سرخط خبرها
  • کشف ۱۳۰ میلیارد تومان طلای سرقتی در گلستان
  • مهران غفوریان: آرزو دارم نقش یک شهید را بازی کنم
  • استاد دانشگاه تهران: تصویب لایحه خزر منافع ملی ایران را تضعیف می‌کند
  • زیان ۱۰۰ همتی صندوق نفت از واگذاری سهام خلیج فارس
  • بازداشت ۲۱ مزدور موساد و ۴ شرور مسلح توسط وزارت اطلاعات
  • عبداللهی: پرسپولیس ۹ نفره شد، ۱۰ نفر غریبه به رختکن استقلال آمدند
  • امیر اکرمی‌نیا: ارتش کاملاً آماده است
  • تکذیب ادعای نماینده مجلس درباره نحوه ردزنی محل استقرار شهید لاریجانی
  • مربی خارجی از پرسپولیس دور شد/ پنجره استقلال پلمب شد
  • درخواست رئیس کمیسیون صنایع از رئیس جمهور: توقف دستورالعمل احراز صلاحیت مدیران عامل
  • بانک مرکزی فقط با یک‌‎پنجم درخواست پول بانک‌ها موافقت کرد
  • حمله تند فیگو به اینفانتینو: دروغگو، پَست‌ و حیله‌گر
  • قیمت گوسفند زنده ۳۰ درصد کاهش یافت؛ گوشت ارزان نشد
  • ورود موج تازه گرما به کشور
  • بازداشت عامل ارسال تصاویر پرتاب موشک به رسانه‌های معاند در یزد
  • دستگیری خانم زورگیر طلا‌های بانوان
  • مسابقات دوومیدانی بلاروس/ کسب ۶ مدال توسط ملی‌پوشان ایران
  • اگر تا امروز مانده‌ایم، به‌خاطر مردم نجیب ایران است/ حتی گلایه‌مندان هم همراهی کردند
  • اعلام شرایط فروش مشارکت در تولید محصول سایپا از هفته آینده
  • آمریکا برخی از تحریم‌های مرتبط با ایران را لغو کرد

ایران پنجمین خریدار بزرگ طلا در جهان شد

بر اساس گزارش جدید شورای جهانی طلا، ایران با خرید ۵۸ تن طلا در سه فصل نخست ۲۰۲۵ در رتبه پنجم جهانی قرار گرفت؛ جایگاهی که اگرچه از منظر ذخیره ارزش اهمیت دارد، اما بهای ارزی سنگینی بر اقتصاد تحمیل کرده است.

طلای جهانی
به گزارش خبرگزاری موج

، بر پایه گزارش تازه شورای جهانی طلا (WGC)، بازار طلای جهان در سه‌فصل نخست سال ۲۰۲۵ یکی از پرتلاطم‌ترین ادوار خود را تجربه کرده است. در این بازه، مجموع تقاضای جهانی به ۲٬۰۴۲ تن رسید که از این میزان ۱٬۰۴۷ تن مربوط به مصرف زینتی و ۹۴۷ تن به سرمایه‌گذاری در قالب سکه، شمش و طلای تحویلی اختصاص داشته است.

تحلیلگران معتقدند که ترکیب دوباره رونق خرده‌فروشی و افزایش احتیاط سرمایه‌گذاران در برابر بی‌ثباتی اقتصاد جهانی، موجب شده تا طلا بار دیگر جایگاه سنتی خود به‌عنوان پناهگاه امن دارایی‌ها را بازیابد.

در میان خریداران جهانی، چین با ۵۹۱ تن و هند با ۴۶۲ تن در صدر هستند. پس از آن، ایالات متحده (۱۰۹ تن)، ترکیه (۷۶ تن) و ایران (۵۸ تن) جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. این ارقام به روشنی نشان می‌دهد که کشورهایی با اقتصادهای تورمی و نرخ ارز ناپایدار بیشترین رغبت را به ذخیره طلا دارند.

در ایران، روند تبدیل طلا از کالای مصرفی به وسیله حفظ ارزش پول ملی شدت یافته و سطح خرید سکه و شمش از ابتدای سال حدود ۴۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته کارشناسان بازار پول و سرمایه، ورود ۵۸ تن طلا به کشور در نه‌ماهه ابتدایی سال، حدود ۶ میلیارد دلار خروج ارز رسمی و غیررسمی را در پی داشته است. در نظر گرفتن مسیرهای غیرشفاف واردات می‌تواند این رقم را تا ۱۰ میلیارد دلار نیز افزایش دهد؛ عددی که در شرایط محدودیت ارزی و انتقال مالی خارجی، هشداری آشکار برای بانک مرکزی محسوب می‌شود.

در خاورمیانه نیز میل به خرید طلا متناسب با سطح ریسک سیاسی و تورم فزاینده افزایش یافته است. ترکیه (۷۶ تن)، عربستان (۴۸ تن)، روسیه (۵۱ تن) و ویتنام (۳۷ تن) بازیگران قدرتمند این چرخه هستند. در این میان، طلا نه‌فقط ابزار سرمایه‌گذاری بلکه سپری در برابر بی‌ثباتی ژئوپلیتیک محسوب می‌شود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه