معاون وزیر آموزش و پرورش از تحقق یادگیری عمیق و پایدار با مشارکت دانش‌آموزان خبر داد

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یادگیری عمیق و پایدار زمانی اتفاق می‌افتد که ما بتوانیم یادگیرنده را روند آموزش درگیر کنیم، گفت: هدف اصلی طرح توانا ایجاد تحول و تبدیل فضای یادگیری از فضای رقابتی به یک فضای مشارکتی مبتنی بر همکاری بوده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش
به گزارش خبرگزاری موج

، رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشست تخصصی بررسی مسائل آموزش مقطع ابتدایی استان قم امروز ۱۵ اردیبهشت برگزار شد، اظهار کرد: به دلیل تأکید ریاست جمهوری در این دوره موضوع آموزش و پرورش از حاشیه به یک موضوع اصلی دولت تبدیل شده است و به جرات می‌توان آموزش و پرورش اولویت و مسئله اصلی در دولت چهاردهم تلقی می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: یکی از اولویت‌های اساسی دولت چهاردهم، با تأکید رئیس‌جمهور، ارتقای کیفیت آموزش‌وپرورش، ایجاد تحول در روش‌های آموزش و اصلاح روش‌های تدریس است.

وی بیان کرد: عدالت آموزشی در دو مسیر فضاهای آموزشی با محوریت ساخت مدارس و استفاده از فناوری‌های روز و دیگری عدالت در کیفیت یادگیری با هدف تحقق یادگیری عمیق و پایدار برای دانش‌آموزان مبنای برنامه‌ریزی‌های آموزش و پرورش قرار گرفته است.

حکیم‌زاده بیان کرد: جریان آموزش باید از جریان سنتی به یک جریان فعال و پویا تبدیل شود و لذا بحث توانمندی سازی معلمان (طرح توانا) را با هدف پویایی کلاس درس و تدریس مبتنی بر کار گروهی را دنبال کردیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه یادگیری عمیق و پایدار زمانی اتفاق می‌افتد که ما بتوانیم یادگیرنده را روند آموزش درگیر کنیم، افزود: هدف اصلی طرح توانا ایجاد تحول و تبدیل فضای یادگیری از فضای رقابتی به یک فضای مشارکتی مبتنی بر همکاری بوده است. 

وی تأکید کرد: توانمندسازی معلم لازم است اما کافی نیست؛ زیرا تجربه نشان داده است که معلمان توانمند، بیش از همه موجب پیشرفت دانش‌آموزان متوسط و قوی می‌شوند.

وی با اشاره به طرح حمایت آموزشی مستمر یادگیرندگان با عنوان طرح «حامی» یادآور شد: در این طرح بر روی توانمند سازی دانش آموزانی که نیازمند توجه بیشتری هستند تأکید شده است؛ لذا برنامه حامی بر ایجاد محیط مثبت یادگیری و توجه به شرایط روانی و عاطفی دانش‌آموز تأکید دارد تا از طریق پیام‌های امیدبخش، نگرش او را نسبت به خودش و مسئله یادگیری تغییر دهد. 

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در مجموع دو برنامه اصلی، «حامی» با تمرکز بر توانمندسازی یادگیرنده و «توانا» با تمرکز بر توامندسازی یاددهنده را دنبال می‌کنیم و خوشبختانه با برنامه ریزی و مشارکت خوب همکاران طرح‌ها را پیش بردیم.

وی با اشاره نتایج مطلوب طرح حامی اظهار کرد: ما در نتایج ارزیابی خرداد ماه نسبت به دی ماه شاهد بودیم که میزان دانش آموزان نیازمند به تلاش در سه درس فارسی، ریاضی و علوم، ۴۹ درصد کاهش داشت و لذا بهبود وضعیت یادگیری ثبت شد؛ همنچین نرخ تکرار پایه و ترک تحصیل ما به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرد. 

حکیم‌زاده با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۴ هزار تولید محتوا توسط معلمان انجام شد، اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی و لزوم امادگی همه جانبه تولید محتوا از کتاب‌های درسی را دنبال کردیم و امروز خوشبختانه فیلم تدریس همه کتاب‌های درسی آماده و در دسترس معلمان است؛ همچنین مدرسه تلویزیونی را راه‌اندازی کردیم.

به گفته حکیم‌زاده تداوم آموزش، ایجاد آرامش از طریق ارتباط با دانش آموزان و خانواده‌ها و رصد، ارزیابی و توجه به کیفیت سه محوری است که در جنگ رمضان و آموزش‌های مجازی دنبال می‌کنیم.

وی یادآور شد: مختصات آموزش در فضای مجازی با ویژگی‌های رشدی دانش آموزان ابتدایی همخوانی ندارد زیرا دامنه توجه و تمرکز دانش آموز محدود است بنابراین آنچه اهمیت دارد این است که معلمان ما چگونه در این فضا تدریس فعال داشته باشند. در همین راستا روش‌های آموزش فعال در فضای مجازی را مورد توجه قرار دادیم. 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه