سرخط خبرها
  • عارف: با مردم درباره کمبود گاز صادقانه صحبت کنیم/ صرفه‌جویی ضروری است
  • مالکان خودروهای فرسوده مراقب پیامک‌های جعلی و کلاهبرداری تلفنی باشند
  • میراث فرهنگی اصفهان تخریب دیوار تاریخی تالار تیموری را تکذیب کرد
  • پرداخت معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی به پایان رسید
  • همتی: مطالبات واردکنندگان کالا‌های اساسی بر عهده دولت است، نه بانک مرکزی
  • وزنه‌برداری قهرمانی جهان/ وزنه برداران ایران ناکام ماندند
  • مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: همدلی ملی شرط عبور مطمئن از زمستان است
  • عارف: پیام‌هایی که از طریق واسطه‌ها مخابره می‌شود، حاکی از پیروزی ما است
  • تراکتور ۲ - ۲ نفتچی/ شاگردان نکونام از شکست گریختند
  • خنثی سازی عملیات تروریستی در جنوب استان سیستان و بلوچستان
  • علیرضا تابش دبیر چهل و پنجمین جشنواره ملی فیلم فجر شد
  • اسلامی: چهره‌ها و رسانه‌ها از گمانه‌زنی درخصوص زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها پرهیز کنند
  • کاهش ۱.۲ درصدی مصرف بنزین در ۱۰ روز نخست آبان/ رشد ۶ درصدی مصرف بنزین متوقف شد
  • پاسخ صمیمانۀ رهبر معظّم انقلاب به نامۀ دانش‌آموز ده‌ساله

یک متخصص بیماریهای عفونی در گفت‌وگو با خبرگزاری موج مطرح کرد؛

شیوع بیماری ذات الریه در کشور

متخصص بیماریهای عفونی گفت: بیماری ذات الریه در کشور شیوع پیدا کرده که شاید همان بیماری بوده که در چین شیوع پیدا کرده است.

 کرونا مهمان گیلانی هاست

مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری موج در خصوص شیوع بیماری های عفونی در کشور، اظهار داشت: بعد از حج، تجمعات و مسافرت های ویروس های مختلفی از جمله آنفولانزا و کووید در کشور در گردش بود.

وی در خصوص بیماری شایع این روزها، افزود: ویروس شایعی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم بیماری ذات الریه ای است که گمان می رود همان بیماری باشد که در چین نیز شایع شده است.

متخصص بیماری های عفونی بیان کرد: این بیماری همان ویروس HMPV  بوده که یکی از عوامل شایع عفونت‌ تنفسی است که علائمی شبیه سرماخوردگی ایجاد می‌کند. این ویروس باعث تب، سرفه، آبریزش بینی و تنگی نفس می‌شود و معمولا در میان کودکان خردسال، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شایع‌تر است.

محرز خاطرنشان کرد: HMPV بیماری جدیدی نبوده بلکه همان ذات الریه است که با آغاز سال نو میلادی شیوع مجدد پیدا کرد؛ با توجه به توریست پذیر بودن چین اکنون این بیماری در کشورهای مختلف شیوع پیدا کرده که در کشور ما نیز اینگونه بوده است.

وی گفت: ما بیمار مبتلا به ذالت الریه ای داشتیم که به دبی سفر داشته و این بیانگر این است که منشا ابتلا به این بیماری دیگر چین نیست بلکه در تمامی کشور ها وجود دارد.

متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه اگرچه این بیماری مانند کووید و آنفولانزا قابل درمان و کنترل است اما برای کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای ممکن است شدت بیشتری داشته باشد، عنوان کرد: تب، سرفه شدید و وجود ضایعه ذات ریه در عکس ریه بیانگر ابتلا به این بیماری است.

 

باید طریقه صحیح سرفه کردن را آموزش دهیم

محرز با عنوان اینکه باید طریقه صحیح سرفه کردن را نه تنها در مدارس بلکه در سطح جامعه نیز آموزش دهیم، افزود: بسیار مهم است که افراد یاد بگیرند که در صورت یکدیگر سرفه نکنند؛ چرا که این کار سبب گسترش و گردش بالای بیماری می گردد.

وی عنوان کرد: شستن دست ها، تهویه مناسب محیط و ایزوله بودن بیماران سبب کاهش شیوع این بیماری ها می شود.

 

بیشتر بخوانید:

«اچ ام پی وی» عیدی سال ۲۰۲۵ را بهتر بشناسید

واکنش مینو محرز به حالت آهنربایی شدن بدن واکسینه شده‌ها

ویروس ناشناخته شیوع پیدا کرده کشنده نیست

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه