تأثیر سیاست جدید اوپک پلاس بر قیمت جهانی نفت
در شرایطی که قیمت نفت برنت تا سطح ۶۸ دلار کاهش یافته، اوپک پلاس افزایش عرضه و بازپسگیری سهم بازار از رقبای غیرعضو را بهعنوان هدف خود مطرح کرده است.

، نمایندگان گروه اوپک پلاس اعلام کردند که در جلسه مجازی روز شنبه، موضوع تسریع بازگشت تولید نفت به بازار را سریعتر از انتظار قبلی بررسی خواهند کرد. عربستان سعودی طی سه ماه اخیر اوپک را در مسیر افزایش تولید به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز رهبری کرده و اکنون مذاکرات برای افزایش عرضه حتی بیش از این مقدار و احتمالا بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز در جریان است.
هدف این استراتژی، بازپسگیری سهم بازار از تولیدکنندگان غیر اوپک پلاس و بازیافت نفوذ در آستانه فصل اوج مصرف تابستان است؛ اگرچه افزایش سریع عرضه میتواند بازار را با مازاد جدی مواجه کند و قیمتها را بیش از پیش کاهش دهد. قیمت نفت برنت در معاملات اخیر به ۶۸ دلار رسید که طی دو هفته گذشته ۱۳ درصد افت داشته است؛ این افت قیمت، بهویژه از منظر فشار بر هزینههای مصرفی در آمریکا و کاهش تورم، مورد استقبال رئیس جمهور آمریکا قرار گرفته است.
به گفته منابع خبری، هشت عضو کلیدی اوپک پلاس در حال بررسی تکمیل بازگشت ۲.۲ میلیون بشکه تولید معلق تا پایان سپتامبر امسال، زودتر از برنامه اولیه هستند. پس از سالها محدودیت داوطلبانه، اوپک پلاس از آوریل امسال در حال افزایش عرضه بوده و این سیاست مسیر آینده بازار جهانی را تحت تاثیر گذاشته است.
هری چیلینگوریان، رئیس تحقیقات اونیکس کپیتال، معتقد است با رویکرد جدید این گروه در تمرکز بر سهم بازار، ادامه کاهش داوطلبانه تولید دیگر معنادار نیست. ریاض و متحدانش برای بازپسگیری جایگاه از تولیدکنندگان شیل آمریکا، بازگشایی کامل شیرهای نفت را ترجیح میدهند.
در حالی که ذخایر جهانی نفت به دلیل رشد تولید در آمریکا، گویان، کانادا و برزیل با سرعتی حدود یک میلیون بشکه روزانه افزایش مییابد، پیشبینی نهادهایی چون آژانس بینالمللی انرژی از تداوم مازاد و کاهش قیمت تا بازه ۶۰ دلار یا کمتر حکایت دارد. شرکتهای مالی جیپی مورگان و گلدمن ساکس نیز بر نزولی بودن مسیر قیمتهای جهانی در پاییز سال جاری تاکید دارند.
ارسال نظر