English

معاون وزیر نفت:

ناترازی برق، مصرف بنزین را افزایش داد/نیروگاه‌ها به‌دلیل کمبود گاز، مازوت‌سوز شدند

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به ارتباط مستقیم میان ناترازی در بخش‌های مختلف انرژی اظهار کرد: ناترازی برق موجب افزایش مصرف بنزین شده و کمبود گاز نیز نیروگاه‌ها را به سمت مصرف مازوت سوق داده است.

ناترازی برق، مصرف بنزین را افزایش داد/نیروگاه‌ها به‌دلیل کمبود گاز، مازوت‌سوز شدند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در آئین بهره‌برداری از پروژه تصفیه نفت سفید در پالایشگاه اصفهان اظهار کرد: هدف اصلی این طرح، کاهش گوگرد موجود در نفت سفید بوده که منجر به کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی شده است.

وی با اشاره به پروژه انتقال آب به این پالایشگاه، افزود: این طرح در شرایطی اجرا شده که زاینده‌رود سال‌ها با تنش آبی مواجه بوده و وابستگی پالایشگاه به این رودخانه یا منابع آب شرب، پایدار نبود. با بهره‌برداری از این پروژه، پالایشگاه اصفهان به‌طور کامل از زاینده‌رود مستقل شده است.

 

 انتقال آب؛ گامی مهم در حفظ تولید و محیط زیست

عظیمی‌فر با تأکید بر اینکه این پروژه نه‌تنها موجب کاهش آلایندگی شده بلکه ارزش افزوده فرآورده‌های پالایشی را نیز افزایش داده است، خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای تحقق پایداری تولید و حفاظت از محیط زیست ارزیابی می‌شود.

عظیمی‌فر در واکنش به برخی انتقادات مطرح‌شده درباره این پروژه گفت: برخی تحلیلگران بدون ارائه راه‌حل جایگزین، صرفاً به نقد بسنده کرده‌اند. در حالی‌که انتقال کامل این صنایع به مکان جدید، هزینه‌ای دو تا سه برابر اجرای این خط لوله به همراه داشت.

وی افزود: این پروژه در راستای تأمین پایداری تولید، حفظ صنایع و کمک به محیط زیست اجرا شده و الگویی برای وفاق و همکاری بین بخش‌های اقتصادی در مقابله با تنش آبی است؛ همان چیزی که در شعارهای رئیس‌جمهور نیز بر آن تأکید شده است.

 

جلوگیری از توقف تولید پالایشگاه‌ها در بحران آبی

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به مشکلات تابستان گذشته در تأمین آب پالایشگاه‌ها، گفت: پالایشگاه تهران به دلیل کمبود آب تا آستانه توقف فعالیت پیش رفت که می‌توانست تبعات زنجیره‌ای برای کشور از جمله حمل‌ونقل، نیروگاه‌ها و برق داشته باشد.

وی با بیان اینکه با بهره‌برداری از طرح تصفیه فاضلاب در پالایشگاه تهران، مصرف آب شرب این شهر ۱.۵ درصد کاهش یافته است، افزود: این دستاورد در کاهش فشار بر منابع آبی نقش مؤثری ایفا کرده است.

 

ناترازی انرژی؛ حلقه‌های مرتبط گاز، برق، آب و سوخت

عظیمی‌فر به موضوع ناترازی در بخش‌های مختلف انرژی اشاره کرد و گفت: ناترازی برق باعث افزایش مصرف بنزین و ناترازی گاز منجر به استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها شده است.

وی تأکید کرد: وقتی سدهای برق‌آبی به دلیل کم‌آبی قادر به تولید نیستند، فشار بر نیروگاه‌های حرارتی افزایش می‌یابد که این موضوع مصرف مازوت را تشدید می‌کند.

عظیمی‌فر گفت: از ابتدای فعالیت دولت، مدل مدیریتی ما بر نگهداشت و افزایش تولید از یک‌سو و مدیریت و بهینه‌سازی مصرف از سوی دیگر متمرکز بوده و اجرای هم‌زمان این دو رویکرد، راه برون‌رفت از چالش‌های حوزه انرژی است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه حل ناترازی در حوزه انرژی مستلزم اصلاح ساختارهای عمیق‌تری است، افزود: اصلاح حکمرانی و روابط مالی در صنعت پالایش، بهبود زیرساخت‌های انتقال و ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی و توجه به سرمایه انسانی از دیگر الزامات این مسیر است.

وی با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف صنعت نفت و پالایش تصریح کرد: متأسفانه به دلیل نبود مشوق‌های کافی، چه مادی و چه غیرمادی، انگیزه لازم در نیروی انسانی ایجاد نشده است. به‌عنوان نمونه، موضوع بومی‌گزینی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده، همچنان یکی از چالش‌های جدی در جذب و نگهداشت نیروهای متخصص محسوب می‌شود.

 

توسعه زیرساخت‌ها و پیشرفت پروژه‌های پالایشی

عظیمی‌فر در ادامه به پروژه‌های در دست اجرای شرکت ملی پالایش و پخش اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت، طرح کیفی‌سازی پالایشگاه شیراز به بهره‌برداری رسید و واحد DHD این پالایشگاه نیز تا پایان سال جاری عملیاتی خواهد شد که موجب افزایش تولید نفت‌گاز می‌شود.

وی افزود: در پالایشگاه اصفهان نیز طرح کیفی‌سازی نفت کوره به‌عنوان یک پروژه زیست‌محیطی و اقتصادی در حال اجراست که می‌تواند نقش مؤثری در کاهش معضل مازوت‌سوزی ایفا کند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش ادامه داد: هفته گذشته نیز با حضور رئیس‌جمهور، حدود ۸۰۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی با سرمایه‌گذاری ۷۴۰ میلیون دلار به بهره‌برداری رسید که تحولی جدی در تقویت زیرساخت‌های انتقال انرژی کشور محسوب می‌شود. 

 

ذخایر سوخت افزایش یافت

عظیمی‌فر با بیان اینکه حل ناترازی انرژی نه آن‌قدر پیچیده است که غیرممکن باشد و نه آن‌قدر ساده که با شعار حل شود، گفت: مهم‌ترین عامل در این مسیر، رسیدن به فهم مشترک از ریشه‌های ناترازی و اقدام جمعی و همدلانه برای عبور از آن است.

وی  در پایان خاطرنشان کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه تأمین سوخت، بدون هیچ چالشی توانستیم نیاز کشور را تأمین کنیم؛ این در حالی است که در یک‌سالگی فعالیت دولت، ذخایر نفت و گاز نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد و ذخایر بنزین بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه