سرخط خبرها
  • دعوت از لژیونر دورگه جدید به اردوی تیم ملی بسکتبال
  • آتش زدن پرچم آمریکا در ایران ممنوع نیست
  • پلاک شدن اسکوترها جدی تر شد
  • دانمارک به دنبال ممنوعیت پخش اذان ازبلند گو‌های مساجد شد
  • اعتراض کمدین آمریکایی به ویزای یک روزه بازیکنان ایران
  • ادامه برخورد نادرست علیه بیماران در کمپ‌های ترک اعتیاد
  • اصناف: گرانی لحظه‌ای، صنف ها را از قیمت‌گذاری عاجز کرد
  • پیشنهاد افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی اعتبار کالابرگ برخی دهک‌ها روی میز دولت
  • مراقب کلاهبری بازار داغ شرط بندی جام‌جهانی باشید
  • مفقود شدن بیش از ۲۱ هزار نفر در زلزله‌های ونزوئلا
  • سقوط ۵ درصدی بیت‌کوین در ۳۰ دقیقه
  • ملی‌پوشان والیبال با مچ‌بند مشکی و شعار ای ایران به مصاف آمریکا رفتند
  • تبدیل سالن لیگ ملت های والیبال به سونا با ۳۰ درجه گرما
  • هلال‌احمر برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان ونزوئلا اعلام آمادگی کرد
  • طرح ۵۶ بندی آلمان برای ممنوعیت حضور کودکان در فضای مجازی
  • اسکورت ۴ طرفه ایران در سیاتل
  • درخشش تیم ملی المپیاد جغرافیای ایران در رقابت‌های بین‌المللی
  • قوه قضائیه: خبر ممنوعیت شعار علیه آمریکا جعلی است
  • پیر ترین زن ایران در ۱۴۰ سالگی درگذشت
  • عارف: مردم اصلی‌ترین میزبانان بدرقه آقای شهید ایران هستند

اولین مرکز تخصصی درمان خونریزی‌های غیر طبیعی رحم (AUB) در قم راه اندازی می‌شود

مدیرگروه یکی از کلینیک های تخصصی مربوط به زنان گفت: برای نخستین بار در کشور اولین مرکز تخصصی درمان خونریزی های غیرطبیعی رحم (AUB) در استان قم راه اندازی می شود.

ندا بداقی

به گزارش خبرگزاری موج قم، ندا بداقی در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به اینکه خونریزی غیرطبیعی رحم ، یکی از مشکلات شایع در بین زنان بعد از بلوغ است، بیان داشت: درصورتی که خونریزی ماهیانه زنان با حجم زیاد و فواصل نامنظم باشد و یا با درد آزاردهنده و خسته کننده همراه باشد، می توان گفت مبتلا به خونریزی غیرطبیعی بوده و نیاز به درمان دارد.

وی خاطر نشان کرد: خونریزی های غیر طبیعی رحم  می تواند بصورت حجم زیاد یا بی نظمی های قاعدگی باشد و بیمار را دچار کم خونی های شدید کند و همچنین سرگیجه وعوارض روحی و مشکلات متعدد ی  را برای بانوان به دنبال داشته باشد و در زنان شاغل نیز می تواند موجب بی نظمی در زمان ورود و خروج، بی حوصلگی یا پایین آمدن راندمان کاری شود.

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه ۳۰ درصد خانم ها حداقل یکبار در طول زندگی با خونریزی غیرطبیعی رحم مواجه می شوند تصریح کرد: دلایل مختلفی در ایجاد خونریزهای غیر طبیعی رحم موثر است که از آن جمله می شود به پولیپ ها اشاره کرد.

بداقی با اشاره به ساختار پولبپ ها بیان کرد: پولیپ ها ضایعات برجسته ای از جنس لایه داخلی رحم(اندومتر) تشکیل شده در داخل رحم  ایجاد می شود و در بیمار علائمی مانند لکه بینی های بین قائدگی و یا تشدید در میزان آن ایجاد می کند که اغلب با سونوگرافی واژینال تشخیص داده می شود و با دستگاه هیستروسکوپی خارج و بیماری درمان می شود.

وی با اشاره به دیگر دلایل خونریزی های غیرطبیعی زنان اشاره و تصریح کرد: میوم ها(فیبروم) علت دیگر خونریزی ها به شمار می رود که «میوم» بافت هایی است که از بافت  ماهیچه ای رحم ایجاد شده و زایده های گوشتی که از دیواره رحم منشا گرفته، می تواند داخل رحم یا خارج رحم باشد و باعث این بیماری بشود.

مدیرگروه زنان کلینیک فوق تخصصی طهورا گفت: میوم علائم مختلفی دارد و اگر از نوع خارج رحمی باشد می تواند علائم فشاری روی مثانه، روده و ... را از خود نشان بدهد و اگر از نوع داخل رحم باشد با لکه بینی و بی نظمی های قاعدگی همراه است و اگر داخل دیواره رحم باشد می تواند با دردهایی در سیکل قاعدگی وافزایش حجم و خونریزی خود را نشان دهد.

 وی با بیان اینکه هایپرپلازی ها یکی دیگر از عوامل موثر در خونریزیهای رحمی است، تصریح کرد: هایپرپلازی ها شرایطی هستند که خانم دچار افزایش ضخامت لایه داخلی رحم شده است و فرد می تواند با افزایش حجم خونریزی مراجعه کند و یا اینکه لکه بینی در طول سیکل داشته باشد.

بداقی اضافه کرد: از علل دیگر خونریزی را می توان به عوامل هورمونی اشاره کرد که شایعترین آن سندروم تخمدان پلی کیستیک است که در این سندروم تخمدان دچار کیست های ریز می شود و بافت زمینه ای تخمدان زیاد شده و بیمار دچار علائمی مثل عقب افتادگی قائدگی،عدم نظم در قاعدگی، افزایش موهای زائد در بدن، افزایش وزن و چاقی شکمی و دچار ریزش مو می شود و در نهایت برخی از خونریزیها به دلایل ناشناخته در رحم ایجاد می شود که در این موارد بیمار با درمان علامتی بهبود می یابد.

 این متخصص زنان و زایمان با تبیین مراحل درمان این بیماران گفت: درمان بیماران مبتلا به خونریزی های رحمی در کشور  به شکل درمانهای علامتی بوده و اغلب به دلیل اینکه علت اصلی تشخیص داده نمی شود باعث بروز مجدد خونریزی و در نهایت بیمار به سمت برداشتن رحم هدایت می شود.

وی با بیان اینکه برداشتن رحم یک جراحی پرخطر محسوب می شود، تصریح کرد: تنها در برخی موارد بیمار مجبور به انجام عمل برداشتن رحم است زیرا این عمل باعث بروز چسبندگی و حتی در برخی موارد منجر به مرگ می گردد و مهم تر اینکه برداشتن رحم باعث از بین رفتن حس اعتماد به نفس در بانوان می گردد.

وی تصریح کرد: روش درمان AUB در واقع چند تخصصی محسوب می شود به طور مثال در موارد هورمونال که AUB بخاطر اختلالات هورمونی مانند افزایش پرولاکتین، اختلالات تیروئید، تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک و ... می باشد متخصصین غدد می توانند در تشخیص و رفع مشکل اقدام کنند و در موارد هایپرپلازی های دیواره رحم یا ضایعات پیش سرطانی میتوان با همکاری فوق تخصصین انکولوژی بهترین درمان برای این خانم ها صورت داد و در درمان پولیپها و میومها باید از شیوه های هیستروسکوپی استفاده کرد.

وی درپایان خاطر نشان کرد: با توجه به نیازی که در این زمینه وجود دارد در کلنیک درمان خونریزیهای غیر طبیعی رحم در مرکز طهورا  در گروهی متشکل از متخصصین مربوطه از قبیل زنان ، انکولوژی، غدد و... و به صورت تیمی به تشخیص و درمان این بیماری خواهند پرداخت و به طور حتم این موضوع برای اولین بار در کشور رخ می دهد.

 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه