English

مدیرکل منابع طبیعی گلستان:

۶ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با بیابان‌زایی در استان گلستان تصویب شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: در اعتبارات امسال ۵ میلیارد تومان از منابع ملی و قریب به یک میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات استانی برای مقابله با بیابان‌زایی به تصویب رسیده است.

۶ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با بیابان‌زایی در استان گلستان تصویب شد

به گزارش خبرگزاری موج، ابوطالب قزلسفلو ظهر امروز  با اشاره به اهمیت بیابان‌زایی در استان اظهار داشت: یکی از علت‌های گرم شدن غیرعادی استان و روندی که رو به خشکی می رود، کاهش رطوبت نسبت محیط است و افت سفره های زیرزمینی، کاهش بارندگی و ضعف پوشش گیاهی از جمله عواملی است که روند بیابانی شدن استان را تشدید می کند.

وی با بیان اینکه فرسایش خاک نیز موجب بیابان‌زایی می شود، افزود: در استان بیش از 110 هزار هکتار زمین شیب‌دار وجود دارد که در معرض بیابانی شدن قرار دارند. علاوه براین بیش از 300 هزار هکتار از اراضی شمال استان نیز در معرض خطر است.

قزلسفلو با یادآوری اینکه از سال گذشته اعتبارات مقابله با بیابان‌زایی از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به استان اختصاص می یابد اظهار کرد: چند سال زمان برد تا اینکه سال گذشته سازمان، گلستان را به عنوان یکی از استان‌های در معرض بیابانی شدن پذیرفت و سال گذشته برای نخستین بار توانستیم از اعتبارات ملی هر چند اندک برای مقابله با بیابان‌زایی استفاده کنیم.

به گفته وی سال گذشته 200 میلیون تومان اعتبار ملی برای بیابان‌زایی به تصویب رسیده بود که 170 میلیون تومان آن جذب شد و علاوه براین 2 میلیارد تومان نیز اعتبارات استانی برای این بخش در نظر گرفته شد که یک میلیارد و 370 میلیون تومان آن جذب شد.

وی اعلام کرد: برای امسال هم با یک جهش بسیار خوب اعتبارات ملی مصوب برای استان در بخش مقابله با بیابان‌زایی به 5 میلیارد تومان رسید و نزدیک به یک میلیارد تومان نیز از منابع استانی برای آن پیش‌بینی شده است.

قزلسفلو با اشاره به تولید گیاهان مرتعی مقاوم به شوری و خشکی و کاشت آن در عرصه‌های شمالی استان گفت: مراتع شمالی، قسمت اعظم مناطق بیابانی استان را شامل می‌شوند که عملیات اصلاح و احیاء مراتع با هدف تقویت پوشش گیاهی این مناطق در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در حال حاضر بر روی 18 گونه گیاه مرتعی در ایستگاه‌های مختلف کار می‌کنیم و تاکنون نیز یک میلیون و 250 هزار نهال مرتعی تولید شده که در پاییز به این مناطق انتقال داده می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه