سرخط خبرها
  • نماینده مجلس: افزایش حقوق کارمندان با عادی شدن شرایط پیگیری می‌شود
  • تغییرات در فدراسیون نابینایان آغاز شد
  • ماجرای بلیت ۲۱ میلیونی تهران-اصفهان
  • شبکه برق ایران: با موفقیت از اوج مصرف تابستان عبور کردیم
  • بارش‌های رگباری، رعدوبرق و باد شدید در ۸ استان؛ تشدید گرما در تهران
  • کارت امید مادر برای ۴ ماه اول سال شارژ شد
  • حادثه شهرک صنعتی شمس‌آباد تاکنون ۱۸ مصدوم داشته است
  • خدمات شبانه‌روزی هلال‌احمر در عمود
  • طلا در مسیر افزایش قیمت
  • آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه
  • بیرانوند: لیگ برتر فوتبال را با تماشاگر می‌خواهیم
  • پزشکیان: استعفا نخواهم داد و خواهم ایستاد
  • بازار کشش خودرو‌های وارداتی ۵ تا ۱۰ میلیارد تومانی را ندارد
  • ثبت رکورد تاریخی تزریق ۵۹ هزار و ۲۲۰ مگاوات برق تولیدی نیروگاه‌های حرارتی به شبکه سراسری

توانیر:

مصرف برق ماینرها به ۲۰ میلیارد کیلووات‌ساعت رسید

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر اعلام کرد حدود ۲۰۰۰ مگاوات از بار شبکه برق کشور به استخراج غیرمجاز رمزارز اختصاص دارد که سالانه ۲۰ میلیارد کیلووات‌ساعت مصرف ایجاد می‌کند، معادل ۴ برابر صادرات برق ایران در سال گذشته.

مدیرعامل توانیر
به گزارش خبرگزاری موج

، محمد الله‌داد معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر اعلام کرد: برآوردها نشان می‌دهد حدود ۲۰۰۰ مگاوات از بار شبکه برق کشور صرف استخراج رمزارز می‌شود که معادل ۲۰ میلیارد کیلووات‌ساعت سالانه است. این مقدار، حدود ۲۰ درصد ناترازی شبکه و ۵ درصد مصرف کل برق کشور را تشکیل می‌دهد و از صادرات سال گذشته برق ایران (۵ میلیارد کیلووات‌ساعت) چهار برابر بیشتر است.

وی توضیح داد: از ۱۶ فروردین امسال، کمبود برق حتی در تعطیلات و نیمه‌شب‌ها مشاهده شده که نشان‌دهنده افزایش بار پایه و تغییر بنیادین الگوی مصرف برق در کشور است.

الله‌داد افزود: هرچند صنعت برق تمام مشکلات خود را به ماینرها نسبت نمی‌دهد، اما این مراکز غیرمجاز تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر اختلال شبکه دارند. بسیاری از مزارع ماینینگ فاقد استانداردهای ایمنی و فنی هستند و فعالیت آن‌ها در بخش‌های خانگی، کشاورزی و صنعتی باعث افت ولتاژ، نوسان شدید و آسیب به تجهیزات، به‌ویژه ترانسفورماتورها، می‌شود.

به گفته وی، در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از آسیب وسایل برقی مشترکان دریافت شده است که بخشی از آن می‌تواند ناشی از فعالیت ماینرها باشد. توانیر شناسایی دستگاه‌های غیرمجاز را از مسیرهای مختلف، از جمله گزارش‌های مردمی و پایش میدانی، دنبال می‌کند، اما به‌دلیل وسعت شبکه (۴۲ میلیون مشترک و نزدیک به یک‌میلیون کیلومتر طول)، این کار دشوار است.

الله‌داد تصریح کرد: هوشمندسازی شبکه با سامانه‌های مانیتورینگ، داده‌کاوی و نصب کنتورهای هوشمند، امکان شناسایی الگوهای مصرف غیرعادی و تشخیص محل فعالیت مراکز ماینینگ را فراهم می‌کند. وی قاچاق برق را به‌عنوان پدیده‌ای تازه ناشی از استخراج و فروش غیرمجاز رمزارز معرفی کرد.

معاون توانیر گزارش داد: در سال گذشته، ۳۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف و جمع‌آوری شد و تعداد دستگاه‌ها در هر مزرعه به کمتر از ۱۰ عدد کاهش یافته است. تمرکز دوره جدید توانیر، رصد هوشمند مصرف و تقویت سامانه‌های تشخیص برای جلوگیری از آسیب به شبکه و تجهیزات مشترکان خواهد بود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه