English

مدیر جهاد کشاورزی جویبار خبر داد:

رهاسازی زنبور تریکوگراما در ۵۰ هکتار از خزانه و زمین اصلی برنج

مدیر جهاد کشاورزی جویبار گفت: رهاسازی زنبور تریکوگراما نسل اول در 50 هکتار خزانه و زمین اصلی برنج این شهرستان انجام شد.

رهاسازی زنبور تریکوگراما در 50 هکتار از خزانه و زمین اصلی برنج

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، غلامرضا سعیدی با اشاره به اینکه در راستای مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقه خوار برنج، اولین رهاسازی زنبور تریکوگراما در اراضی شالیزاری جویبار آغاز شد، اظهار داشت: طرح مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقه برنج در یک هزار هکتار اراضی شالیزاری شهرستان جویبار انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: رهاسازی زنبور تریکوگراما نسل اول در 50 هکتار خزانه و زمین اصلی برنج این شهرستان انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار تصریح کرد: برای کاهش جمعیت آفت کرم ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکوگراما و موفقیت در امر مبارزه تلفیقی با این آفت، تاکنون 5 هزار کارت حاوی زنبور تریکوگراما تحت نظارت ناظرین گیاهپزشکی تحویل کشاورزان شد و در خزانه ها و زمین اصلی برنج توزیع و نصب شد.

وی با اشاره به اهمیت مبارزه بیولوژیک در کنترل آفات محصولات زراعی و باغی و در راستای حفظ سلامت محیط زیست و تولید محصولات غذایی سالم، تصریح کرد: این پروژه در شهرستان جویبار برای نسل دوم در دو مرحله اجرا می‌شود.

سعیدی ادامه داد: پیش بینی می شود رهاسازی زنبور تریکوگراما در نسل دوم از دهه اول تیرماه آغاز شود.

وی با اشاره به اهمیت زنبورهای تریکوگراما در مبارزه بیولوژیک، گفت: یکی از روش‌های مبارزه با آفات گیاهان زراعی استفاده از حشرات مفید موجود در طبیعت است، بدین نحو که این حشرات می‌توانند حشرات زیان‌آور را به نفع انسان از بین ببرند و با جمع‌آوری این حشرات از طبیعت و پرورش و ازدیاد انبوه آن در انسکتاریوم و رهاسازی در مزارع و باغات برای مبارزه با آفات استفاده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار بیان داشت: زنبورهای تریکوگراما یکی از این حشرات مفید در طبیعت استان مازندران است و انگل تخم پروانه تعدادی از حشرات از قبیل کرم ساقه‌خوار برنج، کرم ساقه‌خوار ذرت، کرم سبز برگخوار برنج، کرم غوزه پنیه، کرم سیب و کرم گلوگاه انار و قبل از بروز خسارت آفت روی گیاه تخم‌ها را مورد حمله قرار داده و فاسد می کند.

وی تصریح کرد: در کشور ما مبارزه با آفات گیاهان زراعی با استفاده از این زنبور سابقه کوتاهی دارد و در بعضی از کشورهای جهان حدود 90 سال قبل مبارزه با آفات با بهره‌گیری از این زنبور شروع شده و در سطوحی معادل چند میلیون هکتار کاربرد دارد.

سعیدی تولید محصول سالم و ارگانیک، کاهش مصرف سموم شیمیایی و امنیت غذایی، حفظ محیط زیست، توسعه پایدار، مبارزه بیولوژیک با آفت کرم ساقه‌خوار برنج در زمین‌های شالیزاری را از جمله دستاوردهای اجرای این شیوه مبارزه با آفات برشمرد و  افزود: رهاسازی زنبور تریکوگراما برای مبارزه با کرم ساقه‌خوار برنج به عنوان یک روش بیولوژیک در دستور کار این مدیریت قرار دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه

وب گردی