیت احداث تصفیه‌خانه شماره ۲ نیشابور نیز گفت: عملیات عمرانی و سازه‌ای این تصفیه‌خانه حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارد، اما با احتساب خرید و نصب تجهیزات داخلی و خارجی، پیشرفت کلی پروژه به حدود ۶۰ درصد رسیده است.

وی افزود: بخشی از تجهیزات مورد نیاز پروژه از داخل تأمین می‌شود و بخش دیگری نیز از منابع خارجی خریداری خواهد شد و تکمیل تجهیزات و نصب آنها از مراحل مهم پیش‌روی پروژه است.

مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب نیشابور تأکید کرد: با بهره‌برداری از تصفیه‌خانه شماره ۲، ظرفیت تصفیه فاضلاب نیشابور به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند و امکان استفاده از پساب تصفیه‌شده در بخش صنعت فراهم خواهد شد.

 

استفاده ۲۵ ساله فولاد خراسان از پساب در قبال سرمایه‌گذاری

رستمی درباره مدل سرمایه‌گذاری این پروژه گفت: فولاد خراسان در قبال سرمایه‌گذاری انجام‌شده، بر اساس قرارداد، به مدت ۲۵ سال از پساب تولیدشده در تصفیه‌خانه برای مصارف خود استفاده خواهد کرد.

وی افزود: استفاده فولاد خراسان از پساب در این مدت در قالب مدل مالی قرارداد و به صورت رایگان انجام می‌شود و در مقابل، این مجموعه مسئولیت بهره‌برداری و تأمین هزینه‌های مربوط به بهره‌برداری از شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه را بر عهده خواهد داشت.

مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب آبفای نیشابور ادامه داد: بر اساس قرارداد، هزینه‌های بهره‌برداری از شبکه فاضلاب نیشابور و تصفیه‌خانه در دوره ۲۵ ساله بر عهده فولاد خراسان خواهد بود.

رستمی همچنین گفت: برای تضمین تداوم و کیفیت بهره‌برداری، فولاد خراسان ضمانت‌های لازم را نیز ارائه کرده است تا در پایان دوره قرارداد، زیرساخت‌ها در شرایط مناسب به بخش دولتی تحویل داده شود.

وی درباره میزان پساب قابل تأمین برای فولاد خراسان اظهار کرد: در سال نخست بهره‌برداری، تعهد آبفا تأمین حدود ۸ میلیون مترمکعب پساب در سال برای این مجموعه است.

مدیر دفتر بهره‌برداری و توسعه فاضلاب آبفای نیشابور افزود: نیاز فعلی فولاد خراسان حدود ۵ میلیون مترمکعب در سال است که با اجرای طرح‌های توسعه این مجموعه، این نیاز افزایش پیدا می‌کند و پیش‌بینی شده است ظرفیت تأمین پساب در این قرارداد به حدود ۸ میلیون مترمکعب در سال برسد.

رستمی تأکید کرد: استفاده از پساب تصفیه‌شده در بخش صنعت می‌تواند میزان وابستگی صنایع به منابع آب متعارف و زیرزمینی را کاهش دهد و از فشار بر منابع آب شرب و زیرزمینی شهرستان بکاهد.

وی خاطرنشان کرد: توسعه شبکه جمع‌آوری فاضلاب، احداث تصفیه‌خانه جدید و اختصاص پساب به صنعت، علاوه بر ارتقای زیرساخت‌های فاضلاب شهری، می‌تواند زمینه استفاده مجدد از منابع آبی و حرکت نیشابور به سمت مدیریت پایدارتر منابع آب را فراهم کند.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه