English

معاون علمی رئیس‌جمهور:

توسعه اقتصاد دیجیتال بدون نقش‌آفرینی واقعی بخش خصوصی ممکن نیست

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت تقویت جایگاه بخش خصوصی در تصمیم‌سازی‌های کلان، گفت: اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور زمانی به موتور رشد کشور تبدیل می‌شوند که زیرساخت‌های لازم با مشارکت فعال بخش خصوصی و کاهش موانع مقرراتی فراهم شود.

حسین افشین
به گزارش خبرگزاری موج

، حسین افشین در نشست هم‌اندیشی «نقش‌آفرینی بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دیجیتال و تصمیم‌سازی» که امروز ۹ دی‌ماه ۱۴۰۴ با هدف ارائه پیشنهادهای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران و به میزبانی این اتاق برگزار شد، اتاق بازرگانی را یکی از نهادهای بالغ و آینده‌نگر در حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی دانست و گفت: معاونت علمی خود را نماینده بخش خصوصی در دولت می‌داند و مأموریت اصلی آن، رفع موانع تولید و توسعه زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور است.

وی با تأکید بر پیوند میان صنعت و دانش افزود: اگر صنعتی پیشرو و ثروت‌آفرین شکل بگیرد، دانش نیز در آن رشد خواهد کرد. جهت حرکت اقتصاد کشور را باید از مسیر سودآوری آن شناخت و هدف نهایی، رسیدن به نقطه‌ای است که بیشترین سود در تولید مبتنی بر دانش و ارزش افزوده فناورانه باشد.

افشین، با اشاره به چابکی ساختار معاونت علمی تصریح کرد: این معاونت با وجود محدودیت منابع انسانی، با رویکردی چابک فعالیت می‌کند و آماده است همه مسائل و موانعی را که بخش خصوصی احصا می‌کند، در دولت، کمیسیون‌های تخصصی و شورای اقتصاد پیگیری کند؛ مشروط بر اینکه مشکلات به‌موقع و دقیق منتقل شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ، صادرات محصولات دانش‌بنیان را یکی از اولویت‌ها دانست و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به‌تنهایی توان صادرات پایدار ندارند و این مسیر نیازمند شکل‌گیری کنسرسیوم‌ها، سبد محصولات و شبکه‌های حرفه‌ای بازاریابی و حقوقی است. ما آمادگی داریم با همکاری اتاق بازرگانی، سبدهای صادراتی برندشده در حوزه‌هایی مانند سلامت و کشاورزی دانش‌بنیان را طراحی و حمایت کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع مشوق‌های مالیاتی، از آمادگی معاونت برای پیگیری مشکلات مربوط به تخصیص ارز، جریمه‌ها و تأخیرها خبر داد و تأکید کرد: فرآیند صدور مصوبات مرتبط با اعتبار مالیاتی نباید بیش از ۴۰ روز طول بکشد و در صورت تأخیر، شرکت‌ها می‌توانند موضوع را مستقیماً به معاونت علمی اعلام کنند تا پیگیری‌های لازم صورت بگیرد.

افشین، با اشاره به «پیوست فناوری» در قانون حمایت از حداکثر توان داخلی، اظهار داشت: پیوست فناوری نباید صرفاً یک الزام صوری باشد، بلکه باید به شکل حرفه‌ای و توسط شرکت‌های مشاور تخصصی تدوین شود. این حوزه و همچنین رتبه‌بندی شرکت‌ها از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند با نقش‌آفرینی جدی اتاق‌های بازرگانی فعال شود.

وی استفاده از ظرفیت رایزنان فناوری و واگذاری برخی مأموریت‌های بین‌المللی به اتاق بازرگانی را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: هر جا بخش خصوصی آمادگی بیشتری داشته باشد، معاونت علمی آمادگی واگذاری مسئولیت‌ها را دارد.

معاون علمی رئیس‌جمهور با تمرکز بر هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: توسعه این حوزه بیش از هر چیز نیازمند زیرساخت است. ایران از نظر نیروی انسانی و توان نرم‌افزاری کمبودی ندارد، اما ایجاد زیرساخت‌های سنگین و پرهزینه باید با مشارکت دولت و بخش خصوصی انجام شود. در همین راستا، ایجاد نخستین صندوق تخصصی هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفته و از بخش خصوصی برای مشارکت در آن دعوت می‌شود.

افشین همچنین از آمادگی برای واگذاری «رصدخانه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی» به اتاق بازرگانی خبر داد و گفت: بهبود رتبه‌های بین‌المللی کشور نیازمند تولید، رصد و انتشار داده‌های دقیق است و این مأموریت می‌تواند با همکاری بخش خصوصی انجام شود.

وی در حوزه تأمین مالی، به انتشار اوراق توسعه فناوری، امکان ایجاد صندوق پژوهش و فناوری مشترک با اتاق ایران، تسهیل استفاده از سازوکار CVC و نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در مشارکت در طرح‌های پرریسک اشاره کرد و افزود: مدل‌های جدید تأمین مالی در معاونت علمی در حال آزمون و توسعه است تا هزینه تأمین سرمایه برای شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش یابد.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اصلاحات انجام‌شده در حوزه صنایع خلاق گفت: شرکت‌های خلاق به‌عنوان یک هویت مستقل می‌توانند از همه مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شوند و نیازی به عبور از مسیرهای موازی ندارند.

افشین، در پایان با تأکید بر نقش امیدآفرین بخش خصوصی تصریح کرد: دولت به‌تنهایی نمی‌تواند امید ایجاد کند؛ این بخش خصوصی است که با حضور میدانی و موفقیت‌های واقعی، مسیر آینده را به نخبگان و جوانان کشور نشان می‌دهد. صنعت بدون فناوری و نوآوری پایدار نمی‌ماند و امروز، زمان تصمیم‌گیری‌های بزرگ برای آینده ایران است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه