سرخط خبرها
  • محل وداع با پیکر رهبر شهید در مشهد مشخص شد
  • مدارس حق دریافت وجه اجباری در ثبت‌ نام ندارند
  • نانوایی‌های تهران هفته آینده سه شیفته می‌شوند
  • بورس سه روز نخست هفته آینده تعطیل شد
  • کشف جسد زن مفقودشده در آذرشهر و دستگیری شوهر
  • رفع ممنوعیت صادرات محصولات شیمیایی و پتروشیمی
  • مقامات اروپایی برای مراسم تشییع دعوت نشده‌اند
  • رئیس مجلس: نفت را ۲۰ درصد گرانتر می فروشیم
  • شایعه استعفای وزیر نفت تکذیب شد
  • نفت را ۲۰ درصد گرانتر می فروشیم
  • قالیباف: تا اجرای ۵ بند نخست تفاهم وارد مراحل بعدی نمی‌شویم
  • به زودی قابلیت یوزرنیم به واتساپ اضافه میشه
  • تشکیل وزارت مدیریت بحران در دست بررسی مجلس
  • بقایی: هیچ درخواست رسمی درخصوص بازگشایی سفارت کانادا دریافت نکرده‌ایم/در صورت دریافت بررسی خواهیم کرد
  • آغاز مرحلۀ سوم ثبت‌نام طرح مسکن استیجاری
  • دوشنبه ۱۵ تیرماه، بورس تعطیل است
  • محرم نویدکیا فصل آینده هم هدایت تیم سپاهان را بر عهده خواهد داشت
  • پلاستیک: تهدیدی خاموش برای طبیعت و سلامت انسان
  • اختلال گسترده GPS در کشور؛ تهران بیشتر از شهرهای دیگر تحت تاثیر است
  • با ورود سازمان بازرسی به پرونده‌های بزرگی نظیر چای دبش چندین هزار میلیارد از حقوق بیت‌المال بازگشت

معاون اول قوه قضائیه اعلام کرد:

بنیاد تعاون در قوه قضائیه تشکیل می شود

خلیلی، معاون اول قوه قضائیه از تشکیل بنیاد تعاون در قوه قضاییه خبر داد و تصریح کرد: این بنیاد با اساسنامه دقیق و با دستور ریاست قوه قضاییه آغاز به کار کرده و در تجربه کاری خود نشان داده که می‌تواند در رفاه و بهبود زندگی همکاران بسیار اثرگذار باشند.

معاون اول قوه قضائیه
به گزارش خبرگزاری موج

، حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در جمع قضات و مسئولان قضایی استان تهران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، اظهار کرد: تقوای الهی در سطوح مختلف و در رابطه با هرکسی تفاوت دارد؛ لذا وقتی منصب بزرگ و پراهمیتی مثل قضاوت را تصدی کردیم نمی‌توانیم با تقوای پیش از قضاوت، قضاوت کنیم. بلکه باید بکوشیم برای قضاوت، به تقوای نو و جدیدی دست پیدا کنیم چرا که با تقوای گذشته نمی‌توان قضاوت عادلانه داشت. تقوای گذشته برای تصدی امور مرتبط با گذشته بوده است برای امور مرتبط فعلی خصوصا قضاوت، نیاز به تقوای جدید است.

وی افزود: ارتباط ما با حقوق مردم فراوان است بنابراین وقتی شغل قضاوت را انتخاب کردیم، تصمیمات ما با حقوق مردم در ارتباط است پس باید دقت کنیم که آیا در رسیدگی‌های خود حقوق و کرامت افراد را رعایت کردیم؟ بر این اساس ما بیش از مردم عادی باید با خود خلوت کنیم و به بررسی اعمال خود بپردازیم. به شما توصیه می‌کنم که بیشتر به اعمال خود فکر کنید و به آنها دقت نظر داشته باشد.

معاون اول قوه قضائیه با تاکید بر اهمیت کنترل نفس بین قضات و مسئولان قضایی، گفت: قدرتی که ما امروز به عنوان مسئولان قضایی در اختیار داریم قدرت کمی نیست بنابراین باید دقت کنیم این قدرت ما را سرمست نکند. ریاست قوه قضاییه نیز همواره این موضوع را به قضات و مسئولان قضایی تذکر می‌دهد. باید تلاش کنیم این قدرت را برای خدمت به مردم، عدالت و اخلاق استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه عدالت دارای مفهوم با حلاوت و شیرینی است، گفت: اگر ما سختی‌های کار قضاوت را پذیرفتیم بخاطر طعم شیرین عدالت است. ما عهده‌دار کاری شدیم که یکی از صفات خداوند است؛ بنابراین باید نهایت دقت، توجه و ریزبینی را در اقامه عدل و قسط به کار گیریم و نباید اجازه دهیم راه عدالت‌خواهی مسدود شود. ما امروز در جهت توسعه این مسیر قدم بر می‌داریم و این دلگرمی بزرگی برای ماست تا سختی‌های آن را به جان بخریم.

وی یادآور شد: به فرموده مقام معظم رهبری عدالت وقتی محقق می‌شود که وقتی کسی مورد ظلم واقع شد، بگوید برای دفاع از حقم به دادگستری می‌روم. امروز ما درصدد تحقق این مفهوم هستیم. آیا این مفهوم در عدالت خصوصی محقق می‌شود یا عدالت عمومی؟

خلیلی اضافه کرد: مراجعه مردم به مسئولین جهت نیازشان، همان عدالت خصوصی است چنانچه بدون مراجعه مردم به مسئولین نیازشان برطرف شود عدالت عمومی تحقق شده است. ما باید از این رویه عبور کنیم و عدالت را با استفاده از روش‌ها نوین و بدون نیاز به مراجعه مردم به دستگاه قضایی محقق کنیم. هرچند راه سخت و دشواری است، اما برای رسیدن به این جایگاه باید دست به دست هم دهیم و تمام تلاش خود را به کار گیریم.

وی اضافه کرد: صدور گواهی حصر وراثت الکترونیک نمونه‌ای از عدالت عمومی است که بدون نیاز به حضور مردم، درخواست‌های آنها رسیدگی و بررسی می‌شود. سامانه رسیدگی به تصادفات جرحی مثال دیگری از عدالت عمومی است که موجب افزایش رضایتمندی عمومی می‌شود.

معاون اول قوه قضائیه خاطر نشان کرد: گام‌هایی که امروز برای عدالت عمومی بر می‌داریم باید مستمر، با جدیت و محکم باشد تا شاهد اتفاقات مثبت برای مردم باشیم. اگر در زمینه تحقق عدالت به ویژه عدالت عمومی، پیشنهادی دارید که قابل اجراست حتما به دستگاه قضایی ابلاغ کنید تا بررسی شود؛ چه بسا این پیشنهاد، گره‌های فراوانی را از زندگی مردم باز کند. اگر قانون و طرح جدیدی اجرا می‌شود و شما نقص یا ایرادی در آن می‌بینید، حتما این ایرادات را به دستگاه قضایی ابلاغ کنید. حتما شما می‌توانید ما را در این مسیر همراهی کنید.

وی در ادامه بر اهمیت موضوع پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و گفت: باید به موضوع پیشگیری اهمیت فراوانی بدهیم تا مراجعه به نهادهای قضایی کاهش یابد. 

خلیلی همچنین با تاکید بر استفاده از روش‌های نوین در رسیدگی به پرونده‌های قضایی، گفت: باید به تناسب زمان و اقتضائات زندگی رزمره، روش‌های جدید را برای تحقق عدالت به کار بگیریم.

وی در رابطه با دادگاه‎‌های صلح نیز، عنوان کرد: قبلا رسیدگی به برخی پرونده‌ها در صلاحیت شورای حل اختلاف بود، اما امروز این پرونده‌ها در دادگاه صلح رسیدگی می‌شود و شخص قاضی صلاحیت رسیدگی به این پرونده‌ها را دارد. پس هم جایگاه دادگاه صلح پر اهمیت است و هم امروز با اینکه دادگاه صلح در ابتدای راه است، اما پرونده‌های زیادی را به نتیجه رسانده است. 

وی خطاب به مسئولان قضایی استان تهران گفت: به شما قول می‌دهیم اگر با دقت کافی در این رابطه عمل کنیم، قطعا این محاکم گره‌گشا خواهند بود. به محاکم صلح اهتمام ویژه و وافر داشته باشید چرا که در احقاق حق مردم بسیار اثر گذارند.

خلیلی در پایان از تشکیل بنیاد تعاون در قوه قضاییه خبر داد و تصریح کرد: این بنیاد با اساسنامه دقیق و با دستور ریاست قوه قضاییه آغاز به کار کرده و در تجربه کاری خود نشان داده که می‌تواند در رفاه و بهبود زندگی همکاران بسیار اثرگذار باشند. با ساختاری که در این بنیاد وجود دارد قطعا اتفاقات مثبتی در زمینه رفاهیات همکاران خواهد افتاد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه