سرخط خبرها
  • آمریکا دوباره به مهدی تاج و مهدی محمد نبی ویزا نداده است
  • ونزوئلایی‌ها تصاویر ترامپ و روبیو را به نشانه اعتراض سوزاندند
  • یارانه خردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  • حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد
  • اعتراف بلژیکی‌ها: بدترین رفتارها با ایران می‌شود
  • مخالفت آمریکایی‌ها با سفر ایران به آمریکا ۲ روز قبل از بازی با بلژیک
  • بن‌گویر خطاب به معاون ترامپ: هر کس به ما پشت کند زیان خواهد دید
  • مجری آرژانتینی با انتشار خبر فوت پدر مسی اخراج شد
  • اقدام خصمانه ایکس علیه معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه
  • همراهی متا با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ایران

یک گام تا پایان تعهد ایران در اتصال ریلی به افغانستان

با نهایی شدن قراردادهای اجرایی اتصال ریلی ایران به کشورهای همسایه در شمال و غرب، این بار نوبت به همسایه شرقی ایران رسیده تا با طی کردن آخرین مراحل کار اجرایی به جدیدترین شریک ریلی ایران تبدیل شود؛ شریکی که البته هنوز فاز اجرایی خود را به طور رسمی کلید نزده است.

ریل گذاری

به گزارش خبرگزاری موج، پس از آنکه دولت یازدهم اعلام کرد ریل یکی از اصلی ترین اولویت های اجرایی و اقتصادی ایران خواهد بود، وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اصلی اجرای این سیاست ها برنامه های خود را طوری تدوین کرد که در کنار رساندن شبکه ریلی به شهرها و استان های باقی مانده، شرایط برای اتصال ریلی ایران به همسایگان نیز فراهم شود.

به دنبال این تصمیم، ایران طرح اتصال ریلی خود به آذربایجان و عراق را نهایی کرد، مرز مشترک ریلی با ترکمنستان و ترکیه را گسترش و مذاکرات ابتدایی برای رساندن ریل به ارمنستان را در دستور کار قرار داد. در کنار همه آنها اتصال ریلی به افغانستان نیز پیگیری شد. این طرح که از سال ۱۳۸۴ کلید خورده و وارد فاز اجرایی شده در سال هایی طولانی عملا پیشرفت چندانی را تجربه نکرده تا کار به دولت یازدهم انتقال یابد. موضوعی که حالا و با پیگیری های انجام شده در مراحل پایانی کار خود لااقل در ایران قرار دارد.

مرتضی باقری، مشاور و دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی دربازدید از خط آهن خواف _ هرات گفته دو قطعه از سه قطعه ریلی در نظر گرفته شده در ایران به شکل کامل آماده بهره برداری است و قطعه سوم نیز در مراحل پایانی روسازی به سر می برد و وزیر راه امیدوار است کار آن تا مهر ماه سال جاری به پایان برسد.

با تکمیل این بخش از طرح، عملا تعهد ایران در اتصال به افغانستان پایان خواهد یافت و قطعه چهارم این پروژه که در خاک افغانستان قرار دارد باید تعیین تکلیف شود. طبق گفته مشاور آخوندی، پیمانکاران ایرانی آمادگی خود برای حضور در قطعه چهارم را اعلام کرده اند اما تصمیم با دولت کابل خواهد بود که فاز اجرایی طرح را چگونه پیگیری کند.

هرچند هنوز مشخص نیست افغانستان با چه تعهدی و در چه دوره زمانی قطعه آخر این طرح را نیز نهایی خواهد کرد اما از هم اکنون انتظارات اقتصادی از این خط ریلی بسیار بالا رفته است. با توجه به قرار گرفتن تعداد قابل توجهی از معادن اقتصادی مهم در این مسیر می توان انتظار داشت با راه اندازی نهایی راه آهن خواف – هرات از یک سو انتقال این مواد معدنی با نظم و برنامه ریزی بهتری انجام شود و از سوی دیگر سهم ریل در جابجایی و ترانزیت بار رشدی قابل توجه را به ثبت برساند؛ رشدی که یکی از اصلی ترین اهداف ایران را در گسترش شبکه ریلی میان همسایگان محقق می سازد.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه