سرخط خبرها
  • محکومیت ۲ هزار و ۲۶۷ میلیارد ریالی متخلفان ارزی در تهران
  • امکان تردد خودرو‌های دارای پلاک مناطق آزاد کیش و قشم تا پایان آذرماه
  • آغاز طرح شخصی‌سازی کارت بلیت مترو
  • تیم ملی تنیس روی میز ایران حذف شد
  • کشف ۲.۸۶ کیلوگرم شیشه در عملیات پلیس راه در آزادراه قزوین ـ کرج
  • جشنواره کشتی پهلوانک‌ها و خردسالان در تبریز
  • فعالیت مدارس هرمزگان از شنبه مجازی شد
  • تاج: برخی شیطنت‌ها برای تعلیق فوتبال ما شده است
  • محسنی‌اژه‌ای: تعیین تکلیف موضوع ارز‌های حاصل از صادرات یک اولویت جدی است
  • رزمایش ۴۰ هزار موتورسوار «جان‌فدای ایران» در تهران برگزار می‌شود
  • از کاهش زمان صدور کارت سوخت تا توسعه زیرساخت‌های سوخت‌رسانی
  • نماینده مجلس: وزیر ورزش باید ثابت کند در انگلیس دختری به نام فاطمه دنیامالی ندارد
  • از داشتن خالکوبی بیرانوند تا مشخص نبودن زمان اعزام به خدمت
  • اموال متعلق به جمعی از عناصر ضد انقلاب به دستور دادستانی تهران توقیف شد
  • کاهش تراز دریای خزر شتاب گرفته است
  • دستگیری دلال ارز در میدان فردوسی؛ کشف بیش از ۵ هزار ارز
  • کاظمی: با علم‌آموزی انتقام خون شهدای دانش‌آموز را خواهیم گرفت
  • مترو تهران آماده استقبال از مهر ۱۴۰۵ شد
  • شکار طلای آسیایی؛ نعمتی قهرمان وزن ۷۵- کیلوگرم کاراته شد

کاهش تورم کالاهای وارداتی ۹ درصدی در سال گذشته

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، شاخص قیمت کالاهای وارداتی در سال ۱۴۰۲ در گروه ریالی ۱۲۷.۱ درصد و در گروه دلاری ۸.۹ درصد کاهش یافته است.

 واردات کالای اساسی به خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری موج

، مرکز آمار ایران شاخص قیمت کالاهای وارداتی در سال ۱۴۰۲ در دو گروه ریالی و دلاری را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده‌های ریالی ۴۸۷.۷ است. میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل، ۶۶.۳ درصد است که در مقایسه با تورم سال ۱۴۰۱ (برابر با ۱۹۳.۴ درصد) با کاهشی حدود ۱۲۷.۱ واحد درصد همراه بوده است.

علاوه بر این، در گروه‌های اصلی طبقه بندی HS کم‌ترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده» ( ۰.۲ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی» (۱۲۶.۸ درصد) است. گروه «چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی» نیز با تورم ۸.۰- درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای وارداتی مبتنی بر داده‌های دلاری برابر با ۱۲۲.۸ است. میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل، ۶.۴ درصد است که در مقایسه با تورم سال ۱۴۰۱ (برابر با ۱۵.۳ درصد) با کاهشی حدود ۸.۹ واحد درصد همراه بوده است.

گفتنی است، قیمت کالاهای وارداتی، یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله بوده و تغییرات آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور بر اساس سال پایه ۱۴۰۰ استفاده شده است و روش جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است که نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه اصلی طبقه‌بندی قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می‌شود.

طبق اعلام مرکز آمار ایران، برای محاسبه شاخص سال ۱۴۰۲ از داده‌های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی ایران استفاده شده است. بنابراین نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه داده‌های قطعی سال ۱۴۰۲ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص واردات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر می‌شود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه