طبقهبندی ۳ هزار عکس تاریخی در کاخ گلستان طبق استانداردهای بینالمللی
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از طبقهبندی و مستندسازی بیش از سههزار قطعه عکس تاریخی بر اساس استاندارد بینالمللی CIDOC-CRM خبر داد و این اقدام را گامی مهم برای توسعه پژوهشهای علمی و ارتقای سطح موزهداری حرفهای در ایران دانست.

، آفرین امامی با اشاره به اقدامات انجامشده در دوران رکود بازدید عمومی، از اجرای پروژهای با عنوان «آیینههای بیدار» خبر داد که با مشارکت همه واحدهای تخصصی این مجموعه، کاخ گلستان را به مرکزی پویا و نوآور در عرصه موزهداری تبدیل کرده است.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، تعطیلی موزه را نه یک توقف، بلکه فرصتی برای بازآفرینی دانست و افزود: این پروژه در پاسخ به این پرسش شکل گرفت که آیا یک موزه میتواند حتی در سکوت بدرخشد؟ و ما با اجرای همزمان ۶ طرح محوری، به این پرسش پاسخ مثبت دادیم.
او درباره طرحهای اجرا شده در قالب این پروژه، اظهار کرد: این طرحها شامل نمایشگاههای تعاملی با عنوان «ورقهای نادیده تاریخ»، پژوهشهای آرشیوی بر پایه اسناد منتشرنشده آلبومخانه، مرمت اضطراری آیینهکاریها، گچبریها و زیرساختها، آموزش تخصصی پرسنل در قالب طرح «گلستان یادگیری»، روایتهای خلاقانه برای گروه کودک و نوجوان با عنوان «قصههای کاخ» و مستندسازی فعالیتهای پشتصحنه موزه برای نخستینبار است.
امامی همچنین با اشاره به تحول محتوایی در این دوران افزود: روایت آثار از زبان اسناد تاریخی، تولید کلیپهای مستند، بازطراحی وبسایت با قابلیت چندرسانهای و بازتعریف تولید محتوا در شبکههای اجتماعی از دیگر اقدامات مهم کاخ گلستان در این دوره بوده است.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از طبقهبندی بیش از سههزار قطعه عکس تاریخی طبق استاندارد بینالمللی CIDOC-CRM نیز بهعنوان گامی در راستای مستندسازی حرفهای و تسهیل پژوهش برای جامعه علمی خبر داد.
به گفته امامی، دعوت از مورخان و دانشگاهیان برای همکاری در پروژههای پژوهشی و تصحیح روایتهای تاریخی بخشی از رویکرد شفافسازی و علمیسازی مدیریت این مجموعه به شمار میرود.
او با تأکید بر طراحی «پروژه تابآوری» در این مجموعه، سه محور آمادگی انسانی، فنی و ابزاری را مبنای برنامهریزی برای دوران پسابحران معرفی کرد و افزود: کاخ گلستان اکنون تنها یک موزه نیست، بلکه الگویی برای موزهداری تابآور و علمی در ایران به شمار میرود.
مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان اعلام کرد علاقهمندان به همکاری علمی با این پروژهها میتوانند از طریق صفحه رسمی مجموعه در اینستاگرام به نشانی @golestanpalace یا تماس با شماره ۵ ـ ۳۳۱۱۱۱۳۴ اقدام کنند.
ارسال نظر