English

بابک اقبالی:

انجام غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان خراسان رضوی

رییس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تکامل مغز در دوران جنینی وابسته به تیروئید است و تاثیر مستقیمی بر ضریب هوشی دارد و کم کاری تیروئید یکی از شایع‌ترین علل عقب ماندگی ذهنی نوزادان است.

انجام غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، بابک اقبالی رییس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خبری عنوان کرد: سالانه حدود ۹۹ درصد نوزادان متولد شده در جمعیت تحت پوشش دانشگاه مشهد غربالگری تیروئید می‌شوند و بیماران شناسایی شده تحت پوشش درمان‌های لازم قرار می‌گیرند.

اقبالی در ادامه افزود: برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید در مشهد از سال ۸۵ شروع شده و از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۳۲ هزار نوزاد متولد شده در مناطق روستایی و شهری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد غربالگری شده‌اند.

رییس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در جمعیت نوزادان متولد شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از هر هزار تولد زنده سه تا پنج نوزاد به انواع مختلف کم کاری مادرزادی تیروئید مبتلا هستند که تعداد مبتلایان در سالهای مختلف بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ بیمار است.

وی ادامه داد: سال گذشته ۸۲ هزار و ۵۰۰ نوزاد در مناطق زیر پوشش علوم پزشکی مشهد غربالگری تیروئید شدند و تیروئید غده کوچکی در جلوی گردن است که وظیفه اصلی اش تولید و ترشح هورمونی به نام تیروکسین است که این هورمون نقش مهمی در سوخت و ساز سلولهای مختلف و رشد و نمو بدن دارد و اثرات این هورمون در رشد و تکامل مغز بسیار مهم و ضروری است.

اقبالی تصریح کرد: تکامل مغز در دوران جنینی وابسته به تیروئید است و تاثیر مستقیمی بر ضریب هوشی دارد و کم کاری تیروئید یکی از شایع‌ترین علل عقب ماندگی ذهنی نوزادان است و وجود کم کاری تیروئید در جنین، اختلالاتی در ارگان‌های مهم از جمله سیستم عصبی مرکزی و اسکلتی ایجاد می‌ کند.

رییس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: به هر علتی هورمون تیروکسین در بدن نوازد کم باشد و یا عملکرد طبیعی نداشته باشد این بیماری بروز می‌کند و به طور کلی علت اصلی بروز این بیماری فقدان غده تیروئید، اختلال در ساختمان آن، اختلال در ساخت هورمون‌های غده تیروئید و یا کمبود ید است.

وی متذکر شد: در اکثر موارد، در بدو تولد علائم، اختصاصی نیستند و در سه تا ۶ ماهه اول زندگی علائم به روز می‌کنند که انجام غربالگری نوزادان در سه تا پنج روزگی تولد، بهترین زمان و بهترین راه شناسایی زودرس بیماران و پیشگیری از کاهش ضریب هوشی و سایر اختلالات رشدی نوزادان است و والدین باید در این زمان به نزدیکترین مرکز سلامت محل سکونت مراجعه کنند.

رییس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: برخی از انواع بیماری، راه پیشگیری مشخصی ندارند و تشخیص به موقع بهترین راه برای جلوگیری از عوارض بیماری است اما کمبود ید یکی از علل این نوع بیماری است و راه پیشگیری از آن استفاده از نمک یددار است البته مصرف نمک باید در خانواده محدود شود ولی میزان مصرف باید از نوع ید دار باشد.

اقبالی در خاتمه خاطرنشان کرد: یکی از علل ابتلا به کم کاری تیروئید نوزادان، کمبود ید مصرفی مادر در دوران بارداری است از تمامی مادران باردار درخواست داریم برای دریافت آموزش‌های لازم به مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه