English

استاندار آذربایجان‌شرقی خبر داد:

تاکنون ۲۲۰۰ میلیارد تومان در سه استان آذربایجان شرقی، غربی و کردستان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر دولت آقای روحانی به موضوع احیای دریاچه ارومیه ورود نمی‌کرد، قطعاً اکنون دریاچه به طور کامل خشک شده بود که تاکنون 2200 میلیارد تومان در سه استان آذربایجان شرقی، غربی و کردستان برای احیای این دریاچه هزینه شده است.

تاکنون 2200 میلیارد تومان در سه استان آذربایجان شرقی، غربی و کردستان برای احیای  دریاچه  ارومیه هزینه شده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج در تبریز،مجید خدابخش در نشست خبری  طی سخنانی اظهار داشت: 27 برنامه برای احیای دریاچه ارومیه مصوب شده است، که انتقال آب از رودخانه‌ی زاب، احداث تصفیه خانه تبریز و سایر شهرهای واقع در حاشیه دریاچه و تصفیه خانه ارومیه سه پروژه مهم برای احیای دریاچه است و این پروژه‌ها 900 میلیون متر مکعب حجم آب دریاچه را افزایش می‌دهد.

خدابخش با بیان این‌که 19 کیلیومتر از تونل 34 کیلومتری انتقال آب زاب توسط قرارگاه خاتم الانبیاء حفاری شده است،‌ افزود: خوشبختانه بارندگی امسال نسبت به سال گذشته 26 درصد و در طولانی مدت 15 درصد افزایش یافته است. 

وی ادامه داد: 1100 میلیارد تومان از اعتبار دریاچه ارومیه برای انتقال آب رودخانه‌ی زاب اختصاص یافته است و در جلسه روز گذشته بازهم درخواست کردیم که برای تکمیل این پروژه اعتبار تخصیص یابد.

خدابخش با بیان این‌که احیای دریاچه ارومیه مهم‌تر از هر پروژه دیگری است، گفت: باتوجه به این موضوع، دومین دستگاه «تی بی ام» که برای حفاری تونل خط دو مترو تبریز خریداری شده بود، در پروژه‌ی حفاری تونل انتقال آب رودخانه‌ی زاب به کار گرفته می‌شود.

وی با بیان این‌که در سال 92، تنها 600 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفری تبریز به شبکه‌ی فاضلاب متصل بودند، اظهار کرد: خوشبختانه شبکه‌ی فاضلاب به پایان رسیده و پساب تبریز بعد از تصفیه با لوله به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود. 

سفر دو روزه رئیس جمهور به آذربایجان شرقی

خدا بخش در ادامه سخنان خود تاکید کرد: دکتر روحانی برخلاف سایر سفرهای استانی که یک روزه انجام می‌شود، به دلیل افتتاح رسمی رویداد گردشگری «تبریز 2018» دو روز در این استان حضور خواهد داشت. 

وی با بیان این‌که طی دو روز گذشته در تهران جلساتی با دکتر واعظی و نماینده‌ وزارتخانه‌ها برگزار کردیم، افزود: در جلسه با وزارتخانه‌ها پروژه‌های عمرانی و در جلسه با دکتر واعظی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی استان مرور شد، همچنین روز گذشته در حضور رئیس جمهور و وزراء علاوه بر مرور وضعیت آذربایجان شرقی، راجع پروژه‌هایی نظیر خط آهن «میانه - تبریز»، احیای دریاچه ارومیه، تبدیل استان به قطب سوم صنعت خودروسازی و ... به طور مفصل بحث و تبادل نظر شد.

خدابخش با اشاره به سفر قبلی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی، اظهار کرد: تمامی قول‌های رئیس جمهور در سفر گذشته محقق شده و تنها پروژه بزرگراه «تبریز - مرند - بازرگان» باقی مانده است. طبق برنامه، این پروژه باید با سرمایه‌گذاری شرکت خارجی اجرا می‌شد ولی اتفاق نیفتاد و  قطعه اول این بزرگراه در مسیر «تبریز- مرند» توسط شرکت داخلی اجرا می‌شود، اما مسیر «مرند - بازرگان» باقی مانده است.

 

مجید خدابخش

فعالیت 88 شرکت دانش بنیان در استان

وی با بیان این‌که اقدامات خوبی در بخش شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود، بیان کرد: ۸۸ شرکت دانش بنیان در استان فعال است که بر اساس هدف‌گذاری باید رتبه دوم کشور را در این بخش کسب کنیم، برای رسیدن به این هدف، در سفر رئیس جمهور به استان شعبه صندوق نوآوری و شکوفایی در تبریز تأسیس می‌شود  تا جوانان برای دریافت وام از روی اجبار به تهران سفر نکنند، همچنین برج فناوری برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان در تبریز خریداری شده و واحدهای آن به صورت اجاره به شرط تملیک به شرکت های دانش بنیان واگذار می شود.

استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: همچنین در نظر داریم در سفر هیات دولت تفاهم‌نامه‌ای مابین استانداری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و چند وزارتخانه برای تبدیل استان به پایلوت دانش بنیان امضا شود.

وی خاطرنشان کرد: در جلسات گذشته برخی از وزرا در خصوص آذربایجان شرقی و پیشینه صنعتی و تجاری این استان مثبت سخنرانی کردند و باتوجه به این‌که این استان کمترین معوقات بانکی را دارد، بانک‌ها برای تامین مالی برای اجرای پروژه کارخانه ذوب مس سونگون و اتوبان مرند - بازرگان اعلام آمادگی کردند که بر این اساس کارخانه ۱۰۰ هزار تنی ذوب مس و صنایع پایین دستی آن ایجاد می‌شود.

خدابخش با تأکید بر این‌که به طور جدی پیگیر اجرای این پروژه‌ها هستیم، اظهار کرد: حجم سرمایه‌گذاری کارخانه ذوب مس حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان و حجم سرمایه‌گذاری اتوبان مرند - بازرگان حدود  ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی با اشاره به بحران آب در کشور، گفت: به منظور تامین آب شرب تبریز قرار بود خط دوم انتقال آب زرینه‌رود به تبریز احداث شود که به دلیل کاهش حجم آب رودخانه،  به‌جای آن به دنبال انتقال آب از رود ارس به تبریز هستیم که فاینانس این پروژه در شورای اقتصاد مصوب شده است و تنها اجرای آن را مطالبه می‌کنیم.

وی در خصوص پروژه‌های استان در زمینه صنعت برق، گفت: اکنون از نظر تأمین برق با مشکل مواجه نیستیم، اما طبق پیش ‌بینی سال آینده برای تأمین برق واحدهای صنعتی جدید با مشکل مواجه خواهیم شد که خوشبختانه 300 مگاوات از نیروگاه هریس تا پایان سال افتتاح می‌شود.

خدابخش در خصوص برنامه‌ی افتتاح «تبریز 2018»، بیان کرد: رئیس جمهور، وزراء و میهمانان داخلی و خارجی در مراسم افتتاح حضور خواهند داشت که هدف معرفی این رویداد برای جذب گردشگر است.

متوسط ضریب اشغال هتل‌ها در عید امسال 84 درصد افزایش یافته است

استاندار آذربایجان شرقی در خصوص آمار گردشگران ورودی به استان در عید نوروز، گفت: در نوروز 96، حدود 331 هزار نفر در هتل‌های استان اقامت کرده بودند که این آمار در نوروز 97، به 466 هزار نفر افزایش یافت. متوسط ضریب اشغال هتل‌ها در عید سال گذشته 55 درصد بود که عید امسال به 84 درصد افزایش بافته است. 

وی در خصوص ردیف بودجه‌ی رویداد تبریز 2018، اظهار کرد: امسال ردیف بودجه 20 میلیارد تومانی برای تبریز 2018 در مجلس تصویب شده است که 10 میلیارد تومان آن برای هزینه‌های جاری همچون مراسم افتتاحیه و اطلاع رسانی و 10 میلیارد تومان مابقی برای پروژه‌های عمرانی است.

وی در خاتمه سخنان خود  با تأکید بر این‌که جذب اعتبار و اخذ مصوبه از دولت دستاوردهای سفر هیأت دولت خواهد بود، گفت: زیرساخت‌های استان برای تبدیل به قطب سوم خودروسازی کشور فراهم است؛ به طوری یک سوم صنعت قطعه سازی کشور، چهار موتورساز، شهرک قطعات خودرو و حدود شش خودروساز در استان فعال است، البته برای داشتن توجیه اقصادی، 50 درصد خودروهای تولیدی در تبریز باید صادر شوند.

 

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه