سرخط خبرها
  • میزبانی شیراز از اردوی تیم‌های ملی جودوی بانوان با حضور ۱۲ ملی‌پوش
  • سردار حسن زاده: امکان ورود ساک یا کوله پشتی یا وسایل حجیم به داخل مصلی وجود ندارد
  • سردار حسن‌زاده: تا حدود یک و نیم کیلومتر از مرکزیت مصلی ورود خودرو ممنوع است
  • سالیوان، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا: طبق یادداشت تفاهم، ایران بعد از ۶۰ روز می‌تواند از کشتی‌ها در تنگه هرمز هزینه دریافت کند
  • سردار حسن زاده: به دلیل ازدحام جمعیت و احتمال آسیب دیدن، فرزندان خود را در مراسم وداع با رهبر شهید نبرید
  • برنامه‌ریزی مجلس برای استیضاح وزیر نیرو
  • انار خرمایی: میوه‌ای عجیب و جالب در بنگلادش که شبیه انار اما داخلش خرما است
  • رضا توکلی خبر بیماری‌اش را تکذیب کرد
  • هیات منصفه دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی، خبرگزاری آنا را مجرم ندانست
  • چادرملو برای اولین‌بار به آسیا رفت
  • نظرسنجی که تن نتانیاهو را لرزاند: ۹۲ درصد اسرائیلی‌ها ایران را پیروز جنگ می‌دانند
  • تروریست‌های آمریکایی صهیونی یک خانواده را در سراوان به گلوله بستند
  • انتقاد شدید عارف از بی‌توجهی بانک‌ها به امنیت سایبری
  • معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه طی سانحه رانندگی درگذشت
  • غریب‌آبادی: مین‌زدایی تنگه هرمز فقط توسط ایران انجام می‌شود
  • شعب کشیک بانک‌های استان تهران روزهای شنبه و یکشنبه فعال هستند
  • همه شعب بانک‌های کشور روز دوشنبه تعطیل هستند
  • بانک مرکزی: سامانه‌های بانکی هفته آینده همزمان با مراسم تشییع و وداع با رهبر شهید ۲۴ ساعته فعال خواهند بود
  • نماینده مجلس: بی‌برنامگی وزارت نیرو در بحث قطعی برق مشهود است
  • زابل: گرم‌ترین شهر جهان در ۲۴ ساعت گذشته

یادداشت؛

چالش‌های برندسازی محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی

«متأسفانه نگاه علمی و کارشناسی در کشت، تولید و صادرات محصولات کشاورزی استان حاکم نیست» این بخشی از یادداشت طاهر خیری فعال رسانه ای برای بازار است.

طاهر خیری

به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، طاهر خیری در جدیدترین یادداشت خود نوشت: انجمن بازاریابی آمریکا، برند را به این صورت تعریف کرده است: برند یعنی یک نام، عبارت، نشانه یا علامت یا ترکیبی از اینها که با هدف متمایز کردن یک کالا یا خدمت از سایر کالاها و خدمات یک فروشنده یا برای ایجاد تمایز میان کالا و خدمت یک فروشنده با کالا و خدمات سایر فروشندگان به کار گرفته شود.

مصرف‌کننده معمولاً در اولین مواجهه با کالا و خدماتی که به دنبال آن است، نکته مهمی که به آن توجه می‌کند بسته‌بندی و همچنین برند تولیدکننده کالا است. در کنار بسته‌بندی خوب که می‌تواند کالایی را به فرد و جامعه معرفی کند، برند نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخاب کالا دارد. البته برخی از مصرف‌کنندگان کالا و خدماتی را انتخاب و یا خریداری می‌کنند که برندهای معروفی آنها را تولید و روانه بازار کرده است.

واقعیت این است که برندسازی می‌تواند از بزرگ‌ترین آفت صادرات و فروش که همان خام فروشی است جلوگیری کند. شناسنامه‌دار کردن و برندسازی محصولات تولیدی کشاورزی برای تسهیل و توسعه صادرات این محصولات ضروری به نظر می‌رسد. از طرف دیگر بخش کشاورزی در کشور و به تبع آن آذربایجان شرقی تولید محور است تا تجارت محور. اگر بخواهیم با برندسازی به بازارهای جهانی راه یابیم چاره‌ای نداریم رویکردمان را تغییر دهیم.

اگر بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان فراهم و در کنار آن به کیفیت خاک، بازاریابی، تضمین خرید محصول، تأمین نهاده و بسته بندی محصول توجه شود، می‌توان با شناسایی محصولات مناسب هر منطقه نسبت به برندسازی اقدام کرد. به عنوان مثال اسکو و آذرشهر یکی از قطب‌های تولید گردو محسوب می‌شوند و کشت غالب این شهرستان ها گردو است پس باید با سرمایه گذاری دولتی و خصوصی اقدامات لازم در جهت برند سازی انجام شود.

متأسفانه نگاه علمی و کارشناسی در کشت، تولید و صادرات محصولات کشاورزی استان حاکم نیست. نمی‌توان کشاورز را در این زمینه مقصر دانست چون او برای صادرات تولید نمی‌کند و صرفاً معیشت محور است. بخش کشاورزی در ایران پیشرفت چندانی نکرده و هنوز اصول اولیه تولید محصولات به درستی رعایت نمی‌شود.

کشاورز دغدغه‌های فراوان در تولید و فروش محصول خود دارد. آب برای آبیاری محصول، هزینه برای کود، بذر و سموم کشاورزی و مخارج دیگر هر روز گران می‌شوند. تا این مشکلات مرتفع نشوند برندسازی محصولات کشاورزی در استان محقق نخواهد شد.

سطح زیر کشت استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است. اما زمین‌های کشاورزی کوچک و قطعه قطعه بوده و این قطعات کوچک شده از توجیه اقتصادی لازم برخوردار نیستند و تنها سیاست مناسب در این موضوع یکپارچه سازی، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی در استان است.

محصولات تولیدی کشاورزی استان ۵ میلیون تن در سال است که عمده این محصولات مازاد بر نیاز می‌باشد. حدود ۳۰ محصول این خطه، رتبه اول تا پنجم کشوری را داراست که در این میان علوفه، عدس در رتبه اول، سیب و زردآلو در رتبه دوم جای گرفته اند.

پس اگر سرمایه گذاری لازم در این بخش انجام شود و به جای خام فروشی از صنایع تبدیلی استفاده گردد می‌توان با برندسازی و افزایش صادرات، به نفوذ محصولات کشاورزی استان در بازارهای بین المللی امیدوار بود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه