English

ناپایداری شبکه برق با افزایش مصرف و ورود تجدیدپذیرها تشدید می‌شود/ ایران ترانسفو در صدر صنایع ساخت‌محور کشور

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر با اشاره به چالش‌های شبکه برق کشور گفت: اگر مصرف مدیریت نشود، تولید فعلی تنها پاسخگوی ۵۰ درصد نیاز خواهد بود. در این رویداد، مدیرعامل ایران ترانسفو نیز از افزایش سهم ساخت داخل و راه‌اندازی کارخانه نوآوری برق خبر داد.

ناپایداری شبکه برق با افزایش مصرف و ورود تجدیدپذیرها تشدید می‌شود/ ایران ترانسفو در صدر صنایع ساخت‌محور کشور
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

،محمد اله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر  در رویداد و نمایشگاه توسعه و تعمیق ساخت داخل گروه صنعتی ایران ترانسفو با اشاره به وضعیت صنعت برق و نیروگاهی کشور اظهار کرد: ظرفیت فعلی صنعت برق ایران حدود ۱۵۰ هزار مگاوات است و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور در کشور فعال هستند.

وی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید برق می‌تواند به بهبود تراز شبکه و بهره‌برداری بهتر کمک کند، افزود: برخی زیرساخت‌ها در حوزه‌هایی مانند آلومینیوم و صنایع خرد همچنان به بهره‌برداری کامل نرسیده‌اند و نیازمند توجه بیشتری هستند.

اله‌داد ادامه داد: طی یک سال گذشته، اقدامات موثری در زمینه توسعه بازار، تأمین مالی و انعقاد قراردادها صورت گرفته که نتایج مطلوبی نیز به همراه داشته است.

وی با اشاره به ضرورت بازنگری در مفاهیم بنیادی سیستم برق‌رسانی گفت: با افزایش بار مصرف و ورود منابع تجدیدپذیر به شبکه، چالش‌های جدیدی از جمله ناپایداری بار به وجود خواهد آمد و مفاهیمی مانند «تولید متمرکز»، «بار پایدار» و «انتقال یک‌سویه» باید در ساختار فنی لحاظ شوند.

معاون شرکت توانیر تاکید کرد: سیستم‌های فعلی باید قادر به کنترل نوسانات و حفظ کیفیت برق باشند؛ هزینه‌های نگهداری و ارتقاء این سیستم‌ها نیز باید به عنوان یک فرصت و چالش جدی در نظر گرفته شود.

وی مصرف بی‌رویه برق را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی صنعت برق کشور دانست و گفت: اگر الگوی مصرف مدیریت نشود، تولید موجود تنها ۵۰ درصد از نیاز واقعی کشور را پوشش خواهد داد.

اله‌داد با بیان اینکه صنعت برق ایران سابقه‌ای بالغ بر هفت دهه دارد، تصریح کرد: بهره‌برداری هوشمندانه و کاهش وابستگی به نوسانات می‌تواند پایداری شبکه را تضمین کند.

 

سهم ۸۵ درصدی ایران ترانسفو از بازار ترانسفورماتور کشور

در ادامه این مراسم، مهدی صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو نیز با اشاره به ظرفیت‌های این گروه صنعتی گفت: ایران ترانسفو یکی از صنایع پیچیده، پیشرفته و ساخت‌محور کشور است که نقش مؤثری در افزایش ارزش افزوده و توسعه اقتصاد صنعتی ایفا می‌کند.

وی افزود: زنجیره تولید ترانسفورماتور در ایران طی سال‌ها شکل گرفته و این مجموعه با بیش از ۴۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، در سه حوزه تولید، خدمات فنی مهندسی و نوآوری فعالیت دارد.

مدیرعامل ایران ترانسفو از راه‌اندازی کارخانه نوآوری در صنعت برق با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این کارخانه با عنوان «۱۹+۱» در حال راه‌اندازی است و به‌عنوان محلی برای تجمیع شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت برق و انرژی‌های تجدیدپذیر فعالیت خواهد کرد.

وی سهم بازار این گروه در حوزه ترانسفورماتور را حدود ۸۵ درصد اعلام کرد و گفت: پروژه‌های نیمه‌تمام طی سال جاری یا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند و پروژه‌های جدیدی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، زنجیره مس و خدمات فنی در دستور کار قرار دارد.

صادقی با اشاره به اینکه سهم ساخت داخل تجهیزات این گروه در سال گذشته به ۶۸ درصد رسیده، اظهار کرد: این رقم در سال جاری به‌طور میانگین به ۷۶ درصد افزایش خواهد یافت و ارزش واردات نیز از ۷۱ میلیون دلار به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: تاکنون ۲۹ تفاهم‌نامه با هدف داخلی‌سازی قطعات و تجهیزات امضا شده که ۱۷ مورد از آن مربوط به کامپوننت‌ها است و در این رویداد نیز تفاهم‌نامه‌های جدیدی به امضا می‌رسد.

 

 تأکید بر جهانی‌سازی صنعت برق ایران

در بخش پایانی این رویداد، فرهاد زرگری،مدیرعامل گروه توسعه ملی با تأکید بر نقش کلیدی ساخت داخل در ارتقاء صادرات و ورود به زنجیره‌های جهانی گفت: برای بقاء بنگاه‌های اقتصادی، حضور در بازارهای جهانی ضروری است؛ چراکه کیفیت و فناوری در محور صادرات شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به تجربیات جهانی در توسعه صنعتی اظهار داشت: کشورهایی مانند کره جنوبی، سنگاپور و تایوان با تمرکز بر ساخت داخل و سپس ورود به زنجیره جهانی ارزش، توانسته‌اند به رشد اقتصادی پایدار دست یابند.

زرگری تأکید کرد: ایران ترانسفو با دارا بودن ساختار علمی، فناورانه و مدیریتی، توانایی حضور در زنجیره‌های تولید جهانی را دارد و نمونه‌ای موفق از پیاده‌سازی استراتژی توسعه تولید داخلی در کشور است.

وی همچنین با بیان اینکه ایران ترانسفو در میان ۸۲ شرکت گروه توسعه ملی رتبه نخست در حوزه ساخت داخل و تکنولوژی را دارد، خواستار حمایت از سرمایه انسانی و تخصصی این مجموعه شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه