سرخط خبرها
  • رونالدو: بازنشسته نمی شوم
  • بازیگر سریال برکینگ بد مسلمان شد
  • ایران از تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد) تاکنون ۴۰ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است
  • وزیر ارشاد: ترامپ به چوپان دروغگو تبدیل شده
  • نایب رئیس کمیسیون کشاورزی: زمان گرانی نان نبود/ فشار نباید از جیب مردم جبران شود
  • دزدی در کمپ تیم ملی فوتبال انگلیس
  • تاج: ۵۰ هزار پرچم ایران برای سیاتل چاپ کردیم
  • دنیامالی: باید به باشکوه‌تر شدن مراسم وداع با رهبر شهید کمک کنیم
  • ۹ تیر، تشییع پیکر شهدای تفحص‌شده مدرسه شجره طیبه میناب
  • بقائی خطاب به روبیو: صلح با تداوم سیاست‌های آمریکا ممکن نیست
  • عزاداری ملی‌پوشان فوتبال ایران در شب تاسوعای حسینی
  • چاقی کودکان و نوجوانان: تهدیدی خاموش برای سلامت نسل آینده
  • نایب قهرمانی تیم‌های ملی در جام هاکی روی یخ روسیه
  • ترامپ مدعی شد بمباران مدرسه میناب و کشتار دانش‌آموزان کار ارتش آمریکا نبوده است
  • خلبان جنگنده آمریکایی: پهپادهای ایرانی با چینشی چون عروس دریایی و سفینه فضایی حرکت می‌کردند
  • شوک بزرگ برای جامعه اطلاعاتی آمریکا: خلبان جنگنده F-۱۵ ساقط شده در ایران برای اولین‌بار ازایران فاش کرد
  • تمهیدات حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای در مسیرها و میعادگاه‌های وداع با قائد شهید امت
  • موی‌تای قهرمانی جهان؛ دو فینالیست و ۶ برنز سهم ایران
  • تا رفع اختلالات بانکی با پول نقد به پمپ بنزین مراجعه کنید
  • نصب یکی از بزرگ‌ترین سکوهای نفتی در خلیج فارس

بانک مرکزی به سایر بانک‌های فعال اولتیماتوم داد

بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: بانک‌ها مکلفند جلسه فوق‌العاده هیأت مدیره با موضوع بررسی نحوه رعایت نرخ‌های سود ابلاغی بانک مرکزی را با قید فوریت برگزار کنند.

بانک مرکزی
به گزارش خبرگزاری موج

​، بانک مرکزی در بخشنامه شماره (۶۰۷۵۱‌/۰۳) تاریخ ۱۶ خردادماه ۱۴۰۳، تصمیمات اتخاذ شده در جلسه رؤسای هیأت مدیره بانک‌ها در زمینه وظایف هیأت مدیره و کمیته تطبیق در رعایت نرخ سود تسهیلات اعطایی و نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت دار را به شبکه ابلاغ بانکی کرد.

در این بخشنامه به بخشنامه شماره (۲۸۰۳۷۳‌/۰۱) تاریخ (۱۰ بهمن ۱۴۰۱) موضوع مقررات ناظر بر نرخ‌های سود سپرده و تسهیلات همچنین بخشنامه شماره (۲۹۶۷۱۷‌/۰۲ تاریخ سوم اسفند ۱۴۰۲) با موضوع ضوابط ناظر بر انتشار اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری (خاص) و جلسه تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ که با حضور معاون نظارت بانک مرکزی با موضوع تاکید بر وظایف نظارتی رئیس هیأت مدیره و کمیته‌های تخصصی هیأت مدیره برای حصول اطمینان از رعایت قوانین و مقررات مزبور در آن بانک / مؤسسه اعتباری؛ استناد و مقرر شده است بر اساس موارد مطرح شده در جلسه مورد اشاره آن بانک یا مؤسسه اعتباری با قید فوریت با توجه به مهلت‌های تعیین شده اقدامات زیر را انجام دهد:

۱) جلسه فوق‌العاده هیأت مدیره با موضوع بررسی نحوه رعایت نرخ‌های سود ابلاغی بانک مرکزی با قید فوریت برگزار و در صورت احراز تخطی از مقررات مزبور در آن بانک / مؤسسه اعتباری، برنامه اصلاحی لازم مصوب و حداکثر تا روز سه‌شنبه تاریخ ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ به معاونت نظارت این بانک ارائه شود. برنامه یادشده باید شامل تدابیر و اقدامات اصلاحی لازم‌الاجرا حداکثر ظرف مدت ۲ هفته به منظور اصلاح و تعدیل نرخ‌های سود باشد.

۲) نحوه تعامل با تسهیلات‌یاران و هرگونه اقدامات مربوط به لندتک (LendTech) باید در چارچوب ضوابط «الزامات ناظر بر نحوه همکاری مؤسسات اعتباری با شرکت‌های تسهیلات یار»، موضوع بخشنامه شماره ۲۵۰۹۵۰‌/۰۲ تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۲ باشد و هرگونه اقدام خارج از چارچوب مزبور تخطی از ضوابط محسوب می‌شود. نحوه عمل آن بانک / مؤسسه اعتباری در این زمینه باید به گونه‌ای باشد که نرخ‌های سود مؤثر تسهیلات فراتر از نرخ‌های اعلامی بانک مرکزی نباشد.

۳) در زمینه اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری (خاص) ۳۰ درصدی، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مکلف‌اند حداکثر ظرف مدت ۲ هفته از تاریخ ابلاغ این بخشنامه، مشخصات پروژه‌های مربوط به سپرده‌های یادشده را که به تأیید هیأت مدیره خود رسیده است، به مدیریت کل عملیات پولی و اعتباری این بانک ارسال کنند. چنانچه بانک / مؤسسه اعتباری پروژه‌ای را معرفی ننماید، موظف است این نوع گواهی سپرده را به سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت متناظر و با نرخ سود منطبق با بخشنامه صدرالاشاره تبدیل کند.

۴) رؤسای هیأت مدیره بانک / مؤسسه اعتباری مکلف‌اند بر حسن اجرای قوانین و مقررات یاد شده به طور ویژه نظارت کنند. همچنین در این خصوص مدیر ارشد واحد رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) آن بانک / مؤسسه اعتباری نیز موظف است گزارش عملکرد رعایت نرخ‌های سود ابلاغی را به کمیته رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) و هیأت مدیره ارائه کند.

بر اساس این گزارش، در صورت عدم رعایت مفاد این بخشنامه و نرخ‌های سود مقرر، ارجاع موضوع به هیأت انتظامی بانک‌ها و یا اقدامات مقتضی در چارچوب قوانین و مقررات در مورد صلاحیت حرفه‌ای مدیرعامل، اعضای مرتبط هیأت مدیره و مدیر ارشد واحد رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) بانک / مؤسسه اعتباری متخلف در دستور کار قرار خواهد گرفت.

خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره (۱۴۹۱۵۳‌/۹۶) تاریخ (۱۶ مردادماه ۱۳۹۶) به تمامی واحدهای ذی‌ربط آن بانک / مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به‌عمل آید.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه