English

وزیر نیرو:

خاموشی دو ساعته بهتر از فروپاشی شبکه برق است/پروانه‌های احداث نیروگاه های خورشیدی بدون اقدام عملی باطل می‌شوند

وزیر نیرو با تأکید بر اولویت حفظ پایداری شبکه برق کشور گفت: هرچند خاموشی‌های کوتاه‌مدت برای مردم ناراحت‌کننده است، اما از دست رفتن کامل شبکه می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.

خاموشی دو ساعته بهتر از فروپاشی شبکه برق است/پروانه‌های احداث نیروگاه های خورشیدی بدون اقدام عملی باطل می‌شوند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

،عباس علی آبادی، وزیر نیرو در آغاز مراسم عملیات اجرایی نصب تجهیزات ۳۹۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی به ارزش ۶۴۰۰ میلیارد تومان در پنج استان گلستان، بوشهر، فارس، کیش و آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: این پروژه بخشی از برنامه جامع وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت تولید برق کشور است و با وجود افزودن حدود ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی و بادی در گذشته، هنوز نیازمند توسعه بیشتر هستیم.

وی با تأکید بر اهمیت تأمین برق پایدار در کشور افزود: مصرف برق کشور به‌گونه‌ای است که ظرفیت‌های موجود پاسخگوی نیاز کامل نیست و باید برنامه‌های توسعه‌ای با جدیت دنبال شود. هرچند در فصل تابستان به‌دلیل شرایط اقلیمی بخشی از ظرفیت تولید کاهش می‌یابد، اما هدف‌گذاری‌های جدید، تأمین پایدار انرژی را در افق آینده تضمین خواهد کرد.

علی‌آبادی ادامه داد: مسیر جهانی به‌سمت برقی‌سازی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است. هر یک از انقلاب‌های صنعتی بر پایه تحول در حوزه انرژی شکل گرفته‌اند و اکنون نیز تحولات بزرگی در راه است.

وزیر نیرو با اشاره به برخی دیدگاه‌های بین‌المللی، اظهار کرد: ایلان ماسک، از چهره‌های شناخته‌شده در حوزه فناوری معتقد است که تقریباً تمام تولید انرژی دنیا به‌زودی از طریق برق و به‌ویژه انرژی خورشیدی انجام خواهد شد. او توسعه هوش مصنوعی را از عوامل اصلی افزایش تقاضا برای برق می‌داند؛ موضوعی که در بسیاری از کشورها، حتی در منطقه ما، آثار خود را نشان داده است.

وی با تأکید بر لزوم آمادگی کشور برای این تغییرات اظهار داشت: اگرچه حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد برق مورد نیاز کشور تأمین می‌شود، اما باید توجه داشت که همین میزان کسری در زمان اوج مصرف نیز قابل تحمل نیست.

علی‌آبادی افزود: برق ساختاری حساس و حیاتی در توسعه کشور است و فروپاشی شبکه‌های برق که در برخی کشورها از جمله آمریکا و اسپانیا نیز تجربه شده، می‌تواند خسارات جدی به همراه داشته باشد. لذا علاوه بر توسعه ظرفیت، باید ساختار شبکه نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین به گزارشی از شرکت نفتی بریتیش پترولیوم (BP) اشاره کرد و گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، تقاضای نفت در جهان تا سال ۲۰۲۵ به اوج خود خواهد رسید و پس از آن تمرکز جهانی به‌سمت انرژی خورشیدی خواهد رفت. این تحول مهم است و ما باید برای آن آماده باشیم.

وزیر نیرو با اشاره به آثار تغییرات اقلیمی در کشور گفت: امسال شاهد افزایش دمای بی‌سابقه تا حدود ۵ درجه بودیم که نسبت به میانگین جهانی بالاتر است. این تحولات، زنگ هشداری برای کشورهاست تا هرچه سریع‌تر به‌سمت بهره‌برداری از انرژی‌های پاک حرکت کنند.

 

تحول بزرگ در حوزه انرژی در راه است 

علی‌آبادی گفت: تحولات چشم‌گیری در سطح جهانی در حال رخ دادن است. شرکت‌های نفتی، موسسات مالی و سرمایه‌گذاران جهانی با سرعتی غیرقابل پیش‌بینی در حال ورود به حوزه انرژی‌های نو و ذخیره‌سازی با باتری هستند. این روند، نشان‌دهنده شتاب جهانی در مسیر توسعه انرژی‌های پاک است.

وی افزود: می‌خواهم از تریبون رسانه‌ها که برای پوشش این خبر مهم در این مراسم حضور دارند، بگویم که یک تحول بزرگ در راه است. اگرچه ظرفیت منصوب کشور از حدود ۷ هزار مگاوات در ابتدای انقلاب به بیش از ۹۵ هزار مگاوات در حال حاضر رسیده است، اما این سطح از پیشرفت برای نیازهای آینده کشور کافی نیست.

وزیر نیرو با اشاره به الزامات توسعه هوش مصنوعی و حرکت جهانی به سمت برقی‌سازی، تأکید کرد: توسعه این زیرساخت در کشور تنها در سایه تشکیل سرمایه و تسهیل فضای سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر است. باید کاری کنیم که سرمایه‌گذاران به این حوزه هجوم بیاورند، نه اینکه با موانع متعدد، مسیر را دشوار کنیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد خود مسیر سودآور را تشخیص می‌دهد، اظهار کرد: وقتی سرمایه‌گذاری در یک بخش سودآور باشد، سرمایه‌ها به آن سمت حرکت خواهند کرد. ما باید سود را از مسیرهای غیرمولد به سمت مسیرهای صحیح، شفاف و آینده‌ساز مثل انرژی خورشیدی هدایت کنیم.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما در وزارت نیرو فقط توسعه ظرفیت خورشیدی نیست، بلکه ایجاد زیرساخت برای جذب سرمایه است. من پیش از این، تجربه سرمایه‌گذاری در بیش از ۱۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه در داخل و نزدیک به ۳۰۰۰ مگاوات در خارج از کشور را دارم، اما متأسفانه مسیر داخلی برای سرمایه‌گذاری هموار نبود.

وی با اشاره به صدور بیش از ۳۷ هزار پروانه احداث نیروگاه خورشیدی در کشور، اعلام کرد: در حال حاضر نزدیک به ۷۰ هزار مگاوات تقاضای جدید در صف هستند. اما هشدار می‌دهم، افرادی که پروانه گرفته‌اند ولی اقدام عملی نکرده‌اند، پروانه‌شان باطل خواهد شد و این فرصت در اختیار سرمایه‌گذاران فعال قرار خواهد گرفت.

وزیر نیرو تأکید کرد: اگر این فرصت را مدیریت نکنیم، ممکن است سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک، که آینده کشور را تضمین می‌کند، از دست برود. بنابراین با تمام توان در حال برنامه‌ریزی برای تسهیل شرایط، کاهش ریسک و فراهم‌سازی فضای مساعد برای حضور بخش خصوصی در این حوزه هستیم.

 

اولویت نخست وزارت نیرو، حفظ پایداری شبکه برق کشور است

وزیر نیرو با اشاره به ضرورت تقویت ساختار مدیریت شبکه برق کشور، تأکید کرد: در گذشته مدیریت شبکه برق از طریق ماشین‌های دوّار و سیستم‌های الکترونیک قدرت صورت می‌گرفت، اما امروز در صورت عدم مراقبت و اقدامات پیشگیرانه در دیسپچینگ ملی، امکان بروز بحران‌هایی نظیر آنچه اخیراً در اسپانیا رخ داد، وجود دارد.

وی گفت: در اسپانیا، به دلیل افزایش تولید برق خورشیدی و عدم هماهنگی با ظرفیت شبکه، بخش‌هایی از شبکه از دست رفت و خسارات بسیار سنگینی به کشور وارد شد؛ خساراتی که ممکن است سال‌ها جبران‌ناپذیر باشد.

وزیر نیرو تصریح کرد: ممکن است خاموشی دو ساعته در یک منطقه، برای مردم ناراحت‌کننده باشد، اما از دست رفتن کامل شبکه بسیار خسارت‌بارتر و خطرناک‌تر خواهد بود. اولویت ما در وزارت نیرو، حفظ پایداری و تاب‌آوری شبکه برق است.

وی ادامه داد: اگرچه گاهی خاموشی‌های ناخواسته رخ می‌دهد، اما باید بپذیریم که کشور در شرایطی بحرانی قرار دارد و نیازمند اقدامات فوری، تمرین و تجربه‌اندوزی مستمر است. خوشبختانه متخصصان توانمند کشور تا امروز در مناقصات بین‌المللی برق موفق بوده‌اند و از لحاظ فنی، قیمتی و ارزش کار، جایگاه بسیار مطلوبی دارند.

وزیر نیرو همچنین بر توسعه شبکه، ذخیره‌سازی انرژی و تحولات هوشمندانه در حوزه دینامیک شبکه تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌های بالقوه‌ای همچون نیروگاه‌های برق‌آبی و ذخیره‌سازهای دینامیکی و مکانیکی در کشور وجود دارد که باید به‌درستی از آن‌ها استفاده شود.

وی اظهار داشت: نیروگاه‌های حرارتی نیز می‌توانند در مسیر تولید فولاد سبز و استفاده از هیدروژن به‌کار گرفته شوند. خوشبختانه پیگیری‌های مستمر در این حوزه در حال انجام است.

وزیر نیرو با دعوت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ورود به عرصه برق کشور، افزود: هدف ما ایجاد تسهیلات و جذاب‌سازی سرمایه‌گذاری است، نه تصدی‌گری مستقیم. بازار برق به‌گونه‌ای طراحی شده که به‌صورت خودکار موجب مشارکت بخش خصوصی خواهد شد.

در پایان، وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که با رفع کاستی‌ها، مردم و دوستان کشور را خوشحال کنیم و دشمنان ملت را ناامید سازیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه