سرخط خبرها
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض برای تأمین لوازم معیشتی خانوارهای آسیب‌دیده
  • پاسخ قالیباف به دن کین: آنچه روزی برایتان کابوسی وحشتناک بود الان به واقعیت تبدیل شده است
  • پیروزی ارزشمند تیم زنان ایران در المپیاد جهانی شطرنج مقابل فرانسه
  • وزش باد شدید طی ۵ روز آینده در استان‌ تهران
  • ترامپ ورود خبرنگاران سه رسانه به کاخ سفید را ممنوع کرد
  • ۲ میلیون دانش‌آموز؛ دستاورد «ایران دیجیتال ۱» در آموزش هوش مصنوعی
  • احتکار در بازار موبایل صرفه اقتصادی ندارد/ تنها یک میلیون تلفن همراه وارد کشور شده است
  • آغاز پیش فروش بلیت قطار برای مهر
  • آمار عجیب معاینه فنی در تهران/ مراجعه کمتر از ۱۰۰ موتورسوار در ۶ ماه
  • عدم وجود نقدینگی سبب کمبود دارو در بازار است
  • ماینرهای غیرمجاز زیر تیغ وزارت نیرو؛ مجازات استخراج غیرمجاز سنگین‌تر می‌شود
  • بازی‌های آسیایی ناگویا؛ هدیه فرهنگی ایران به ژاپن
  • کاهش ۱۰ میلیون تنی تولید محصولات کشاورزی در پی خسارات قطعی برق
  • دورکاری برای کاهش ترددهای غیرضروری دنبال می‌شود
  • سرلشگرصفوی: یمن افسانه شکست‌ناپذیری آمریکا را برای همیشه دفن کرد
  • کشف جسد بانوی مفقود شده در شهرستان لامرد / دو مظنون دستگیر شدند
  • ر ۳ تصادف مرگبار طی یک هفته در پایتخت
  • مسابقات لیگ کروکت منطقه چهار کشور در همدان
  • تعداد شهردخت‌های تهران تا پایان سال به ۱۲ مرکز می‌رسد
  • تکذیب شایعه انفجار در حوالی خارگ؛ منطقه در امنیت کامل است

هشدار بانک مرکزی:

۸۳ درصد ناترازی شبکه بانکی در بانک‌های دولتی است

معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرد: ۸۳ درصد ناترازی نقدینگی نظام بانکی متعلق به بانک‌های دولتی است که به دلیل تکالیف قانونی فراتر از توان مالی شکل گرفته است.

بانک مرکزی
به گزارش خبرگزاری موج

، فرشاد محمدپور معاون نظارت بانک مرکزی در مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه نظارت سین ضمن تشریح وضعیت جدید شبکه بانکی کشور، اعلام کرد: ۸۳ درصد از ناترازی نقدینگی در نظام بانکی مربوط به بانک‌های دولتی و تنها ۱۷ درصد به بانک‌های خصوصی اختصاص دارد.

وی افزود: تا پیش از ورود بانک آینده به فرآیند گزیر، بخش عمده ناترازی‌ها در بانک‌های خصوصی مشاهده می‌شد، اما اکنون مرکز فشار نقدینگی به بانک‌های دولتی منتقل شده است. محمدپور تصریح کرد: مطالبات شبکه بانکی از دولت، به لحاظ حجم، از کل ناترازی نظام بانکی بزرگ‌تر است و همین فشار بدهی‌ها موجب تضعیف تراز بانک‌ها و افزایش ناتوانی در ایفای تعهدات شده است.

وی خاطرنشان ساخت: برخی بانک‌های دولتی که سال‌ها در وضعیت تراز قرار داشتند، اکنون به دلیل تکالیف الزام‌آور و خارج از ظرفیت قانونی، با کمبود منابع و ناترازی شدید مواجه‌اند. این وضعیت نتیجه تحمیل مأموریت‌هایی است که فراتر از دارایی و توان درآمدی بانک‌ها وضع شده و به تدریج آثار خود را در شاخص‌های نقدینگی نشان داده است.

معاون نظارت بانک مرکزی درباره ساختار نظارتی نهاد ناظر توضیح داد: بانک مرکزی اقدامات نظارتی خود را در دو بخش پیشینی و پسینی تقسیم کرده است. نظارت پسینی زمانی فعال می‌شود که بانک از تراز خارج شده و در آستانه بحران قرار گیرد، اما نظارت پیشینی با هدف جلوگیری از ورود بانک به این مرحله طراحی شده و به‌مراتب اثربخش‌تر و کم‌هزینه‌تر است.

وی با اشاره به توسعه سامانه‌های هوشمند نظارتی گفت: سامانه تشخیص روابط اشخاص و سامانه یکپارچه نظارت (سین) برای ارسال سیگنال‌های به‌موقع قبل از وقوع ناترازی طراحی شده‌اند. این سامانه‌ها با پایش مداوم ساختار مالکیت، اشخاص مرتبط و جریان‌های مالی، به بانک مرکزی امکان می‌دهند تا پیش از شکل‌گیری بحران، مداخله مؤثر انجام دهد.

محمدپور افزود: سلطه اطلاعاتی نهاد ناظر بر بانک‌ها شرط لازم برای اصلاح ساختار بانکی است. زمانی نظارت معنا پیدا می‌کند که داده‌ها و اطلاعات دقیق، مستمر و کامل در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد تا بتواند اقدام پیشگیرانه و بازدارنده انجام دهد.

وی در ادامه با اشاره به شاخص‌های عملکردی نظام بانکی گفت: پس از حدود ۱۴ تا ۱۵ سال، نسبت کفایت سرمایه شبکه بانکی مثبت شده است و تعیین‌تکلیف نهایی بانک آینده نیز رکوردی بیست‌ساله را شکست.

وی تأکید کرد: هرچند این شاخص‌ها نشانه بهبود هستند، اما پایداری آنها وابسته به همکاری دولت و سهامداران است و در صورت بی‌توجهی، احتمال بازگشت وضعیت به شرایط منفی وجود دارد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه