English

مصرف سوخت کشور ۲۳ درصد بالاتر از میانگین جهانی / دولت باید در قیمت‌گذاری عادلانه‌تر عمل کند

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور با انتقاد از سیاست‌های قیمت‌گذاری دولت در حوزه خوراک و فرآورده‌های نفتی، خواستار بازنگری در قراردادها و حمایت عملی از بنگاه‌های پالایشی شد و گفت: مصرف سوخت کشور ۲۳ درصد بالاتر از میانگین جهانی است و با صرفه‌جویی می‌توان روزانه تا ۲۰ میلیون لیتر صادرات داشت.

 مصرف سوخت کشور ۲۳ درصد بالاتر از میانگین جهانی / دولت باید در قیمت‌گذاری عادلانه‌تر عمل کند

ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، با انتقاد از سازوکار فعلی قیمت‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی، خواستار بازنگری جدی در قراردادهای مربوط به پالایشگاه‌ها شد.

وی با بیان اینکه دولت هم در تعیین قیمت خوراک پالایشگاه‌ها و هم در تعیین کارمزد فرآورده‌ها نقش تنظیم‌گر را ایفا می‌کند، تصریح کرد: نمی‌توان بنگاهی با ارزش ۶ میلیارد دلار را با ۵ هزار نیروی شاغل در یک سال مالی بدون سود نگه داشت و صرفاً گفت "دست شما درد نکند!" این منطق اقتصادی نیست.

عاشوری تأکید کرد: خواست ما این است که دولت در نقش تنظیم‌گر، به‌گونه‌ای عمل کند که صورت‌های مالی پالایشگاه‌ها در پایان سال سود منطقی نشان دهند؛ چرا که براساس قانون، ۴۰ درصد سود شرکت‌ها باید در پروژه‌های توسعه‌ای، اورهال و کیفی‌سازی هزینه شود. حال اگر سودی وجود نداشته باشد، چگونه می‌توان این الزامات را عملی کرد؟

وی با اشاره به تبصره‌های قانونی از جمله ماده ۴۵ برنامه هفتم توسعه افزود: اگر پالایشگاه‌ها پروژه‌ها را اجرا نکنند، دولت از همان ۵ درصد تخفیف هم کسر خواهد کرد. در حالی‌که مشکل اصلی، کاهش سوددهی به دلیل دستورالعمل‌های غیرمنطقی دولت است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور به موضوع اصلاح مصرف سوخت در کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون تعداد زیادی از خودروهای فرسوده که قبل از انقلاب تولید شده‌اند در سطح شهرها در حال تردد هستند. خودروهایی همچون نیسان و پاترول با مصرف بالای سوخت نیازمند خروج از چرخه مصرف هستند.

وی افزود: دولت باید با توسعه انرژی‌های نو، از جمله خودروهای برقی، سی‌ان‌جی و ال‌پی‌جی، به سمت تنوع‌بخشی به سبد سوخت کشور برود. مصرف روزانه بنزین کشور به حدود ۲۰ میلیون لیتر رسیده که ۲۳ درصد بیش از میانگین جهانی است.

عاشوری تصریح کرد: اگر همین میزان صرفه‌جویی ۲۳ درصدی محقق شود، می‌توان تا ۲۰ میلیون لیتر صادرات روزانه سوخت داشت و ناترازی فعلی که حدود ۴ میلیون لیتر است را نیز جبران کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه