English

رئیس جمعیت هلال احمر:

۵۲۰ نقطه در حمله اخیر آسیب دید/ ۷۰ درصد مجروحان را امدادگران ما نجات دادند

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: ۵۲۰ نقطه در حمله اخیر آسیب دید و ۷۰ درصد مجروحان را امدادگران ما نجات دادند.

۵۲۰ نقطه در حمله اخیر آسیب دید/ ۷۰ درصد مجروحان را امدادگران ما نجات دادند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار داشت: صمیمانه از حضور تک‌تک شما اهالی رسانه‌ای که در ایام سخت و بحرانی، بدون دلهره و با صداقت کامل پوشش خبری انجام دادید، تشکر می‌کنم. شما جهادگران عرصه رسانه، در کنار مردم و خدمتگزاران نظام بودید و در بسیاری موارد، ایثارگری‌تان واقعاً تحسین‌برانگیز بود؛ با وجود محدودیت‌هایی که برای ثبت تصویر و فیلم وجود داشت، توانستید نقش خود را به بهترین شکل ایفا کنید.

کولیوند با اشاره به اقدامات پیشگیرانه هلال احمر پیش از وقوع جنگ ۱۲ روزه، خاطرنشان کرد: یکی از گام‌های مهم ما در مدیریت بحران، آموزش همگانی و تخصصی بوده است. تاکنون حدود نیم میلیون نفر داوطلب آموزش دیده‌اند و ۷۰ هزار نیروی عملیاتی نیز با مهارت‌های لازم برای مقابله با بحران‌ها تربیت شده‌اند.

وی افزود: ظرفیت‌های استانی را شناسایی کردیم و مشخص شد هر استان در چه سطحی از آمادگی قرار دارد. بر اساس همین ظرفیت‌ها، کتابچه عملیات پاسخ اضطراری تدوین شد که در آن وظایف، سلسله‌مراتب، ساختار فرماندهی، و جزئیات اجرای عملیات به روشنی تعیین شده است. این مدل در مانور بندر شهید رجایی اجرا شد و نقاط ضعف آن اصلاح گردید.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به نوسازی تجهیزات و توسعه امکانات گفت: سال گذشته هزار دستگاه خودروی امدادی و لجستیکی به ناوگان ما افزوده شد. انبارها بازسازی و تجهیزات درمانی تقویت شدند. همچنین در مسیر آماده‌سازی نیروی انسانی و کارآمدسازی زیرساخت‌ها گام‌های مهمی برداشته‌ایم.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش‌های جامعه‌محور، تلاش گسترده‌ای انجام دادیم. همچنین در عرصه دیپلماسی بشردوستانه، عملکرد موفقی داشتیم که باعث شد جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در میان جمعیت‌های ملی در سطح بین‌المللی به رتبه‌ای ممتاز برسد.

کلیوند تصریح کرد: در ایام حمله اخیر رژیم صهیونیستی، در سفر حج بودم و تازه از زیارت حرم پیامبر اکرم(ص) در مدینه بازگشته بودم که پسرم با من تماس گرفت و اطلاع داد شرایط خاصی در کشور در حال وقوع است. بلافاصله مسئولان ستاد در محل حاضر شدند و فرماندهی عملیات را به سرعت از همین مرکز آغاز کردند.

وی افزود: در تمام استان‌ها، مراکز عملیاتی هلال احمر به‌صورت ۲۴ ساعته فعال شدند و به‌سرعت وارد صحنه شدند. هلال احمر جزو اولین نهادهایی بود که در مناطق آسیب‌دیده حضور پیدا کرد و این واکنش سریع، نتیجه آمادگی عملیاتی و برنامه‌ریزی‌های دقیق از قبل بود.

کولیوند با اشاره به کنگره بین‌المللی ۳۰۰ شهید امدادگر گفت: در سال گذشته، کنگره‌ای بین‌المللی با محوریت شهدای امدادگر و با مشارکت جوانان هلال احمر برگزار شد. در این کنگره، سبک زندگی و الگوی ایثارگری شهدا مورد توجه قرار گرفت و این روحیه فداکاری در عملیات اخیر نیز به‌وضوح در رفتار امدادگران ما دیده شد.

وی ادامه داد: در روزهای ابتدایی بحران، اولین اقدام ما ارزیابی مناطق آسیب‌دیده بود. بیش از ۵۲۰ نقطه مورد بررسی قرار گرفت که فقط در تهران، بنده شخصاً در بسیاری از محل‌ها حضور داشتم. برخی مراکز مانند زندان اوین، در چند نقطه آسیب دیدند و این اطلاعات به سرعت جمع‌آوری و منتقل شد.

رئیس جمعیت هلال احمر در مورد عملیات امدادرسانی گفت: بیش از ۷۰ درصد نجات مجروحان توسط تیم‌های امداد هلال احمر انجام شد. تصاویر و فیلم‌های مستندی از عملیات‌های امداد وجود دارد؛ از جمله نجات خانمی که تا گردن زیر آوار بود یا انتقال افرادی که به سختی از زیر سازه‌های تخریب‌شده بیرون کشیده شدند.

وی افزود: در ادامه، عملیات آواربرداری و جست‌وجو برای یافتن شهدا آغاز شد. در برخی موارد، تنها بخشی از پیکر شهید قابل شناسایی بود؛ مانند سربازی که در محل نگهبانی حضور داشت و فقط دست او پیدا شد. نیروهای ما تا آخرین لحظه، بدون وقفه در حال تلاش بودند.

کولیوند درباره اسکان اضطراری نیز گفت: در تهران به دلیل استقبال نکردن مردم از چادرهای هلال احمر، عملیات اسکان اضطراری به‌صورت سنتی انجام نشد؛ با همکاری شهرداری، افراد در هتل‌های اقامتی شهرداری‌ها اسکان داده شدند. با تشکیل پنج قرارگاه عملیاتی، خدمات‌رسانی در تهران به‌صورت متمرکز و هماهنگ انجام شد.

 

در زمان جنگ ۱۲ روزه دستورالعمل ملی مواجهه با مصدومان پرتویی تدوین شد

وی افزود: یکی از دغدغه‌های ما احتمال وقوع حملات پرتویی یا هسته‌ای بود. هرچند تجربه میدانی مستقیمی در این حوزه نداشتیم، اما با بهره‌گیری از دانش تخصصی و مشارکت اساتیدی همچون دکتر ظفرقندی، دکتر سجاد رضوی و دکتر هاشمی، دستورالعمل ملی مواجهه با مصدومان پرتویی تدوین شد. همچنین بیمارستان‌های معین در شعاع‌های مختلف از محل حادثه مشخص، و امکانات و سناریوهای اسکان، درمان و تخلیه اضطراری طراحی گردید.

کولیوند با اشاره به اقدامات حمایتی گفت: بیش از ۱۰۰ هزار تماس برای ارائه خدمات روانی و اجتماعی به مردم پاسخ داده شد. در همین راستا، سامانه «۴۰۳۰» توسط بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام در اختیار جمعیت قرار گرفت. همچنین ۱۵۰ هزار تخت نقاهتگاهی برای اسکان موقت در نظر گرفته شده بود تا در صورت نیاز، به‌سرعت فعال شود.

رئیس جمعیت هلال احمر با تأثر از شهادت نیروهای امدادی گفت: متأسفانه در جریان این حمله، پنج تن از امدادگران ما با لباس مشخص هلال احمر و در حین انجام وظیفه هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. این اقدام، صراحتاً نقض حقوق بین‌المللی بشردوستانه و کنوانسیون ژنو است. شهدایی چون شهید ملکی و شهید جمشیدپور در شهرک شهید باقری، و شهید زیوری در اسدآباد، از جمله این عزیزان‌اند.

وی افزود: ما همواره از مردم صادقانه سخن گفتیم و آنها نیز با ما همراهی کردند. در همان ساعات ابتدایی، افراد زیادی برای کمک آمدند؛ از خانم‌هایی که داوطلب شست‌وشوی لباس‌های خاکی امدادگران شدند تا کسانی که با غذا و میوه به قرارگاه‌ها آمدند. این موج مشارکت مردمی، نشان از سرمایه اجتماعی بزرگ جمعیت هلال احمر دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه