رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا:
۹۲ میلیارد کالای احتکار شده؛ برنج، حبوبات و روغن در صدر لیست احتکار
سردار رحیمی اعلام کرد: در مجموع ۴۷ مرحله طرح را علیه مجرمین اقتصادی به مرحله اجرا گذاشتهایم. تمام توان پلیس را برای مبارزه با کالای قاچاق و جرائم گمرکی به پای کار آوردهایم.

، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در نشستی با حضور خبرنگاران بیان کرد: سال ۱۴۰۴ را با شعار صیانت از سرمایهگذاری برای امنیت و اقتصادی ملی شروع کردهایم و در تلاشیم با صیانت از کسانی که در داخل کشور سرمایهگذاری میکنند و در راستای استقرار نظم و امنیت در تمام سطوح اقتصادی در جهت شعاری که مقام معظم رهبری برای سال انتخاب کردهاند، سهم خود را انجام دهیم.
سردار رحیمی گفت: روز گذشته مطلع شدم یک مجموعه کارگری بزرگ به خاطر مسائلی تعطیل شد. موضوع را بررسی کردیم و با وزارتخانههای مختلف از جمله صمت در حال رایزنی هستیم که مشکل حل شود و هم تولید رونق بگیرد و هم کارگران به محل کار بازگردند.
وی ضمن ارایه گزارش از اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۳ ادامه داد: ۱۰۳ هزار پرونده را در راستای مبارزه با قاچاق کالا، مجرمان اقتصادی تشکیل دادیم و ۱۰۲ هزار نفر را بهعنوان متهم و مجرم اقتصادی دستگیر کردهایم که عدهای آزاد شدندو عدهای به مراجع قضایی معرفی شدند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا اضافه کرد: بالغ بر ۲۹۰ همت کالای قاچاق، جرایم گمرکی و غیره حاصل کشف این تعداد مجرم است و این کار بزرگی است که ۱۳۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی افزود: یکی از توجهات ما روی برخورد با جرایم کلان و سازمانیافته است. ۴۳۳ باند و گروه قاچاق کالا و گمرکی را منهدم کردیم که ۳۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد. ۷۵۹ باند کوچک سازمانیافته را نیز منهدم کردیم که ارزش آنها از بیست میلیارد به بالا بوده است.
سردار رحیمی تصریح کرد: در مجموع ۴۷ مرحله طرح را علیه مجرمین اقتصادی به مرحله اجرا گذاشتهایم. تمام توان پلیس را برای مبارزه با کالای قاچاق و جرائم گمرکی به پای کار آوردهایم.
وی اظهار داشت: زمانی که قیمت کالا بالا میرود احتکار افزایش مییابد. کشف ۹۲ میلیارد کالای احتکار شده بخشی از فعالیتهای پلیس است که ۷۰ درصد افزایش را نسبت به بازه مشابه سال گذشته شامل میشود.
سردار رحیمی خاطرنشان کرد: سال گذشته به خصوص در ماههای پایانی، برنج بیشترین کالای احتکار شده بود. حبوبات و روغن نیز جزء بیشترین کالاهای احتکار شده هستند. بیشتر، اقلام اساسی مورد نیاز مردم احتکار میشوند.
وی تأکید کرد: بالغ بر ۴۴۴ میلیون لیتر فرآوردههای نفتی در سال گذشته کشف کردهایم که ۱۶۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: تنها در سال گذشته بالغ بر ۳۶ هزار دستگاه خودروی شوتی را متوقف کردهایم. این خودروها بعد از آزادی نیز به چرخه تخلف برمیگردند. مواردی بوده که با توقیف این خودروها چندین انبار کالای قاچاق کشف شده است.
سردار رحیمی سپس به ارائه آماری از مبارزه با جرائم اقتصادی پرداخت و گفت: محصول تلاش همکاران افزایش بیش از ۵ درصد مقابله با زمینخواری است. در کشف اخلال در نظام اقتصادی نیز ۱۸ درصد افزایش داشتهایم. ۶ همت نیز کشفیات فرار مالیاتی در سال گذشته بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برخورد با سوداگران و دلالان، یکی دیگر از اقدامات پلیس امنیت اقتصادی بوده است که بالغ بر ۶ میلیون انواع ارز را کشف ضبط کردهایم. ۴۲۰۳ میلیارد تومان کشفیات پولشویی ما بوده است. همچنین۴۱۲ هزار محموله گمرکی را کنترل کردهایم که منجر به دستگیری چهار هزار قاچاقچی و مجرم و ۵۷ هزار باند کشف شده و بالغ بر ۳۴ هزار سند گمرکی را کشف کردهایم.
سردار رحیمی اعلام کرد: سال گذشته ۱۸۵۰۰ دستگاه ماینر کشف کردهایم. در سال جاری نیز این روند کماکان ادامه خواهد داشت و همکاری نزدیکی را در حوزه ناترازی برق خواهیم داشت.
وی افزود: بالغ بر ۹۰ تا ۹۵ درصد کالای قاچاق که در کشور جمع میشود مربوط به پلیس است. وقتی که بحث قاچاق فرآوردههای جنگلی مطرح میشود و تنها ۶ یا ۷ استان درگیرند، بلافاصله قرارگاه تشکیل میشود.
او ادامه داد: بیش از ۴۰۶ واحد صنفی که اقدام به عرضه کالای قاچاق میگیرند مورد بازرسی و ۲۶۸۹ واحد بسته شد که تمام کالای عرضهای این واحدها قاچاق بود و بیش از ۳ همت، محصول برخورد با این واحدها بوده است.
سردار رحیمی همچنین خبر داد: در سال گذشته بالغ بر ۲۲ میلیون انواع لوازم خانگی را در سراسر کشور کشف کردیم که افزایش ۱۴۵ درصدی داشته است. در حوزه دارو نیز، بخش زیادی قاچاق معکوس است. بخش زیادی از دارو به کشورهای همسایه قاچاق میشود که بالغ بر ۸۱ میلیون انواع دارو کشف کردیم که ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر ۷۷ همت کالای قاچاق کشف کردهایم که ۱۴۴ درصد افزایش یافته است، گفت: بالغ بر ۹۱ هزار نفر از کسانی که در حوزه قاچاق فعالیت داشتهاند دستگیر شدهاند. بالغ بر ۱۷ میلیارد قلم انواع و اقسام کالای قاچاق و حدود ۵ میلیون تن انواع کالای قاچاق را کشف کردهایم.
سردار رحیمی از انهدام باندهایی خبر داد که اقدام به گرفتن انشعاب از لولههای پالایشگاه میکردند و افزود: ۶ باند را منهدم و ۲۱ نفر از این افراد را شناسایی کردیم که بعضی از آنها کارمندان دولت بودند. البته مسئولان قضایی با آنان برخورد قاطعی انجام دادند. بعضی از این انشعابات ۲ سال قدمت داشت. و میلیونها لیتر با این شگرد، فرآوردههای نفتی به یغما میرفت.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا تأکید کرد: ما نیازی به واردات سیگار نداریم و قاچاق سیگار به تولیدکنندگان داخلی ضربه میزند و اگر توسعه بدهیم میتوانیم صادرات نیز داشته باشیم. همچنین ۵۰ میلیون سیگار قاچاق را در سال گذشته کشف کردیم.
وی نتیجه برخورد با خودروهای شوتی را کاهش بیست درصدی هم در فوتیها و هم جرحیهای تصادفات دانست و گفت: در اثر رفتار خطرناک خودروهای شوتی در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۰۷ نفر کشته شدند که این تعداد در سال ۱۴۰۳ به ۴۸۵ نفر رسید.
او افزود: برای اینکه مردم به راحتی بتوانند با پلیس تماس بگیرند شماره ۰۹۶۳۰۰ با راهاندازی ستاد خبری را داشتهایم. مردم اطلاعات مفیدی را میتوانند ارائه کنند. در حال انجام هماهنگی با فاوا هستیم که امکان فرستادن عکس و فایل نیز فراهم شود.گاه بالغ بر چندین همت در نتیجه تماسهای مردم کشف میشود.
وی اعلام کرد: ۱۳۴۶۵ دستگاه انواع وسایل نقلیه کشف کردیم که ۱۲۳۲ دستگاه آن خودروهای لوکس و گرانقیمت بوده است.در یک فقره توقیف ۳۳۱ دستگاه بیل مکانیکی به ارزش ۵ همت یکی از اقدامات ما در این حوزه بود.
او ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۶ هزار قطعه انواع میراث فرهنگی و عتیقهجات کشف کردهایم که ۲۵۷ پرونده برای قاچاقچیان این حوزه تشکیل شده و از نظر ریالی غیرقابل ارزشگذاری است. در یک مورد ۲۴۵۰۰ تن انواع گوشت مرغ به ارزش ۴ همت کشف شد و ۴ نفر بابت آن دستگیر شدند.
ارسال نظر